26 Aralık 2017 Salı

Serdar Aziz transferinin başarısı orta vadede öne çıkmaya başladı


Serdar Aziz transferini maliyet üzerinden çok eleştirsek de bu transferin başarısı orta vadede öne çıkmaya başladı. Bonservis ve yıllık ücretin fazla olduğu doğruydu, bunun üzerinden Serdar Aziz adına bir ön yargı da yaratıldı. Bana sorarsanız Serdar Aziz bunun altından kalktı, özellikle bu sezon gösterdiği performansla da neden "en iyi yerli stoper" olduğunu gösteriyor. O gün de yazmıştım, Serdar Aziz iyi futbolcudur, katkılı olacaktı. Yeter ki sakatlık geçişlerini mümkün olduğunca kısa tutalım.

4.5 milyon avro bonservis ve Sercan Yıldırım, Bilal Kısa, Furkan Özçal karşılığında biten bir transferdi. İşin takas tarafı o gün pek konuşulmasa da transferin başarısı aslında burada yatıyor. Sercan Yıldırım ve Furkan Özçal kadroda düşünmediğimiz ve sürekli kiraladığımız futbolculardı. Bu kiralanma süreçlerinde de sözleşmeleri uzatılarak gönderilmişlerdi. 

Bilal Kısa için bir şey diyemiyorum, Galatasaray'a katkısı oldu. Yine de onunla yürümeyecekti, yaşı itibariyle düşünülmedi ve bu üçlünün alacağı yıllık ücretler de hiç fena değildi. Biliyorsunuz ki gözden çıkardığımız isimler üzerinde genelde zarar ederiz. Bu ayrılıklar kolay yaşanmaz, tazminatı verir ve göndeririz. Serdar Aziz'i alırken bu üç isimle tazminatsız şekilde yolları ayırdık, bu başarıdır.

Üçü de Bursaspor'a yar olmadı bu arada. Furkan Özçal'ın 1.5 sezonda resmi maçı dahi yok, en son hali de içler acısıydı. Dün itibariyle sözleşmesini fesih ettiler. Bilal Kısa da Galatasaray günlerini arattı, sonra sakatlık dönemleri oldu ve hiç katkı vermedi. O da kadro dışı, yollar ayrılacak. Sercan Yıldırım da çok farksız değil, Hamza Hamzaoğlu sonrası kaybolanlardan ve gözden düşen bir isim daha.

Serdar Aziz transferi şartlar itibariyle başarıdır, hem şu üçlünün geldiği nokta, hem de gösterdiği performans itibariyle. Mutluyum, kendisini çok da beğeniyorum. Fatih Terim'in çok tuttuğu bir isimdir, üzerine koyarak büyümeye devam edecektir. Şu üçlünün mevcut durumunu hatırlayınca yazmak istedim..

8 yorum:

  1. Ah birde kolay sakatlanmasa kesinlikle şu yoklukta en iyi yerli, fernando 2 ay dan bahsediliyor. acaba ortasaha (ön libero ve 6 numara) oynayabilecek bir yerli veya uygun yabancı takviye fena olmaz mıydı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlık ne kadar bilmiyoruz da idare edilir bence. Ciğerci var, forma onun. Ben güveniyorum.

      Sil
  2. muslera kaptan olmak istemiyor diye haberler vardı. doğru ise adayım serdar. bursa'da kaptandı bu işe alışık. motivasyonu da tavan yapar.
    takımda fernando veya gomis gibi isimler var evet. ama burası fransa değil. bence kaptan türk olmalı, her düdükte hakemin yanında bitip 2-3 cümle etmeli. bu sebeple serdar dedim.

    YanıtlaSil
  3. Anlaşma 4 yıllıktı 2 yılı yazın bitiyor 2019 yazında ipler Serdar'a geçer. Velhasıl sözleşme uzatılmalı en geç bu yaza kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünüyorlardır mutlaka, hamle bekliyorum.

      Sil
  4. Sol bek stoper kırması oyuncu aranıyorsa uygun maliyetli Uruguaylı Gaston Silva düşünülebilir Trabzonspor Rıza hoca peşinde...

    3-4 yıl önce sol bek olarak ciddi gündemimizdeydi İtalya'ya gitmişti. 94 doğumlu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir