29 Aralık 2017 Cuma

Ligin ilk yarısı bitti, Galatasaray adına en'leri konuşabiliriz

Ligin ilk yarısı bitti, haliyle enleri konuşabiliriz. Twitter'da bazı anketler hazırladım, takipçiler de oyladı. Yüksek bir katılım oldu, önce oy veren herkese teşekkür edeyim. Aklıma gelen kategoriler bunlardı, şıkları da konuşulan isimlere göre belirledim. Sizin de aklınıza gelen kategoriler veya bu neden yoktu diyeceğiniz isimler olabilir, yorum kısmında bunları belirtirseniz sevinirim.


"Galatasaray'da ilk yarının en iyisi kimdi" sorusuyla başladım. Gomis ve Fernando arasındaydım, zaten ağırlıklı olarak bu isimler oylandı. Yüzde 48'le Gomis ilk sırada, yüzde 39'la Fernando ikinci, yüzde 9'la Mariano üçüncü, yüzde 4'le Serdar Aziz dördüncü sırada yer aldı. Serdar Aziz'in çok az oy aldığını düşünüyorum, oysa ligin ilk yarısının en istikrarlı isimlerindendi. Hakkının verilmediğini düşünüyorum ki kategorilerden birinde var zaten.


"Galatasaray'da ilk yarının en kötüsü kimdi" sorusu ise diğer anket. Konduramasak dahi bazı gerçekler var, o da Muslera'nın Galatasaray adına ligin ilk yarısının en kötüsü olduğu. Yüzde 41 ile ilk sırada yer aldı, Latovlevici ise yüzde 32 ile ikinci sırada. Denayer yüzde 17 ile üçüncü, yüzde 10'la da Eren Derdiyok dördüncü sırada yer aldı. Doğal sonuçlar, şu neden böyle oldu diyemiyorum. 


"Galatasaray'da ilk yarının en sürpriz performansı" sorusuyla devam ediyoruz. Burada bir açık ara var, çünkü beklenen sonuç. Yüzde 75'le Tolga Ciğerci ilk sırada yer aldı, gerçekten de en sürpriz performansı gösteren isim. Sol açıkta böyle bir performans beklenmiyordu, gol sayısı da diğer nokta. Yüzde 15'le Serdar Aziz ikinci, yüzde 10'la Garry Rodrigues üçüncü sırada. Tolga Ciğerci açık ara hak etse de Garry Rodrigues'in oyu daha fazla olabilirdi.


"İlk yarı performansları itibariyle en iyi transfer" anketinde ise beklenildiği gibi iki isim arasında çekişme oldu. Fernando yüzde 43 ile ilk sırada, Gomis ise yüzde 40 ile ikinci. İlk yarının en iyisi anketinde Gomis kazanmıştı, transferde ise Fernando kazanmış oldu. Yüzde 13 ile Mariano üçüncü sırada, yüzde 4'le de Maicon dördüncü sırada yer aldı. Maicon'un son haftalarda düşen performansı olmasa eminim ki oy oranı yüksek olurdu.


"Ligin ilk yarısında hakkı en çok yenen Galatasaraylı" anketinde ise yüzde 47'yle Serdar Aziz ilk sırada. Yukarıda bahsettiğim gibi, ligin ilk yarısının en iyisi kimdi anketinde de oyu daha fazla olabilirdi. Yüzde 36'yla Belhanda ikinci, yüzde 17'yle ise Yasin Öztekin üçüncü sırada. Belhanda konusunda yorumumu biliyorsunuz, hakkının teslim edilmediği çok nokta var.


"Ligin ilk yarısındaki performansına kıyasla, ligin 2. yarısında en çok katkı verecek dediğiniz Galatasaraylı" ise son anketimiz. Keyifli bir anketti, çünkü yazılabilecek çok fazla isim var. Yüzde 46'yla Feghouli ilk sırada yer almış, ligin ilk yarısında yüzde 40'yla oynadığını düşündüğüm bir isim olarak. Yüzde 34'le Badou Ndiaye ikinci sırada, yüzde 16'yle Belhanda üçüncü, yüzde 4'le de Mariano dördüncü sırada yer aldı..

8 yorum:

  1. 1. ilk yarinin en iyisi bencede GOMIS cünkü onun golleri ve assistleri bize cok kritik puanlar getirdi.
    2. ilk yarinin en kötüsü benim icin EREN DERDIYOK´du sans buldugu dakikalarda bir gol bile atamadigi icin ve az da süre verilmedi kendisine.
    3. ilk yarinin en sürprizi bencede TOLGA CIGERCI cünkü hic alisik olmadigi bir pozisyonda oynadigi 10 macta attigi 6 gol ile büyük bir sürprizi gerceklestirdi tabii bunda TUDOR´un da payi büyük.
    4. ilk yarinin en iyi transferi benim icin MARIANO´du yillar sonra sag bek problemini cözdügü icin ve lig basladigi an formdaydi ve her galibiyetimizde payi büyük ortalari assistleri ve 1 golüyle.
    5. ilk yarinin en cok hakki yenen bencede SERDAR AZIZ cünkü oynamadigi her macta puan kaybettik ve oynadigi maclarda BESIKTAS haric hepsini galibeytle bitirdik ve defansta pozisyon cok vermedik ama bu algi tam tersi sanki o oynadiginda hep hata var ve maglubiyet varmis gibi konusuluyor bide MAICON´nu da saglamlastiryor oynadiginda.
    6. ligin 2. yarisinda ilk yariya kiyasla daha cok katki verecek bencede FEGHOULI cünkü geldiginde sakatligi vardi ve ilk haftalari kacirdi tam oynamaya baslicakdiki haksiz yere 3 mac ceza yedi yani tam bi 5-6 mac arka arkaya oynayip forma giremedi bence ilk yari %50yle oynadi onun icin bu yarida FATIH hocamiz onu banko her mac 11de kullanacaktir formunu yakalasin diye ve insallah basina bisey gelmeden en kötü 14 macta bi 5-7 gol ve en az 5 assistle takimi sampiyonluga tasir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hemen hemen aynı düşünüyoruz, 2. madde haricinde :)

      Sil
  2. 1. En iyisi Gomis 2. En kötüsü Muslera 3. Sürpriz ilk 8 hafta itibariyle Tolga ciğerci ama sonrasında sakatlık ve sakatlık dönüşü rezalet bir performans sergiledi sonra yeniden sakatlandı 4. Ben en iyi transfer olarak yine Gomis diyorum 5.Hakkı en çok yenen kesin Serdar Aziz 6. Herkez feghouli demiş ama ben Yasin diyorum hem kontrat yılı hemde Fatih hoca faktörü ile çok extrem bir yasin izleyebiliriz 2. Yarı! Bu seçeneklere Attığımız en güzel gol, en keyifle izlediğiniz maç , en çok üzüldüğünüz maç ya da esprili olarak izlediğinizde tv ye kafa atmak istediğiniz pozisyon hangisiydi eklenebilir :)

    YanıtlaSil
  3. http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/yazarlar/ugur-meleke/galatasarayin-sorunu-musleranin-solu-40692270


    Galatasaray'ın eksiklikleri konusunda güzel bir yazı. Muslera'nın solu yani sol kornerden ve kanatta yenilen kafa golü sayısı hayli ilginç.

    Yine atletik ve çalışkan bir takım kurmamıza rağmen, faul ve ikili mücadele kazanma oranı ilginç.

    Bir de Terim'le deneyeceğiz bu oyuncuları bakalım ne tepki gösterecekler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo sonrasında bu duran toplar ilginç bir hal aldı. Muslera da toplara çıkmamaya başlayınca tablo bu.

      Sil
  4. Ilk yarının en iyisi küçük bir farkla fernando.. en kötüsü Denayer.. sürpriz Tolga.. en iyi transfer Mariano( özlemiştik yıllardır böyle bir sağ beki).. Hakki en cok yenen kesinlikle Serdar.. ikinci yarı katkısını arttıracak oyuncu feghouli ve bence dünya kupası motivasyonuyla belhanda..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Serdar Aziz konusunda aynı fikirde olmak güzel :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir