4 Aralık 2017 Pazartesi

De Gea'nin geldiği nokta kusursuz bir seviye olsa da istatistik Manchester City'nin


Şu an Dünya'nın en iyi kalecisi De Gea, Neuer'e rağmen yazıyorum. De Gea'nın geldiği nokta kusursuz bir seviye ve Manchester United'in bulunduğu noktanın en önemli ismi dahi olabilir. Son Arsenal maçı işte. İzlediğinizde ve istatistiklere baktığınızda büyük bir Arsenal hakimiyeti. De Gea'yi geçemediler, bazı maçlarda geldiği noktayı tanımlayamıyorum. Şu istatistiğe bakar mısınız;

David De Gea'nın Arsenal maçında kurtarış sayısı: 14 
Ederson'un Premier Lig kariyerindeki kurtarışları: 17

Manchester City'nin kusursuzluğunu da konuşmak gerekiyor. Rakipleri yok, bu büyük bir gerçek. Çok enteresan gelişmeler olmadıkça Premier Lig'i kazanacaklar ve Şampiyonlar Ligi adına da en büyük favori olduklarını düşünüyorum. Guardiola'nın Barcelona'da bazı dönemleri vardır, kimseyi yanlarına yaklaştırmayıp, tarihin en dominant ve durdurulamaz oyunlarından birini oynadıkları. Manchester City'yle oynadıkları oyun o seviyede değil, bugün için ise en iyisi.

Manchester United da lige iyi başlamıştı ama şu tabloda City'e yetişmesi bence söz konusu değil. Pogba'nın sakatlandığı dönem sarsıldılar ve fark oluştu. City de son haftalarda sallanmasına rağmen bir şekilde kazanıyor, aradaki fark bu. Ederson da tam Guardiola'nın kalecisi, ayaklarına hakim ve oynanan oyun anlamında katkısı var. Bravo'dan istediğini alamamıştı, Ederson'la bunu yapıyor. Karşı tarafta De Gea gibi bir kaleci olmasına rağmen böyle bir fark işte. 

Manchester City'nin yaptığı anormal bir iş, tamamen Guardiola farkı. Yoksa Manchester United'in bu sezon çok başarılı olduğunu düşünüyorum, olması gereken seyirde ilerlemelerine rağmen önlerindeki rakip fazlasıyla anormal. De Gea konusunda ise, Manchester United onu Real Madrid'den nasıl koruyacak merak ediyorum. Bu transfer gerçekleşiyordu aslında, son anda evraklar yetişmemişti. Real Madrid yine deneyecek ve De Gea'nın da gitmek isteyebileceğini düşünüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir