5 Aralık 2017 Salı

Denayer'i övme ya da savunma yazısı değil, bir konuda haksızlık var


Denayer'i övme ya da savunma yazısı değil bu. Biraz mevcut durumu gösteren, biraz da haksızlığa karşı diyelim. En son da Denayer'in olası geleceği üzerine konuşuruz. Beşiktaş maçının ardından en kötü 11'lere yazıldığını görüyorum, bunu anlayamadım. O maçta ayakta kalabilen, en azından kendisine verilen görevi yapabildi diyebileceğim tek isim.

Tudor'un Beşiktaş karşısında Denayer'i kullanacağından emindim, yazdım da bunu. 3'lü savunma gibi de değil üstelik, sol bek olarak. Beşiktaş'ın kenar etkisini durdurmak öncelikti, Quaresma için de Denayer olabilecek en iyi önlem. Hızlı ve atletik oyuncu, Linnes'e oranla bu işi daha iyi yapar. Sıkıntı şu ki Mariano / Garry Rodrigues kanadı patladı, sanırım bunu kimse beklemiyordu.

Denayer tercihini tartışabilirsiniz. Galatasaray kendi oyununu oynamalı, Denayer'i sol beke yazmak oradan gelememek demek gibi yorumlara saygım var. Mantıksız değil yalnız, söylemek istediğim bu. Quaresma'yı durdurdu, solda gayet sağlam oynadı. Görevini yerine getirdi diyelim, ondan hücum etkisi elbette beklemiyorduk. Bence ilk yarıda Feghouli de solda gayet iyi iş çıkarıyordu, sol tarafta sorun yaşadığımızı düşünmüyorum.

Haksızlık yani, maçın kötüleri listesine yazamazsınız. Hatta Galatasaray adına tek iyisi dahi olabilir, benim gördüğüm bu. Kariyeri bek noktasında şekillenebilir, bu da ayrı konu. Stoper için fazla savruk ve güvensiz hareket ediyor. Bek oynadığında ise atletizmi ve hızı fazlasıyla işe yarıyor. Sunderland'de de aynısı olmuştu, stoper başladı ama sağ / sol bek ve ön liberoda sezonu tamamladı. Bir yerlere geleceğim diyorsa bunu düşünüyor olmalı, kurtuluş pozisyonunun değişiminde.

Stoper transferi de gerekecek sanırım, Denayer'i o rotasyondan düşürüyorum. Bek, hatta ön libero için bir seçenek olabilir. Konuşuluyordu da, hatta sakatlanmasa Alanyaspor karşısında Fernando'nun pozisyonunda onu izleyecektik. Hızı ve atletizmi üzerine yoğunlaşmalı, topla da ilişkisi fena değil ki hala şans var..

6 yorum:

  1. Maç öncesi benim de düşüncrm denayer in direk sol bek oynaması yönündeydi, yorumlara da yazmıştım maçta da görevini yerine getirdi bence ama camia olarak akıl tutulması yaşadığımız için kurunun yanında yaşta yanıyor malesef!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargı oluştu bir kere, o da beğendiremeyecek kendini.

      Sil
  2. Maçtan önce Beşiktaş'lı arkadaşım nedir yani Quaresma' yı Denayer ile mi durdurmaya çalışıyorsunuz diye sarkastik bir soru sordu, dedim ki eğer sol bekten beklenti rakibi durdurmak ise, bizde sol beke yazacağın ilk adam o malesef, Lato' yu zaten geçtim, Linnes' e göre daha diri, ama genel performansına göre yorum yapmak gerekirse patates olma olasılığı çok yüksek Quaresma' ya karşı.. Sonra Babel ne yapar dedi, o taraftan yana hiç korkum yok, Mariano Gary onu durdurmayı bi kenara bırak ileriye de ciddi destek olur. Nasıl ağzımı açtıysam artık tam aksi oldu Denayer durdurdu, fakat sağ kanat bildiğin Alman otobanı gibiydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gayet güzel durdurdu, adım attırmadı. Oynama amacı buydu, o da görevini yaptı. Patlayan taraf Mariano / Garry, hiç beklemiyordum o kötü performansı.

      Sil
  3. Denayerin hakkını yememek lazım maiconla beraber takımın en iyileriydi. Bizi şaşırtan sağ kanattaki zaafiyetimiz oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maicon'u çok beğenmedim ama Denayer belki de tek iyiydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir