28 Aralık 2017 Perşembe

Göztepe maçı sonrası not aldığım futbolcular vardı, Linnes de onlardan biri


Denk geldiler, futbolcu yazıları ile devam ediyorum. Tabii ki her ismi yazmayacağım ama Göztepe maçı sonrası not aldığım futbolcular vardı. Linnes de onlardan biri, gösterdiği performansla beni fazlasıyla şaşırttı. Linnes'den ümidi kesmek üzereydim çünkü, iş tıkanma noktasındaydı ve geçen sürede beklentiyi bir türlü karşılayamamıştı.

Neydi, ne değildi konusunu çok açmayacağım. Molde'den önemli bir beklentiyle geldi ama atlanan nokta Molde'nin sistem takımı olduğuydu. Linnes de sistem içinde büyüyen bir sağ bekti. Galatasaray'a kaosun içine geldi, beklentiyi karşılayamaması da doğaldı. Riekerink geldiğinde yine onun üzerinde durdu, başaramadı. Sonrasında sol bek durumu ortaya çıktı, tekniğiyle orada iş yaptığı maçlar oldu ama gerçek anlamda çok iyi şeyler yaptığı fazla maç yok.

Bu sezona da sol bekte başladı, nedeni tamamen alternatifsizlik. Sezona iyi girdi, sonra Latovlevici geldi ve formayı kaptırdı, Latovlevici'nin kötü görüntüsü Linnes'i iyi gösterdi ama her ikisi de bana sorarsanız birbirinden çok farklı değildi. Tudor'un ilk etapta işleyen bir düzeni vardı ve Linnes bunun içinde yükseldi. Sonra o düzen bozuldu, Linnes dönemini de orada yine kapattık. 

Bazı handikapları var, en önemlisi de fizik. Düşmeye başladığında ortaya çıkan en büyük zaafı bu, solda da ezilmeye başlamıştı. Göztepe maçında bir dokunuş var, Linnes'i uzun zaman aranın ardından ilk kez sağ bekte izledik. Denayer sol bekteydi ve en azından sağdan gelelim diyerek Linnes'in orada kullanıldığını düşünüyorum. İşleyen bir düzen vardı o maçta, hücum oynadık ve Linnes'in o düzende Molde günlerini hatırladığını gördüm.

Maçın en iyilerinden biriydi. Sağ tarafı müthiş kullandı ve iyi bir hücum kozuydu. Galatasaray'da belki de en iyi sağ bek performansıydı diyeyim, işleyen bir düzende yine ayaklandı. Umudu kaybetmeye başladığım şu zamanlarda bu performansı iyi geldi, en azından Mariano yokken ne olacak sorusunu sormayacağız. Bu adamı niye sol bekte kullandık ve ısrar ettik o zaman, kazanan kazanabiliyor yani. 

İyi alternatif, böyle bakacağız. Birçok yerde de kullanabiliyorsunuz, sol bek / sağ veya sol kanat gibi. Mustafa Denizli onu orta sahada dahi denemişti, teknik özelliği buna elveriyor. Sıkıntısı fizik noktasında, o da top bizde kaldığı ve hücumu zorladığımız sürede çözülür. Sorunsuz bir futbolcu olduğunu ise yıllardır görüyoruz, hakkının ısrarla yendiği anda bile sesini çıkartmadı..

8 yorum:

  1. Linnes kalacaktır sezon sonuna kadar. Latovlevici ve Carrasso'yu gönderip Carole ve Cenk geri gelirse ilginç olur. :)

    Hoş Lato mu Carole mu Carole derim yedek için.
    Kaan sezon sonu bedava gelse.daha iyi. Donk De Jong kadroya dönse 1 yabancı daha gitmeli o zaman...

    Bakalım ne yapacaklar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dillendiriliyor o konu, bekleyip görelim. Lato / Carole kıyasında ben de Carole derim.

      Sil
  2. Teknik açıdan saha içi olarak soruyorum Arda mı Emre Mor mu Çalhanoğlu mu?

    YanıtlaSil
  3. İyi bir takımın herzaman kadrosunda bulunması gereken bir oyuncu, Sizin de belirttiğiniz gibi iki bek pozisyonunuda yedekler,çık oyna dediğinizde sorun çıkarmaz ama fiziği büyük handikap bir kuzey avrupalıya göre fiziği çok güçsüz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru ve işleyen bir taktik içinde büyüyor, bunu kesin olarak kanıtladı. Fizik zayıflığı var, sıkıntı bu.

      Sil
  4. Hocam selamlar, senin bloguna ilk yazdigim yazi da Linnes ile ilgiliydi ve basindan beri hakkinin yendigini soyluyordum. Tudor kendi adami diye Latoyu tuttu ama hatirlarsak sezon basi Linnes gercekten cok iyiydi ve rotasyona girdikten sonra bozuldu. Fatih Terimle birlikte Linnes'in yukselise gececegini dusunuyorum zira oyun tarzi ve yetenekleri Terim takimlariyla birebir ortusuyor, hem hizli hem de ileride oynandigi zaman solda bile cok guzel asistlerine sahit olduk. Bana gore Mariano donse ve yeni sol bek alinsa bile sene sonunda kesinlikle elde tutulmasi gereken bir futbolcu Linnes.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakkı yeniliyor diyemem, gerçekten kötü performans gösterdi. Sıkıntısı onun frekansına uyacak teknik adammış, bunu gördük sadece.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir