23 Aralık 2017 Cumartesi

Hoca için ilk olacak bir dönem, bunu izleyecek olmak dahi heyecanlı


Mustafa Denizli'nin Dursun Özbek'le basının karşısına ilk çıktığında bir sözü vardı, "kariyerimi ancak Galatasaray için riske atarım" demişti. Attı da, son derece başarısız bir dönem ve yaptıklarını hala anarız. Hocayı zirve dönemlerinde takip edenler adına efsane ama yeni dönem gençler adına bu yaptıklarıyla hatırlanacak. Risk aldı, hüsranla sonuçlandı.

O günlerde çok konduramadık, oysa eleştiriler doğruydu. Atletico Madrid karşısında takımının başında sahaya çıkmadığında kaybetmişti aslında. Ne fark ederdi ki, en fazla yenilirdin, hatta fark yerdin ama bunun ihalesi sana bırakılmazdı. O gün kaybettik, üstelik önlem adı altında son derece saçma bir kadroyla. Jem Karacan ilk 11'di, ötesi yok. Takımının başında o gün sahada olmalıydı, kariyerini riske atmıştı ama bunu altı dolmadı.

Fatih Terim'in Galatasaray için önemi bambaşka tabii, hem geçmiş hem de gelecek noktasında. Hoca boşta olduğu her an Galatasaray'ın 1 numaralı teknik direktör adayıdır. Hatta mevcut teknik direktör üzerinde gölgedir. Tudor bu gölge altında kayboldu, baskıyı kaldıramadı. Yalnız şaşırtan bir taraf var, ben bu yönetim çatısı altında Fatih Terim'i beklemiyordum. Dursun Özbek'in açıklamaları da bu yöndeydi ve çok büyük bir ters köşe izledik.

Fatih Hoca da kariyerini riske attı ve Mustafa Denizli'yle aynı açıklamayla. "Kariyerimi ancak Galatasaray için riske atarım" diyerek geldi, ilk açıklaması bu. 2006 Dünya Kupası elemelerinde Ersun Yanal'ın yerine göreve gelmişti, ara dönemde görev aldığı tek dönem bu. Kulüp takımlarında ise pek bir örneği yok, ilk yaşıyoruz. Galatasaray'da daha önce de böyle dönemlerde teklif almıştı, Adnan Polat dönemi bir örnek. O zaman kabul etmemişti, bugün ise görev alıyor.

Galatasaray çağırıyorsa hoca gelir, kanıt bu işte. Çok zorlu bir lig, kaliteli 11 ama dar rotasyonlu kadro, öz güvenini kaybetmiş camia. Risktir neticede, sezon sonu şampiyon olamadığın dakika yapılacak eleştirileri duyuyor gibiyim. Kendi kurduğu kadroyla çok daha büyük işler yapabilirdi, mevcut takımla ise işi zor olacak. İyi yönetilmeyen bir Galatasaray var, o da ayrı nokta. Ama başarı gelecekse de bu Fatih Terim'le olacak, orası kesin. Daha iyi bir aday yoktu.

Allah utandırmasın diyelim, herkes çok heyecanlı. Hoca için ilk olacak bir dönem, bunu izleyecek olmak dahi heyecanlı. Beklenti elbette şampiyonluk, bunu yapabilmek adına da büyük bir şansı var. Fikstür noktasında elimizin güçlü olduğu noktalar var, iş önümüzdeki 2 hafta. Göztepe maçını atlatmak ve iyi geçecek bir Ocak döneminin ardından Kayserispor deplasmanı..

10 yorum:

  1. Cenk Ergün'ü göndermez umarım Hakan Balta hazır olsa sol bek oynatırdım dedi De Jong'da takıma dahil edilmiş... Cenk Ergün ve scout ekibi genelde doğru oyuncular peşinde uğraş veriyorlardı. Terim'in de yabancı oyuncu seçimlerindeki geçmişi belli.

    Umarım geçmişindeki bazı hatalarından dersler çıkarmıştır. H.Şaş gibi mental olgunluğu belli eski oyuncular dışında 3-4 sağlam profesyonele ihtiyacı olacak umarım doğru kişileri seçer...

    Misal Emrah Bayraktar altyapıda devam etmeli scout ekibi ve Cenk Ergün de başarılıydı bence. Levent Şahin faydalı olacak biri yine. Kondisyoner ve kaleci hocası dışında taktik ve rakip analizcisi biri daha lazım. Terim ders almam veririm dedi ama inşallah çevresi gelişmiş ve değişmiştir Milli Takımdayken görev yapan değerleri isimleri kulube kazandırır.

    M.K.İnan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göndereceğini sanmıyorum, Cenk Ergün hocanın döneminde de çalıştı. Mevcut scout ekibini kuran zaten hoca, Emrah Bayraktar'ı da Milli Takım'a istemişti.

      Sil
  2. Adanalı olma yada eski öğrencisi olma dışında bir kriter getirir inşallah. Vedat İnceefe vs neden getirilmişti acaba milli takıma... Levent Şahin iyi biri olmakla birlikte Adanalı olduğunu da ekleyelim... Dünyanın en iyi kaleci antrenörleri arasında Taffarel'in adı geçmez misal... çok severim ayrı 1990 DK'dan beri de bilirim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taffarel'in adı geçmesin, Galatasaray'da kendini kanıtladı ve ondan sonrası da malum. Levent Şahin Adanalı olabilir ama potansiyeli olan bir td.

      Sil
  3. Basın toplantısında Fatih Terim'in bir cümlesi çok önemliydi " Benim de hayallerim var ve başarmak istediğim bir şey daha kaldı"dediŞampiyonlar Ligi şampiyonluğundan bahsediyor adam vizyona,hırsa bakarmısınız başarır ya da başaramaz ama vizyon dediğimiz şey bu işte, Terim i Terim yapan şey de bu aslında sürekli daha fazlasını istemesi! Fatih Hocam inşallah başarılı olur dediğiniz gibi Allah utandırmasın..

    YanıtlaSil
  4. adnan polat hala "bi kaşık suda boğsam doymam" der terim için :) akşam evet dedi sabah vazgeçti der. off the record paylaşayım :)

    bence ali dürüst falan terim'i aradı, yazın seçim var aysal diye biri gelecek onun başkanlığında güçlü bir yönetim kurulacak o zaman gelirsin dediler.. terim ondan vazgeçti.

    YanıtlaSil
  5. nesini anlamadın.. yazında geçmiyor mu?
    "Galatasaray'da daha önce de böyle dönemlerde teklif almıştı, Adnan Polat dönemi bir örnek. O zaman kabul etmemişti, bugün ise görev alıyor."
    ben de polat döneminde bana göre kabul etmeme sebebini ve polat ın terim hakkındaki düşüncesini yazdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teklifin şartlarını biliyor musun peki, neden etmesi düşündün mü hiç :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir