9 Aralık 2017 Cumartesi

Transfer ütopyası "2018" #9; Yevhen Konoplyanka


Yaz dönemi bu transferin ihtimali vardı. Konoplyanka'nın teknik direktörle alakalı sorunları vardı ve ayrılmak istiyordu. Teknik direktör değişti, kalmaya karar verdi ve o zamandan bu zamana istikrarlı şekilde devam ediyor. Yaz döneminde çok konuştuk, hatta o da Galatasaray taraftarına öyle yürüdü ki transfer için büyük bir sinerji oluşmuştu. İsterdim gelmesini, kalitesi yüksek ve sol tarafta ihtiyacımıza yönelik bir transfer.

Şu aşamada transferin imkanı yok, Filipe Luis'e oranla daha imkansız, oradan pay biçebilirsiniz. Hem oynayan futbolcu, hem 12.5 milyon avro gibi bir rakama transfer ettiler, haliyle de bu rakamın altında bir paraya satmazlar. Ocak ayında bu tarz gözden çıkmayan futbolcular için fiyatları x2 gibi görmek lazım. 6.5 milyon avro civarı bir bonservis önerisinden bahsediliyor, bu rakamlara imkansız.

Galatasaray'ın sol kanadının aradığı isim bu tarzda bir 10.5 numara. Kanat özelliği bir yana, teknik özellikleriyle de ön plana çıkacak ve oyun kurabilecek bir isim. Feghouli bu tarzda bir kanat mesela, henüz tam kapasitesiyle izleyemedik gerçi. Sola da böyle bir isim gerekiyor, hem çizgiyi kullanacak, hem de top tutup, takımı sakinleştirecek ya da bir anda tempoyu arttıracak. 

İdeal bir 8 veya 10 numaramız yok, bunu Belhanda ve Badou Ndiaye gibi isimlere rağmen yazıyorum. Belhanda 8 oynamaya odaklı, Badou Ndiaye'nin ise pas konusunda o kadar da iyi bir isim olmadığını söyleyebilirim. 4-1-4-1 diyoruz, kanatlardan oyunu kurmak gerekiyor. Sağ taraf tamam da solda aynı etkiyi sağlamak lazım. Asamoah mı olur Filipe Luis mi bilmem, öncelik bu tarzda bir sol bek. Onun önüne ise Konoplyanka ya da istenmese dahi Arda Turan tarzında bir futbolcu. Hem tempo itibariyle Konoplyanka'yı daha öne çıkarırım.

İsimler bir bir düşmeye başladı, korkum şu ki taraftarın gazını almaya yönelik hamleler olma ihtimalleri. Ocak ayı için imkansızı kovalıyor gibiyiz, isimler iddialı ama zor. Umarım bir arayış vardır ve şu dönem içinde bitirilir, Ocak ayında çok fazla beklemeden gerçekleşir. 3-4 transfer beklentim var, önceliğim ise sol bek ve açık. Sonrasında bir forvet ve Emre Akbaba diyeyim. Ama sol kanat değişimini acilen sağlamalıyız..

6 yorum:

  1. Devre arası için asamoah ihtimali zorlanır! Arda gelir felipe louise de onunla beraber gelir, son hamle emre akbaba olur bence en akla yatkın transfer senaryosu bu! Ekstra bir isim olabileceğini kesinlikle düşünmüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak bey bu arada 3-4 haftadır yabancı kuralı hakkında kimse konuşmuyor :) Kural değişti de bizim haberimiz olmadı sanırım :)

      Sil
  2. konop en büyük hayallerimden. arda ile aynı cümlede geçmesi bile günah. devrede imkansız. yazın 7-8'e bence olabilir. yüksek maaşla gözünü boyarsak kulübüne rest çeker belki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rest çekse bile Ocak ayında bu tarz transferler için x2 maliyet düşünmek lazım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir