21 Aralık 2017 Perşembe

Hamit Altıntop son yıllarının en istikrarlı zamanını yaşıyor


Darmstadt 98 için işler iyi gitmese de Hamit Altıntop son yıllarının en istikrarlı zamanını yaşıyor. Galatasaray'da geçirdiği 4 sezonun 2'sini sakatlıklara kurban vermişti. Kariyeri boyunca da bu sakatlık durumu peşini hiç bırakmadı. Şu sıralar 35 yaşında ve son 2 sezonunda forma istikrarını hiç kaybetmedi. En azından sakatlıkla alakalı olumsuz bir haber almadık.

Emre Belözoğlu geliyor aklıma, onun da geçmiş yıllarında büyük sakatlıklar var. Kariyerinde belli bir dönemden sonra bu algıyı kırdı ve bugün 37 yaşında, belki de ülkenin en önemli yerli orta sahası. Hamit Altıntop'u da ona benzetirim, çok büyük futbolcudur ve yaşı ne olursa olsun o kıvamda olabilir diyeceğim isimlerden. Melo'nun sakatlandığı bir dönem vardı, bizler şampiyonluk gitti diyorduk ama Hamit Altıntop onun yokluğunu hiç aratmadı, bu da şampiyonluk imzalarından biri olmuştu.

Sakatlıklar geri attı, yapacak bir şey yok. Bunun üzerine para muhabbetini de ekleyince son dönemin en çok kullandığım kelimesi "bağ" koptu. Büyük bir futbol aklı, hepimizin futbol kariyeri sonrası hayalleri vardı. Yine yapabilir, futbol noktasında bu ülkeye önemli hizmetleri olur. Bunu Galatasaray'da mı yapar bilemiyorum, mevzunun biraz soğuması gerekir. Fatih Terim sever gerçi, hoca göreve gelmiş olsa yanında Hamit Altıntop'u düşünebilir mi.

Konuya dönelim, Opta'dan aldığım istatistiği paylaşıyorum;

"Hamit Altıntop Darmstadt'ın bu sezon 2. Bundesliga'da en fazla top kapan (35), sahipsiz top kazanan (104), topla buluşan (964), isabetli pas atan (578) ve çalım atan (24) ismi"

Darmstadt 98 için işler iyi gitmiyor. Geçen sezon Bundesliga'dan düştüler, bu sezon ise Bundesliga 2'de 16. sıradalar ve küme düşmeme mücadelesi veriyorlar. Hamit Altıntop ise takımının en önemli ismi, ligin ilk yarısında oynanan tüm maçları firesiz geçmiş, yukarıda paylaştığım istatistiklerde de ilk sırada. Çok sevdiğim tarzda bir orta saha, 6 / 8 arası, hem top kapma hem de kullanma noktasında müthiş bir isim..

4 yorum:

  1. Hocam terim twitter paylaşım hayrola?? İstihbarat bekliyoruz senden güneş var sanki görene:) gözümüz de gönlümüz de yollarda kaldı be ver güzel haberi

    YanıtlaSil
  2. Hamitte gelecekte büyük bir hoca ya da yönetici olabilecek kapasite var ama Türkiyeye bi daha dönmek istemez gibi geliyor. Buraya aidiyet duyusu kalmadı sanki

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir