4 Aralık 2017 Pazartesi

Seyreyle maziyi #36; Gerets'in adamları


2005 - 2006 sezonunun yaz dönemine gidiyoruz. Galatasaray'ın maddi anlamda en zorlandığı dönemlerden biri. Transfer yapmayı geçtim, futbolcuların ücretlerini dahi ödemekte zorlanıyoruz. O sezonun Ocak ayı kamp dönemini hatırlayın, bazı yabancılar ücretlerini alamadıkları için kampa katılmama kararı almışlardı ve son anda ikna edildiler. Öyle bir dönemdi ve o şampiyonluğun kıymeti bu anlamda çok büyük.

Şu ön libero arayışına girelim. Bir önceki sezon Conceicao eleştirilmişti ama bence başarısız değildi. Song / Tomas ikilisini ön plana çıkarıyorduk, önlerinde Conceicao'nun oynamasıyla alakalıydı biraz da. 4-4-2 oynayıp, Conceicao / Ergün Penbe orta saha ikilisiyle oynadığınızda daha fazla ne beklersiniz ki. İşin özü şu, Conceicao'yu küstürdük, o da yeni sezon kamp dönemi öncesi ben gideceğim dedi.

Kampa gelip 2-3 gün idmanlara katıldığını hatırlıyorum. Gerets de kalmasını çok istiyordu ama ikna edemediler, Panathinaikos'a transfer oldu. O dönem Saidou düşünülmüyor tabii, kadro dışı kalmıştı. Bir önceki sezon transfer edilmişti ama Conceicao'nun varlığında pek şans bulamadı. Ertesi sezon adına da ilk kadro dışı kalan isimdi ve bu kararı veren Gerets değildi.

Maddi anlamda sorunlar vardı, transfer yapmakta zorlanıyordu. Bir yandan ön libero arayışı vardı ve o arayış ertesi sezona da yansımıştı, son gün Inamoto / Mehmet Topal gelmişti. Konumuz 2005 / 2006 tabii, bahsi geçen isimlere bakalım. Gravesen, Maniche ve Tudor. 

Gravesen sevdiğim bir isimdi, Galatasaray'la da birçok dönem ismi geçmiş ama bahsettiğimiz o sezonun Ocak ayında Real Madrid'e gitmişti. Maniche maliyetli isimdi, o dönem Dinamo Moskova'ya yüksek bonservisle transfer oldu. Ve Tudor, bugünün Galatasaray teknik direktörü. Tudor demek ön libero, stoper ve sağ bek için alternatif demekti ki kariyerinin son dönemleri. Juventus'daydı o dönem ama düşüşteydi, gerçekleşebilirdi aslında o transfer.

Kimseyi alamadık tabii. Kamp döneminin sonlarına doğru Saidou affedildi ve takıma döndü. Doğru dürüst hazırlık kampı bile görmemesine rağmen onunla başlayıp bitirdik. O şampiyonlukta da çok büyük pay sahibiydi, performansı unutulmayacak. Ölümüne hücum kadrosu diyorum ben ona, orta sahada defansif anlamda bir tek Saidou'su olan..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir