29 Aralık 2017 Cuma

Fernando olmazsa?


Fernando'nun en az 3 haftalık bir sakatlığı var. Kesin bir süre verilememesi kötü, 3 hafta ile 2 ay arasında bir süre olmayacak. Benim beklentim Kayserispor maçında sahada olması, umarım yetişir. Yokluğu büyük handikap olur, alternatifi olmayan isimlerden biri daha. Galatasaray'ın kulübesi zayıf derken bundan söz ediliyordu, bazı isimlerin yerini zor dolduruyoruz.

Transfer yapamayız, o durumu bir kenara bırakalım. Fernando'nun yokluğunda o boşluğu içeriden doldurmak durumundayız ve bazı adaylar var. Selçuk İnan, Tolga Ciğerci ya da Donk diyelim, son Bucaspor performansıyla Donk da buradayım mesajını verdi. Kamp dönemi Nigel de Jong dahi denenecek, gerçi ben kendisinin takımda kalacağına pek ihtimal vermiyorum.

Fernando'nun sertliği ve liderliği aranır, o pozisyonda yerine düşüneceğimiz ismin orayı süpürmesi gerekir. Göztepe maçında stoperlerin arasına girmeyen, daha fazla dikine oynamaya çalışan bir Fernando vardı. Doğrusu da bu, biz onu stoperlerin arasına attıkça tüm takımı biraz daha geriye çekmiş oluyoruz. Badou Ndiaye üzerinden düşünebiliriz, 20 metre içinde sınırlı kalması bundandı. Fernando ortada oynarsa Badou Ndiaye de kendisini daha fazla hücuma atabilir.

En uygun aday Tolga Ciğerci gibi. Ligin ilk yarısının en iyilerinden biriydi, tempo noktasında o pozisyonu doldurabilir. Kendine has noksanları olsa da Badou Ndiaye'yle birlikte oynadıklarında en azından tempo anlamında fark yaratırız. Selçuk İnan'la ise daha fazla topa sahip olmayı hedefleriz, tempo biraz daha düşer, tüm yük Badou Ndiaye'nin sırtına yıkılır.

Donk ise Bucaspor maçında ortayı iyi süpürmüştü. Ayrıca geriden oyun kuran isimdi de, oldukça başarılıydı. Rakip ölçü değil diyebiliriz, bu haklı bir yorumdur. Yine de Kasımpaşa'dan bildiğimiz bir Donk var ve orada onu iyi kılan isim Castro'ydu. Burada da Badou Ndiaye var, tempo olarak Donk'u en iyi tamamlayacak isim. Donk'un oyun kurma noktasında Tolga Ciğerci'ye oranla öne çıkabileceğini düşünüyorum, tempo olarak ise onun gerisinde.

Nigel de Jong'a girmiyorum bile, zaten yabancı hakkı da yok. Geçen sezon dahi temposu halı saha kıvamındaydı, yaşı 33 oldu ve ne kamp gördü, ne aylardır maç yaptı. Sertliğinden başka bir özelliği kalmadı, ismi önemli olsa bile. İşin özü, Fernando olmazsa Tolga Ciğerci'ye forma yakın. Yine de Fatih Hoca'nın bu yokluğa göre bir planı olur, şaşırtabilir de..

10 yorum:

  1. Carrasso ve Latovlevici gidici sanki açılan kontenjana De Jong ve yabancı solbek alınır.

    Yedek için Aziz Behich alınır Latovlevici yerine. Hucuma ise Arda Çalhanoğlu ya da.Emre Mor'dan biri kiralanır.

    Fernando yerine Donk ve De Jong kadroya dahil edilir talipleri çıkmadığı için biraz da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek alınmadan Lato zor, bence kalacaktır. Carrasso gider ve tek yabancı gelir diye düşünüyorum.

      Sil
  2. Haftalar önce yorumlarda yazmıştım Tudor'un en büyük saha içi hatası fernandoyu stoperlerin arasına çekerek oynatması oldu. Fernando klasik çapa tabir ettiğimiz oyuncu tipi onun pozisyon alışına göre
    Takım pozisyon alıyor fernando stoperlerin arasına girdiğinde takımda otomatik olarak geriye çekiliyorve baskı yiyor! Defalarca yazdık ama o çok bilmiş soor yorumcularından biri bile şu olaya doğru düzgün değinmedi!! Fernando her zorluk düZeyi yüksek maçta böyle oynayınca takım adeta yuları çekilmiş yarış atı gibi frenlendi! Göreceğiz Fatih hoca fernandoyu asla böyle oynatmayacak! Fernando alternatifi bence tolga ciğerci fakat Donk " Ben iki üç maç kasayım iyi de para alıyorum, fernadonun yokluğunda iş yapsam yedekliğim garanti olur " diye düşünürse iş yapar zaten o adamdan fazlasıda olmaz tam futbolcu fiziği ve yeteneği var ama iş ahlakı sıfır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahayı düşürdü o hamle, oysa orada agresif kalmak ve topa sahip olmak gerekirdi.

      Sil
    2. 3 lü savunmanın biraz öne çekilmiş versiyonu aslında, ayağı düzgün stoperin biraz daha önde oynaması üçgeni kurmaları asıl.

      Burda önemli olan ortasaha göbeğinin ikili mücadelelerde kolay kaybetmemesi ve alan paylaşımını doğru yapması.

      Sil
    3. Öyle de, bu durumda hiç orta saha çizgisine yaklaşmamaya başlamıştı. Geriden top çıkarma işi de Badou'ya kaldı, bir anlamda 2 ismi kaybettik.

      Sil
  3. Hoca Donk'u düşünür bence ama Donk oynamayı düşünür mü orasını bilmiyorum

    YanıtlaSil
  4. Donk selçuk n diaye üçlüsü de ideal olabilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Temposu sorun olur, Ciğerci mutlaka olmalı orada.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir