3 Aralık 2017 Pazar

Belhanda 8 numara olmaya öyle şartlanmış ki


Eleştiriye açık olduğumu her zaman belirtirim. Görüş fark etmeksizin, doğru üsluplu her yorumu yayınlar ve cevaplamaya çalışırım. Şu süreçte doğal olarak en çok Belhanda konusunda eleştiri geliyor, çünkü kendisini savunanların başında geldim. Bugün olmadık bazı yorumlar canımı sıktı ama şu eleştiri öyle hoşuma gitti ki;

https://twitter.com/slm_pyln/status/937379704755097601

Guiliano'yla kıyaslanıyor Belhanda, Galatasaraylıların da beklentisi Guiliano gibi bir etki. Fenerbahçe kariyeri kötü başlamıştı Guiliano'nun, nedeni de tamamen sağ kanata hapsedilmesi. Bu adam gole yatkın, golle büyüyen bir isim. Rakip ceza sahasına sık girer ve o çevrede olduğu sürece de gol atar. Belhanda ise farklı, 8 numara olmaya öyle şartlanmış ki rakip ceza sahasına girmiyor ve haliyle gol noktasında yok.

Belhanda'nın kendi açıklamasıydı, artık 8 numarayım diyor. Tudor'un bu noktada bir direktifi olduğunu düşünmüyorum, o öyle oynamak istiyor. 8 numaraya göre de işini yapıyor, onu överken saydığım istatistikleri 10 numara değil de 8 numara üzerinden yorumlamak lazım. Şunu ben de eleştiriyorum, büyük maçlarda kayıp ve sorumluluk almaktan çok uzaklarda. Beşiktaş maçını izledik işte, Belhanda sinip gitti.


Bir de işin Badou Ndiaye tarafı var. Belhanda 8 oynamaya şartlı, Badou Ndiaye ise 6 numara oynamaya şartlandırılıyor. Tudor'un bu noktada direktifi var ve Badou Ndiaye'yi 20 metrelik alanında köreltiyor. Türkiye'nin en iyi topla dripling yapan, dikine çıkan orta sahası belki de, biz bu özellikleri kullanmasını istemiyoruz. İlk 5 haftaki havası doğal olarak yok ve bu hamlenin Aykut Kocaman'ın Guiliano'yu sağ tarafta kullanmasından bir farkı yok.

Köreldi Badou Ndiaye, hücuma çıktığı nadir anlarda bu yüzden bocalıyor, yapamıyor. Teknik direktör dokunuşu lazım bu noktada, futbolcularını yükseltmeli. Herkes düşüşte gerçi, sezon içinde en iyi dediğimiz isimler dahi dip noktaya doğru ilerliyor. Tudor iflas ediyor, buna çare bulsun diyeceğim ama benim de kendisine yönelik umudum sıfırladı. Değişim, bu oyuncuların saygı duyacağı, uğrunda savaşacağı hoca gerekiyor, bekliyoruz hala..

32 yorum:

  1. Burak bey hatırlarsanız Belhanda konusunda şut ve skorerliği konusunda yorumlarda konuşmuştuk daha önce :) Belhanda galatasaray da tolgay ın oynadığı yerde önünde oğuzhan ya da talisca tipi bir ofansif ortasaha varken oynamalı, bu oyun şablonu hem belhandanın üzerindeki baskıyı azaltır hem de daha akışkan bir oyun yapısında oynamamızı sağlar ki eğer bu şablonu denemezsek malesef belhanda dan verim alamıyacağız..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda 8 oynar, sorun orada değil :) Oynuyor da zaten, mesele Badou Ndiaye'den başlar.

      Sil
  2. En önemlisi futbolcular hocasına inanacak. Takımda Tudor'a inanan oyuncu doğal olarak kalmadı. Belhanda zaten bunu dile de getirdi, diğerleri de farklı değil. Hal ve tavırlarından bile belli. Tudor inadı devam ederse, bu sezon da çöpe gidecek çok net görülüyor artık.

    YanıtlaSil
  3. e oynasın abi..
    ndiaye fernando belhanda
    x gomis x
    şeklinde çıkalım o zaman tipik 4-3-3..

    YanıtlaSil
  4. Abi kurtuluşumuzun ciddi anlamda Feghouli üzerinde olduğunu düşünüyorum. Belhanda'nın rolünü çalıp, ekstra katkı verebilecek bir skorer oyuncu olacağını düşünüyorum. Takımda gerçekten Gomis ve de Tolga dışında gol atacak oyuncu yok. Bu durumu arttırmamız lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam form tutacak dedik, Trabzon maçında kırmızıyla geriye atti. Beşiktaş maçının ilk yarısında iyiydi Feghouli. Katılıyorum sana.

      Sil
  5. Belhanda ile Ndiaye yer değiştirse?

    YanıtlaSil
  6. Galatasaray busefer her bölgenin en iyi isimlerini almaya çalıştı.Geldikleri takımlar ileri seviye enazından ligleri.Yalnız Belhanda iyi bir oyuncu olabilir de Gs seviyesinde değil.Golü bir kenara bıraktım şut atma becerisi dahi olamayan biri kalkıp takımına derbi tabiki kazandıramaz.Ancak Orta seviyelerdeki takımlara oynanılan maçlarda istatistiklerini yükseltir.Büyük oyuncular büyük maçları alır bize bir tane maç alacak büyük oyuncu gerekirdi.8 numaraya yazıp kurtarmaya da çalışmayın.8 numara alıyoruz diye şinayder gönderilip dünyanın parası verilmedi keza badu alındı .Herkes yeni transferlere toz kondurmamaya çalışıyorsunuz ama Belhanda olmadı ve ilk fırsatını bulduklarında gönderecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray seviyesinde, keşke Fatih Terim gelse de sonra bir daha izlesek :)

      Sil
  7. sayfanın aşağısında fildişi maçı dizilişi var.. bence oynaması gereken yere koymuşlar belhanda'yı.. yapalım aynısını. onlarda amrabat ziyech varsa bizde feghouli garry var. :)
    https://www.transfermarkt.com.tr/marokko/startseite/verein/3575

    YanıtlaSil
  8. Belhanda Galatasaray 'ın adamı değil.Trabzon maçından önce de iddialı bir yorum yapmıştım.Belhanda oynamaz yerinde Ndiaye oynar ve takım bomba gibi oynar diye olmadı. Ve maçtan sonra Belhandayi tutanlar hemen onun istatistiklerini patlattılar.Neymis asist ve gol istatistiki düşük olsa da her gol oyunun içindeymiş. Çok sacma bir istatistikti.Adam takımın 10 numarası oynadığı bölgeye 4 tuğla duvar koy o da bu istatistiği yakalar. Adam takımın beyni olacak hiç mi top gelmeyecek. Bakın Ndiaye ortada on bölgede oynayacak diye geldiği hafta açıklama yapmıştı Tudor. Öyleyse Belhabda nereden geldi. Yine söylüyorum transfer beceriksizliği var. Bu para verilmez. Sene sonu bedava gitse raziyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda'nın Galatasaray'ın adamı olduğunu düşünüyorum ama Tudor doğru anlamda katkı almıyor. Ndiaye için de bu geçerli.

      Sil
  9. Belhanda'nın kariyerinde ceza sahası dışından kaç golü var ki? Adam şut atamıyor. Bir kere biz bu adamı 10 numara diye aldık gol yok, asist yok. Gol organizasyonlarının içindeymiş. Tabi olacak adam takımın 10 numarası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numara diye mi aldık, bence bu tartışılır. Bu özellikleri itibariyle transfer edildiğini düşünüyorum.

      Sil
  10. Tudor gitmeli.
    1-Çünkü bir insan hatasından ders almalı ders almıyor.
    2-Çünkü rakibin Galatasaray'ın oyun anlayışını taktik anlayışını çözmesinden endişe ederek çok sık oyun değişikliğine gidiyor. Olur da bu kadar olmaz.Satranç oynamıyoruz.Futbol oynuyoruz. Bir de Galatasaray'ın stratejisi anlayışı bellidir. Galatasaray saldırır.Bunu rakipleri bilir.Rakipler önlem alır. Bazen başarılı da olurlar. Ama Galatasaray saldırır.
    3-Çünkü Galatasaray bir zamanlar Beşiktaş'ta olan ezikliğe bürünüyor.Büyük takım psikolojisini kaybediyor.
    4-Çünkü futbolcuların gözünde otoritesine kaybetti. Futbolcular Tudor'a inanmıyor. Nasıl inansınlar ki her kötü sonuçta suçu futbolculara yıkıyor.
    5-Çünkü şampiyonluk kesinlikle Tudor ile gider. Şuan ligde ilk 8'de yer alan ve özgüveni olan takımların hiçbirini yenecek durumda değiliz. Bursa'yı Kayseri'yi yenmiştik mesela.Bu hafta maçımız olsa kesin kaybederiz. şAMPİYONLUK yolundaki rakiplerine mağlup olarak 6 puanlı maçları kaybederek şampiyonluk gelir mi gelir ama acaip sonuçların olması lazım.

    YanıtlaSil
  11. Sezon öncesi Avrupa'dan elendiğimizde bile Tudor kalmalı diyordum. En azından bir yıl teknik direktör değiştirmeme başarısını göstermek adına. Ama potanın içine bu kadar girmişken aldığımız oyuncuların yüksek performans göstermeleriyle kariyerlerine yakışır oyunlarıyla şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken ve Tudor kararları ve ne hatalar yapabileceği ortadayken Tudor'u göndermemek hata olur.
    Fatih Terim gelir. ŞAMPİYON yapar. Egosunu konuşturur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben o zaman gitmeli diyordum, yine Fatih Terim ihtimal dahilindeydi..

      Sil
  12. Asamoah gelirse eğer ortadaki ikili fernando/asamoah, öndeki üçlü feghouli/n'diaye/belhanda olmalı baktın olmadı asomoah ile belhandayı yer değiştir.
    Tabi bu durumda bide solbek lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka sol bekleri de o yüzden yazıyorum, Asamoah'ı başka yerlerde de kullanmak için.

      Sil
  13. Belhanda'nın gol atması 10 numara özellikleri değil 8 numara özelliklerini eleştiriyorum. Top kontrolu kötü hızlı topları tek dokunuşla yumuşatamıyor nerde Emre Belözoğlu Aurelionun topu ayağına yapıştırması nerde çoğu topu sektiren Belhanda.

    Topu saklama konusunda fiziği iyi ama tekniğiyle saklamakta zorlanıyor press altında.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saklıyor, fena da kullanmıyor ama sürekliliği yok, sorun o.

      Sil
  14. Belhanda 8 gibi oynuyor zaten NDiaye 6 gibi Fernando ise 5 numara gibi oynuyor. Sorun da biraz bu bence.

    Fernando aşırı şekilde stoperlerin içinde M.Topal'a Souza'ya laf ediyoruz Fernando bırak Melo'yu resmen 3.stoper gibi oynuyor.

    Fernando stoper gibi oynayınca N'Diaye alan kapatma derdine düşüyor haliyle 6 gibi oynamak zorunda kalıyor. 8 numarayı ve sol kanadı Tolga- Belhanda ikilisi idare ediyor.

    ÇÖZÜM Maicon-Serdar ikilisi ve iki bek Fernandonun stoper gibi oynamasına güvenmeyecek Fernando iki stoperin biraz önünde oynayacak.

    Belhanda'dan 8 de olmaz olur üst düzey olmaz. Topu ayağına yapıştıracak oyun görüşü olan güçlü 8 numara lazım. Şu kadroda Selçuk Belhanda'dan daha iyi top kontrolüne saha görüşüne sahip.

    Bize bir Emre Belözoğlu lazım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. N'diaye o dertlere düşmüyor, o dertler onun sırtına verildi diye düşünüyorum.

      Sil
  15. Bu soruna ben daha farklı bakacağım. Sorun şu ki bizim aldığımız oyuncularımız hiç de beklediğimiz gibi değil. Kadromuza bakalım. Şuan kadroda 3 tane 6 numaramız, 1 tane 8 numaramız, 1 tane 10 numaramız var.

    Selçuk, Ndiaye, Fernando bu üç oyuncu farklı meziyetleri olan ancak aynı mevkinin oyuncuları. Bizler bu üç oyuncudan 2 sini oynattığımız sürece oyun kurma konusunda hemde hücum konusunda eksik kalacağız. Selçuk uzun top konusu ile rakiplerin bizlere baskı kurduğu Ndiaye ise hücum oynamayı düşüneceğimiz maçlarda öne çıkacaklardır.

    Takımdaki tek 8 numaramıza gelirsek bu kişi Belhanda dan başkası değil. Ancak büyük bir mantık hatası yapıyoruz. Elimizdeki 8 numarayı 10 numara pozisyonunda oynatıyoruz. Bu ise oyuncuyu bitirmek demektir. Çünkü 8 numara dediğin oyuncu daha çok alan bulmak ister. 10 numara pozisyonu ise dar alanların pozisyonudur. Bunun en güzel örneği İniesta dır. Xavi sonrası kendisini 10 numara pozisyonuna atan İniesta tüm etkinliğini yitirdi.

    Takımdaki 10 numaraya gelecek olursak Emrah Başsan dışında elde birtek Feghouli kalıyor. Ne yazıkki kendisi beklediğimiz kanat oyuncusu değil. Aradığımız kanat oyuncusu profilinede benzemiyor. Kendisi statik bir oyuncu. Kısa mesafelerde etkili ve dar alanlarda etkili. Tudor kendisini Belhanda ile iki 10 numara gibi oynattı ama yanlarına kanat oyuncusu koymayınca ve bu iki oyuncunun ceza sahası içi topsuz oyunda olmayınca pek verimli geçmiyor maçlar. Ancak kendisini tek 10 numara oynatmak daha çok verim alınabilecek bir düzen.

    Bu oyuncu tiplerinden çıkacak 3 lü Fernando-Ndiaye-Belhandalı Feghouli siz 3-4-3 yada Belhanda-Ndiaye-Fegholi li 4-2-3-1 den başkası değil.

    Not: Ndiayenin büyük takımlarda 10 numara oynayacağını düşünmüyorum. Yada bu devasa paraların bu mevkide kendisine verileceğinden. Kendisi Osmanlıda yakaladığı boş alanları bulamayacağı ve bizimde bu tarz oynamadığımızı düşünürsek 6 numarada kendisini geliştirmesi daha iyi olacaktır.
    En basitinden Gomis Adebayor gibi alan açmak gibi bir düşünce içerisinde değil. Yada oynayan kanat oyuncularımızda. Bir merkezde bu kadar yoğunlaşırken merkezden delici koşu yapan oyuncunun verimli olması imkansız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuyu yarın için yazmayı düşünüyordum, oyuncuların yerleriyle oynanabilir. Badou Ndiaye öne yakın oynamalı, o zaman gol katkısı izleyeceğiz. Belhanda daha geride oynayabilir, defansif oyun kurucu gibi. Bu düşünülmeli..

      Sil
    2. Bizim Badou'dan beklentimiz kaleden elli metre uzakta etkisiz bir alanda dripling yapması değildi aslında. Daha skora yakın sekenleri toplayan ceza sahasına dalan oraları karıştıran bir oyun bekliyorduk. Fernando'nun 3. Stopere dönüşmesi Badou'yu geri çekti. Ben kendisinin de bu durumdan memnun olduğunu düşünmüyorum. Fakat şöyle bir sorun daha var. Feg Belhanda çift 10 gibi oynadığında top, Badou Belhanda 8 gibi oynadığında da alan karmaşası oluyor. Halen bu paylaşımları standart seviyeye getiremedik.

      Sil
    3. Bekleriz de o kadar geride oynarsa dripling yaptığında ulaşabileceği yer orta saha çizgisi oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir