3 Ocak 2018 Çarşamba

Kim derdi ki Jo Alves lider bir futbolcuya evrilecek


Kim derdi ki Jo Alves lider bir futbolcuya evrilecek. Çok daha önemli yerlerde olabileceği ayrı konu, biz onu tanıdığımızda çok daha yukarıda bir potansiyeldi. CSKA Moskova'nın altın ikilisi, Jo / Vagner Love. 

Bugünlerde Vagner Love Türkiye'nin en önemli golcülerinden biri, Jo ise Corinthians'la şampiyonluk yaşadığı sezonda hem gol kralı, hem de Brezilya Serie A'da yılın futbolcusu oldu. Sorunlarından arınmış, hatalarının farkında, takımının lideri olmuş ve hedef dahilinde ilerliyor. Geçen yıllarda Brezilya Milli Takım'ına da seçilmişti, 2018 Dünya Kupası için ciddi adaylardan. 

Manchester City'e o dönemin iddialı rakamlarından birine transfer olduğunda beklenti çok büyüktü, kendisini genç yaşlarda tanıdık ve o dönem etkisi fazlaydı. City'de işler iyi gitmediğinde ise önce Everton'a kiralandı, orada da olmayınca o sezonun devre arasında Galatasaray'la yolları kesişti. Sadece 23 yaşındaydı tüm bunları yaşadığında, Galatasaray adına da ses getiren bir hamleydi. 

Giovani Dos Santos, Jo ve Lucas Neill gibi transferleri o ara transfer dönemine sığdırmak büyük başarı da bana sorarsanız üçü de beklentinin uzağında kaldı. Giovani Dos Santos'a bal yapmayan arı dedik, Neill'i isim anlamında belki ama performans noktasında iyi stoperler arasına yazamam, Jo'nun ise futbol oynamaya pek niyeti yoktu. Sahamızda kaybettiğimiz Fenerbahçe maçının ardından evinde verdiği partiyi hatırlarım, Neeskens bu durumu dile getirmiş ama Jo oralı olmamıştı. 


İşte o Jo'nun hatalarının farkına varması, bir yerde kariyerini çark etmesi ve 30 yaşında da olsa bu noktaya gelmesi kıymetli. Arada Birleşik Arap Emirlikleri ve Çin gibi ligler de var, Corinthians'a giderken bonservisi elindeydi. Bakıyorum da düşünemez miydik acaba, geçen sezonun Ocak ayında böyle bir transfer olamaz mıydı? 

Neyse, SC Nostalji köşesinin ilk konuklarından sayılır, tekrar okumak isteyenler için paylaşayım;

10 yorum:

  1. Jo degilde, Neill ve Giovanni'nin mucadelesi iyidi. Neill o dønem stoperlerimizden en iyi performansi gøsterendi . Sag bek olsun, stoper olsun. Øn libero olsun iyi mucadele ederdi. Giovanni de øyle, cok kosardi ve kovalardi. Ama malesef bizim taraftar ve Adnan'lar skora katkisina bakiyor. Giovani'ye 8 milyon veremeyiz deyip gidip Misimovic'i 8 alip onu da kadro disi birakan Adnanlar iste. Yinede iyi mucadele ederlerdi. Jo haric.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neill öyleydi ama ayarında isimlere kıyasla üst sıralara yazmam.

      Sil
  2. "Bakıyorum da düşünemez miydik acaba, geçen sezonun Ocak ayında böyle bir transfer olamaz mıydı? " Aman aman elimiz bir kere yandı.
    Bana göre Brezilyanın Mario Balotelli si. Kendisi belli seviyenin üstünde tökezleyen oyuncuların bayrak tutanlarından.

    Jo nun milli takıma seçilebilmesi şansı ise çok düşük. Hatta şunu diyeyim benim seçilme ihtimalim var Jo nun yok. 2014 te Brezilya santraforları yerden yere vuruldu. Oynadığı takımlar yüksek olduğu için Marcelo, Neymar gibi oyuncular takıma seçilmeye devam etti ancak Jo yu kurtaracak bir Man Cİty si yok.

    Yalnız o 7-1 lik maç ne faciaydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jo toparladı, virajı doğru zamanda aldı :)

      Sil
  3. Dun gibi hatirlarim Brezilya'li arkadaslarima Jo'yu aldik Jo'yu aldik diye sevinip konusurken pek bir sey yapmaz demislerdi. Vurdum duymazdi, tipik bir Brezilyali. Kendi ulkesi dinamikleri icinde iyi fakat disari cikinca rekabetten uzak. Bizden uzak dursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O anlattığın isim yıllar öncesi, bugün başka. Alalım anlamında yazmadım bu arada, nostalji olsun derdim.

      Sil
  4. Hey gidi Alemci Jo... Senin uğruna Nonda'yı gönderdik be.. :D

    YanıtlaSil
  5. 11 milyon euro ya japonya ya transfer olduğunu duyunca senin hakkinda yazdığın aklıma geldi... bu yaşta o bonservise çıkabilecek kadar kendini duzelttiyse helal olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da iyisi bence, Brezilya Milli Takım'ı havuzunda da yer alıyor. Bu tercihini anlayamadım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir