8 Aralık 2017 Cuma

Fabrika ayarı 4-1-4-1'dir, mutlak suretle bu düzene geri dönmeli ve geliştirmeli


Önümüze bakmamız gerekiyor, Akhisar karşısında reaksiyon göstermeliyiz. Ben de Fatih Terim'i bekledim, bu değişim gerçekleşmeliydi, o ayrı konu. Bu demek değil ki iş bitti, şampiyonluk şansı kalmadı ve desteği çekelim. Fenerbahçe'ye bakın, iş bitti derken geri döndüler ve 4'de 4 yaparak şampiyonluk potasına girdiler. İşlerin iyi gitmediği doğru da bu kadar umutsuz olmanın anlamını çözemiyorum. 

Fikstür olarak avantajlıyız, buna odaklanın. 3'de 3 ile ligin ilk yarısını bitirmek mümkün ve 26. haftada oynanacak Fenerbahçe derbisine kadar önümüz açık. 11 maç var, öyle ki bu maçların hepsini kazanman mümkün. Ocak ayı transfer dönemi gelecek, eksikler belli ve sol tarafta oluşan sorunu çözüp, takımı fabrika ayarlarına döndürdüğünde işlerin rayına girebileceğine inanıyorum. 

Fabrika ayarı 4-1-4-1'dir, mutlak suretle bu düzene geri dönmek ve transferlerle geliştirmek lazım. Ben de taktik esnekliğe inanıyordum, Tudor bu işin altından kalkar diye düşünüyordum. Hata ettim, bunu söyleyebilirim, işler beklediğim gibi gitmedi. Mevcut olanı geliştirmek lazımdı, çünkü taktik esneklik yapabileceğin alternatiflerin yok. Kulübenin zayıflığından bahsediyoruz, işte bu noktada devreye giriyor. Tudor'un hatası da o alternatifler içinden hiçbir ismi çıkaramaması, oysa sürpriz isimler gerekliydi. 

Herkes düşüşte, önce onu söyleyeyim. En iyi dediğimiz isimler dahi o ilk haftalardaki havalarından çok uzaktalar. Fernando ve Mariano gibi isimleri başa yazarım mesela. Badou Ndiaye ve Belhanda gibi düşüş yaşayan isimlerde ise hatayı Tudor'da arıyorum, yanlış kullanılıyorlar. 4-1-4-1 sürecinde durum böyle değildi, Belhanda ve Badou Ndiaye'nin yan yana oynaması önemli bir artıydı. Hep söylüyorum, Badou Ndiaye mümkün olduğu kadar hücuma yakın oynamalı.

Muslera
Mariano Maicon Serdar Linnes
Fernando
Feghouli Badou Belhanda Yasin
Gomis

Yarın için beklenen 11 bu. Garry Rodrigues'in yokluğu bence de şaşırtıcı ama şöyle bir durum var. Garry Rodrigues'in sağda iyi iş çıkardığını, mücadele noktasında fark yarattığını düşünüyorum. Solda ise daha yaratıcı bir performans bekleniyor, orada sıradanlaşıyor. Feghouli'yi da kazanma yolunda bu yönde tercih gelmiş olabilir, çünkü verebileceklerinin ucu açık. Onu sola çekmek de büyük bir fayda sağlamıyor, Mariano / Feghouli kanadının yaratacağı etkiyi bekliyoruz.

Bu formasyona bir sol bek ve açık gerekiyor, o vakit 4-1-4-1 çok daha farklı bir yere evrilecek. Biz bu düzeni bozduğumuzda sorun yarattık, acilen fabrika ayarlarına dönmek gerekiyor. Badou Ndiaye ve Belhanda'yı da kazanmak anlamına gelecek, tempo ve daha etkili hücumun altını çizeceğiz. Belhanda zaten 8 gibi oynuyor, en azından Badou Ndiaye'yi hücumda tutalım, ön alan baskısı ve topla dripling özelliğinin altını ısrarla çizelim. 

8 yorum:

  1. Her halükarda bir yerden açık veriyoruz bari en iyi oynadığımız oyumu oynayalım bize tedbir alsınlar aklın yolu bir. 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak bu, en azından hücum ve tempo diyelim. Bu oyunda da akan oyunda en az gol yiyen takımdık üstelik.

      Sil
  2. Oyun formasyonumuzda en önemli oyuncu fernando !fakat şöyle bir sıkıntı var ki fernando takımın merkezi gibi düşündüğümüzde ki öyle! Kendisi çok fazla stoperlerin arasına giriyor takım fernandoya bağlı oynadığında fernendoyla beraber biz de takım olarak fazla gömülüyor ileri çıkamıyoruz mesela melo da
    Stoperlerin arasına girerdi fakat takım hücuma çıktığında aynı hızla takımı öne çıkarırdı! Fernando ilk maçlarda işin hücum yönünde de vardı attığı ters toplar, ileri oynaması gibi vs vs ama son haftalarda iyice 3. Stoper gibi oynamaya başladı! Bazı futbolcular vardır kötü oynadığında bireysel olarak kötü oynar bu takımın genelini etkilemez fakat fernandonun kötü oyunu ya da oyun içindeki seçtiği pozisyon tüm takımı etkiliyor! Fernandoyu son 5 6 maçtır kaç kere orta saha çizgisinin rakip dilimi içinde gördük bırakın cezasahasını! Sen oyun merkezin olan bir futbolcuyu rakip cezasahasına sokabildiğin an işi bitirmişsindir zaten!! Melonun ilk senesini hatırlatırım! Bırak kendisini yanında oynayan selçuk bile cezasahasında cirit atıyordu!! Tudor ne yapıp edip bu soruna çözüm bulacak bulamadığı müddetçe iyi td falan olamaz kimse kusura bakmasın!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntısı şu, pasör bir futbolcu değil, Melo'dan farkı bu. Melo teknik özelliği olan, pasör ve topla çıkabilen isimdi. Fernando ise savunma özellikleriyle daha ön planda, bu yüzden baskı yediğinde her şey dağılıyor.

      Sil
  3. Ters ayakli olmasaydi garry rodrigues'den cok iyi bir sol bek çıkarabilirdik ortaya... özellikle hücum etmemiz gereken maçlarda fark olusturabilirdi. Simdi bile eldeki mevcut isimlere baktigimzda linnes in de ters ayakla oynadığını dusunursek rodrigues i orada son uc mac icin düşünemez miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor'un direkt sol bekte kullanmışlığı var aslında..

      Sil
  4. 3 haftada 7 yada 9 puan almazsak Tudor gönderilsin zaten.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir