28 Aralık 2017 Perşembe

48 saat sonra 2. maçına çıktı bu adam ve aynı özveriyle


Yasin Öztekin konusu enteresan. Sevmeyeni, beğenmeyeni çoktur, bir türlü kendini kabul ettiremez. Bu süreçte kendi hataları da var elbette, Y7 olayı başladığından bu yana farklı diyarlarda. 2014 - 2015 sezonunda kazanılan şampiyonluğun x faktörüydü, sonrasında ise kendisini "yıldız kanat oyuncusu" gibi düşündü, altını dolduramadı.

Sevilmemesi bundan, kendisini ifade ettiği seviyede olmamasından ötürü. Bu Yasin Öztekin'in hatası tabii. Sadece futbola odaklansa, bu tarz işlere pek girmese, oynadığı futbolu kendi değil de başkaları değerlendirse böyle olmaz. En kötü hali dahi 10 gol sınırını zorluyor çünkü, kıymetli bir alternatif olduğunu düşünüyorum. Geçen sezon da böyleydi, içinde bulunduğumuz sezonda da farkı olmayacak.

Sorunsuz yedek, bu iyi kısım. Yeni sözleşmeyle alakalı çok şeyler konuştuk, bu da diğer sevilmeme nedeni. İçinde bulunduğumuz sezonda ise bu konu pek gündem olmadı, sezon sonunda sözleşmesi bitiyor olmasına rağmen. Tudor da pek yüzüne bakmadı aslında, rotasyona pek inanmadı. Kulübemizin zayıf olduğu doğru, yine de içinde kazanılmayacak isimler yok. Yasin Öztekin onlardan biri.

Galatasaray formasıyla 132 maçta 30 gol 29 asist hiç fena değil. Biraz daha şans vermek, en azından kenardan getirebileceğiniz bir 12 numaraya dönüştürmek lazımdı. Tudor bunu yapmadı, Fatih Terim'in ise ilk icraatlarından biri oldu. Garry Rodrigues sakatlandıktan sonra ne yapacağız diye düşünüyorduk, Yasin Öztekin oyuna girdikten sonra çıtayı düşürmedi. 

Sadece bu da değil, 48 saat sonra 2. maçına çıktı bu adam ve aynı özveriyle. Hiç kolay iş değil, Yasin Öztekin'in de havası Fatih Terim'le birlikte değişti. Şu süre zarfında mutlaka daha fazla şans bulacak, belki bir 12. adama dönüşecek. Sol açık için transfer düşünüyorduk, şu an ise Ocak ayında böyle bir hamle lüks olabilir, acil değil diye bakıyoruz. Garry Rodrigues / Yasin Öztekin'in bu sezon orayı taşıyacağına inanıyorum.

İkisi de özverili oyuncu, mücadelenin içindeler. Garry Rodrigues için solda oynadığında "akıl koyamıyor" diyordum, Gomis'e yakın oynatılarak o sorun çözüldü. Yasin Öztekin ise bir kanat / forvet, gole yakın oyuncu. Gol noktasında taraftarı çıldırttığı anlar olsa da mücadele etmiyor, savaşmıyor diyemem. Fatih Terim'le birlikte daha da harlayacaktır bu ateşi, 2. yarının önemli isimlerinden biri olmasını bekliyorum..

10 yorum:

  1. Merhabalar,

    Yazılarınızı özenle takip ettiğimi düşünüyorum. Dikkatimi çeken bir şeyi belirtmek istiyorum izninizle.

    Fatih Terim'in gelişinden sonra kulübeden yapılan-yapılacak olan kazanımlara üstüne basa basa dikkat çekiyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam, Ts ya da Bjk maçı sonrası idi, "Tudor oyuna müdahale edemiyor, sadece izliyor." yorumlarına ithafen Tudor'un bu konuda çok da haksız olmadığı, kulübeden getirebileceği bir oyuncu bulunmadığı konusunda bir yazı yazmıştınız. Zaten bir ay önceki yazılarınızda, Sinan Gümüş özelinde bir beklentiniz olmadığını da belirtiyordunuz.

    Fatih hoca sonrası, Yasin Sinan Koray gibi oyunculardan umutlusunuz anladığım kadarıyla. Bu konuyu yazmaya özen gösteriyorsunuz.

    Algınızda, oyunculara bakışınızda yaşadığınız değişimin farkında mısınız? Ya da benim tespitim mi yanlış?

    Selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiri gayet güzel, teşekkür ederim önce. Konuyu şöyle açıklayayım. Bahsettiğim şu, bunu yine yazdım. Galatasaray'ın kulübesi gerçekten zayıf, forveti yok mesela, Derdiyok'la olmuyor. Orta sahada zayıf, bekleri zayıf gibi. Bu doğru ama Tudor da mevcut olanı en azından kazanmak için hiç çaba göstermedi. Bu var, Tudor'a eleştirim bu. Selçuk, Yasin, Sinan gibi isimleri kazanmak için hiç çabalamadı. Zayıf olduğunu bugün de yazıyorum. Fatih Hoca ise önce mevcuda döndü, kazanabileceği isimleri kazanma yolunda. 2011 - 2012 şampiyonluğunda Aydın Yılmaz 12. adamdı, öyle düşünün. Kim ihtimal verirdi. Tudor'un yapamadığı bu işte. Kulübe zayıf doğru da mevcudu kazanmak için hiç uğraşmadı.

      Sil
    2. Aslında bir eleştiri değildi, dikkatimi çeken bir durumdu ve belirtmek istedim. Algımızdaki değişimin farkında mıyız onu merak etmiştim. Cevap için teşekkürler.

      "Tudor da mevcut olanı en azından kazanmak için hiç çaba göstermedi. Bu var, Tudor'a eleştirim bu."

      Tudor'un mevcut olanı kazanmak için çaba göstermeyişi, bugün bir eleştiridir ancak bir ay önce bu konuda Tudor'a bir eleştirimiz yoktu. Çünkü o gün için algımız, bu oyunculardan bir fayda sağlanmasının zor olduğu yönündeydi. Bir ay önce kafamızda sildiğimiz oyuncular ile ilgili beklentilerimiz oluşmaya başladı. Bir ay önce Sinan Gümüş bedavaya yollansa kimse eleştirmezdi belki, bugün o Sinan ile ilgili bir beklentimiz var.

      Aslında konunun özünde söylemeye çalıştığım, Fatih hoca çok kısa bir zamanda hepimizin algısını değiştirmeye başladı, kafamızda sildiğimiz oyuncuları hatırlattı, beklentiye girmemizi sağladı.

      Sanırım bu da Fatih Terim farkı.
      Selamlar.

      Sil
    3. Öz güven diyorum ben buna, hoca herkese öz güven kazandırdı bir anda. O yapar, halleder, yaparsa doğrudur moduna girdik, o bende de var.

      Tudor haksız değildi, kulübe gerçekten zayıf. Sivas Belediye maçındaki görüntüler malum. Ama altını doldurman lazım böyle bir yorum yapıyorsan, Tudor'a söylüyorum. Tudor altını doldurmadı, haliyle havada kaldı.

      Sil
  2. feghouli belhanda tolga garry vs..
    açık ara en rahat gol pozisyonuna giren, golü koklayan adam yasin. ben de sallarım ama gerçek bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gole çok yakın, sürekli ceza sahasının içinde ya da zorluyor. Kanatların, hatta 10 numaranın yapması gereken bunlar işte.

      Sil
  3. Herkes beleşçi felan diyor Yasin'e ama öyle değil.Bu adamın takipçiliği var.Doğru zamanda doğru yerde olabiliyor.Bazen akıl almaz goller kaçırıyor ama tam bi kanat forvet.Şayet kendisi yabancı bi futbolcu olsa onu şu an gereksiz yere eleştiren insanlar onu el üstünde tutardı ama türk olduğu için görülmüyor bu takipçilik özelliği.Bencil olması ve egosunun yüksek olması bi yana Yasin iyi bi alternatif

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ceza sahasına giriyor, zorluyor, golü kokluyor. Dediğin gibi takipçi, seken birçok topu tamamlayıp attığı goller var.

      Sil
  4. Yasin in hiçbir zaman futbolla alakalı bir problemi olmadı zaten! Yetenek, kondüsyon, bitiricilik, dripling vs vs bunlar kendisinde yeterince var! Problemi tamamen mental iyi oynadığında şımarır, kötü oynadığında saha içinde işi hemen bireyselliğe döker takım ve taktik disiplininden kopar o yüzden tam bir disiplinli babacan teknik adama ihtiyaç duyan futbolcu tipi! Fatih hocadan başkası bu adamdan istikrarlı olarak yararlanamaz çünkü devamlı ayar istiyen bir tip! Fatih hocayla çok başka bir Yasin izliyeceğiz buna eminim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntısı biraz kendisini yükselttiği yer ile alakalıydı, orası olamazdı, kendini orada gördü. Ama bundan sıyrılıyor gibi, bu iyi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir