27 Aralık 2017 Çarşamba

Asıl transfer mevcut isimler özelinde, hocanın esas hedefi bu


Gün itibariyle transferi konuşmaya başlayabiliriz. Kısıtlı sayıda hamle yapacağız, hocanın da 1-2 isteği var. Önemli tabii bu istekler, sol bek transferi belki de kaderimiz tayin edecek. Hücum için de bir alternatif düşünüyor, forvet mi yoksa hücum jokeri mi olur bilemiyorum. Asıl kazanım ise mevcut isimler özelinde, hocanın esas hedefi bu.

Donk gider diye düşünüyorduk mesela. Ocak ayı için transferi düşünürken yolladığımız bazı isimler vardı, Donk da bunların başında geliyor. Fatih Terim'le değişti bu durum, Bucaspor karşısındaki Donk bambaşkaydı. Bunu devam ettirir mi bilmiyorum ama bu adam iyi çalıştığını gösterdi, gamsız diyorduk, gördüğümüz tablo bambaşka. Fernando'nun da bir sakatlığı var, Donk'un 28 kişilik kadroda olması şu aşamada sürpriz değil.

Latovlevici gibi isimler için de bu geçerli. Sol bek alacağız, Latovlevici ise onun alternatifi olarak kalacaktır. İyi durumda olmasa bile doğru tarz, hoca kazanabilir, sürpriz olmaz. Koray Günter'i gördünüz ya da, bu adamın farklı özellikleri var ve kenarda olmasına rağmen Göztepe maçındaki hırsı çok şey anlatıyor. 

Selçuk İnan en son ne zaman alkışlandı, böyle bir soru da sorayım. Bucaspor maçında oyundan çıkarken alkışlanıyordu, eksikleri olsa bile geri dönüş sinyalini 2 maçtır veriyor. Önemli bir kazanım bu, Selçuk İnan yıllar içinde geriye giden bir futbolcuydu. Onu eskiye döndürebilmek tüm seyri değiştirir, sevmeseniz dahi bu gerçeği kabul etmek lazım. Kazanacaktır da, Selçuk İnan'ı biraz daha hücuma yaklaştırması bir anda havasını değiştirdi. 

"Sinan Gümüş'ün yeteneğinden şüphemiz yok. Bugün kendisine de söyledim; o formayı almak isterse, ben veririm ona, alternatif düşünmem. O yüzden o alacak formayı." Hocanın Sinan Gümüş konusunda açıklaması, net mesaj. Yeteneğinden hiç kuşkumuz yok, sıkıntısı bambaşkaydı. O da hırslandı, formanın değerinin farkına varacak. 48 saat içinde 2 müthiş maç çıkaran Yasin Öztekin konusuna girmiyorum bile, ayrı olarak yazacağım.

Olay şu, dar rotasyonumuz olduğu doğru da bazı isimleri kazanma noktasında hiç adım atmadık. Tudor'un en büyük hatası da bu oldu. İyi bir 11 buldu, kaliteli transferler yapıldı ama kenara hiç bakmadı, baktığında da dolayısıyla katkı alamadı. Fatih Terim'in ise önceliği bu isimleri kazanmak oldu, ısrarla bunun üzerinde duruyor. İşte asıl transfer bu olacak, kimsenin beklemediği ve umudu kestiği isimlerin rotasyon içinde yeniden ayaklanmaları..

18 yorum:

  1. Lato'dan Donk'tan Koray'dan takıma fayda gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Niye gelmesin, görmek lazım.

      Sil
    2. Türkiye Kupasında sivas belediye buca yerine bursaspor osmanlıspor gibi bir takımla eşleşseydik yedek oyuncuları görme test etme anlamında daha iyi olurdu. Donk Koray ve Latovlevici'nin performansını o zaman daha rahat anlardık.

      Yasin belki de aradığımız ofansif oyuncu olacak ama bize top yapacak saklayacak adam da lazım belki o da Selçuk'tur.

      Ama latovleviciden hakikaten yedek sol bek ancak olur. Donk'un temel sorunu neydi maç içi konsantrasyon sorunu sakarlığı gereksiz yersiz risk alışları ve bazen umursamaz oynamasıydı. Bunların fazla değişeceğini sanmam.

      Sil
    3. Yine de Sivas Belediyesi maçı oynadık, onunla kıyas mümkün.

      Sil
  2. Sinan Gümüş Selçuk İnan ve Yasin kesinlikle kazanılması gereken isimler.. Bunu da yapsa yapsa Fatih hoca yapar.. Be l handa ve Feghouli yide efektif kullanmaya başlarsak bu takım yürü r inşaallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göztepe maçının 2. yarısı Belhanda ve Feghouli için ölçüydü..

      Sil
  3. Dar olan rotasyon birden genişledi dün kupa maçında oynayan takim gercekten hırslıydı ve her biri yedekten girip ekstra katkiyi yapacak mutlaka

    YanıtlaSil
  4. bjk alır bedavaya, aval aval bakarız. https://www.transfermarkt.com.tr/aron-gunnarsson/profil/spieler/63821

    YanıtlaSil
  5. yapilacak tek sey bir sol acik almak,fatih terimin aciklamalarindan onun da boyle bir sey dusunnmekte oldugu ihtimali cikarilabilir, sol bek olmazsa olmaz, carole nin durumunu sordum dedi, belki sol bek mutlaka alacagiz ama parayi oraya harcamak istemiyoruz gibi yorumlanabilir bu aciklama, ki bence cok dogru olur zaten caroleyi sezon basinda gondermek yanlis bir karardi.. carrasso kesin gidecek, transfer yapilamazsa donk ve dejongtan birisi kalabilir ama oraya kaan ayhani alip 2 sini de gondermek yapilacak en dogru sey olur, muhtemelen devre arasinda bu ouunculara klup bulabilmek icin biraz parlatmaya calisiyor..
    Brumanin gelisini hatirlarsaniz, rierayi mecburen sol bek oynatiyorduk, orta saha ve stoper rotasyonumuz yas ve sakatlik sorunlariyla daralmisti, ustelik o bolge icin daha bir onceki sene rekor bir bedelle amrabat transfer edilmisti ama fatih terim israrla brumayi aldirdi, ki maliyetini hatirliyoruz..
    Gonzalo martinez ismi geciyor, sezon basi 15 milyondan asagi bir rakami kesinlikle kabul etmedi klubu, ama su an birseyler degismis olabilir, zira ismi surekli farkli takimlarla aniliyor, sanirim menajeri goturme karari aldi, ki ocak ayi icin konusulan rakam farkli olacaktir, 10 milyonun altina gerceklesebilir bu transfer..
    Boyle bir oyuncu transfer edebilirsek, oyunu daha fazla rakip sahada oynayabilir ve ozellikle evimizde oynayacavimiz derbi maclarda dominasyon saglayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence sol bek almak, sol açığı yeni sezona da bırakabiliriz.

      Sil
  6. Biz ayni maçi mi izledik ? Galatasaray’li futbolcularin karsisinda Besiktas mi, Kayseri mi vardi ? Tamam, zaman zaman saman alevi gibi alevlenen bir oyun vardi ama kaç tane topun yan pas olarak kullanildigini, kaç tane topun kaleciye geri pas olarak verildigini, kaç kere rica minnet topun ileriye tasindigini, kaç futbolcunun bosa depar attigini, kaç kere defanstakilerin ben almayayim, sen buyur gibilerden topu birbirlerine verdiklerini da görmüsünüzdür umarim. Biraz daha ciddiyet olsa idi, ikinci yarida en az 2 gol atilmaliydi. Peki Eren’e ne demeli ? Tamam kaçiriyorsun, kaçirmak suç degil ama en azindan bir daha sefere atacagim havasi ver Allah askina. Mümkünse kadroda var olan futbulcudan yararlanilmasinin güzel oldugunu ben de kabul ediyorum. Harcamak kolay, kazanmak zor. Kabul. Hepimiz hatirlariz GS’dan Konya’ya giden Suat’i. Döndügünde ise müthisti. Bunlar güzel örnekler. Muhtesem bir kazanç. Ama birisi çikip da siz Donk’u, Sinan Gümüs’ü, Koray’i anlamadiniz derse tuhaf kaçar. Firsat vermeyen mi oldu ? Onlar oynadi da biz baskasini mi gördük ? Ha bugün patladi, ha yarin patlayacak denilen Aydin’in ne kadar firsat harcadigi, yillarin geçtigi unutuldu mu ? Selçuk’un ileriye dönük top oynamasini biz mi engelledik ? Yan, geri ve kaleciye verdigi paslari saymaktan biktim son yillarda. Hadi asgari ücrete oynasa önemli degil derdik. Ama öyle degil iste. Fatih Terim’in bir geçmisi, bir aurasi var. Dahasi da var. Bunlara yadsinamaz. Ama bizim havamiz baska, bir de biz görelimleri çok gördük. Taraftari yordu bunlar. Taraftar heyecan istiyor. Avrupa’yi ayaga kaldiran bir GS istiyor. Öyleydi, böyleydi Tudor/Yönetim yörüngesinin kurmus oldugu bu takimi kimseler kuramadi 2000’li yillardan beri. Kimse de sartlar buydu, suydu demesin zira bugünküler çok daha iyi degil. Bunlari unutmamak lazim. Fatih Terim’den istedigim, kurulmus olan bu güzel takimin üstüne koymasi, kadro derinligi yaratmasi, her yedegin bana sira geldiginde elimden geleni yaparim havasini vermesi. Insallah gereksiz arayislara, gereksiz transferlere yönelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz aynı maçı izledik ama sizi bilemiyorum..

      Sil
  7. Potansiyel açısından tek umudum Sinan Gümüş! Fatih hoca ile oldu oldu olmadı bir daha da olmaz zaten geçmiş olsun! Donk tan olmaz iş ahlakı sıfır bir iki maç oynar sonra ara ki bulasın! De jong olmaz zaten alınması hataydı geldiğinde bitikti! Fatih hoca dostlar alışverişte görsün mealinde geri çağırdı bence , Selçuk ara ara kullanılmalı artık temposunu istese de yükseltemez yaşından dolayı,transfer yapamazsak fernandonun tek alternatifi şu an için Tolga Ciğercidir Net! Fakat müthiş bir Yasin Öztekin izliyoruz son zamanlarda böyle devam ederse kontratı kapar hakkıdır da!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, son şansı bu. Onu ayağa kaldırabilecek bir hoca geldi, umarım o mesaja doğru cevap verir.

      Sil
  8. Hakan Balta'nın dönüşüyle Ahmet Çalık Koray Günter ikilisinden biri gönderilebilir.

    Şöyle ki 3.yada 4.stoper olarak 3 aday var. Ahmet Çalık hemen vazgeçilecek bir oyuncu değil yaşı genç ve hala önemli bir yerli stoper. Niye gitsin? Stoper oturarak değil oynayarak gelişir. G.Birliği'nde full oynayan Ahmet 1.5 yıldır oynamıyor ve geriliyor bu nedenle. G.Birliği'ne sezon sonuna kadar kiralanabilir. En azından orda gelişir ve yaza daha hazır döner.

    Koray Günter açısından ise beğenenleri olsa da ben hiçbir gelecek görmüyorum. Zaten dolgun sözleşmesi (yıllık 1m euro) yazın bitiyor. Koray'ın yaptığı koltuk ısıtma işini Hakan ve Ahmet de rahatlıkla yapar. Koray'ı bu maliyetle alacak kulüp olmadığı için en azından kiralanabilir üstünü biz öderiz.

    Koray'ın kiralık talibi çıkmazsa hiç olmazsa Ahmet Çalık sezon sonuna kadar eski kulübüne kiralanabilir. Oynayamayan hiçbir oyuncu gelişmez.

    Takımda geleceği olmayan Koray ve yaşlı Hakan Balta 3. 4. stoper olabilir. Ahmet'i de tutup köreltmenin anlamı yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Günter'in sözleşme bitiyor, o gidebilir. Gerçi ben Balta'yı daha çok takım içinde ağabey, karakter sıfatıyla kullanacağımızı düşünüyorum. Sezon sonu da hoca ekibine katacaktır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir