24 Aralık 2017 Pazar

Sinan Gümüş ilk akla gelen, diğeri de Ahmet Çalık olacaktır


İlk 11'in sızması gibi durumlar artık bitti. Muhtemel 11'ler üzerine konuşulur ancak, Fatih Terim bu konuda önlemini almıştır ve Florya'da yeni bir dönem bizleri bekliyor. Göztepe karşısında sahaya çıkacak 11'i de merak ediyoruz, muhtemel 11'ler var ama kimsenin bilgisi yok. İki bek konusunda soru işareti var, dizilimi, formasyonu bir kenara bıraktım. Sol bek yok, Mariano'nun yokluğu ise belki sol bek mevzusundan daha önemli.

Paylaşılan muhtemel 11'lere baktım, Ahmet Çalık ismi göze çarpıyor ve sol bek yazılıyor. Hiç tahmin etmediğim bir şey, olacağını da düşünmüyorum. Ahmet Çalık'ın forma giymesi, Fatih Hoca'nın onu kazanmaya çalışmasına şaşırmam ama sol bekte tercih etmesine ise ihtimal vermem. Denayer oynayabilir, Linnes oynar, olmadı benim ütopyam olan Garry Rodrigues.

Ahmet Çalık demişken, hocanın sevdiği bir futbolcudur. Kendisini Milli Takım'a da ısrarla alıyordu, gelecek gördüğü bir isimdi. Meşhur bir Moldova hazırlık maçı vardı, genç ve yeni isimlerden oluşan. Büyük heyecan uyandıran bir kadroydu ve Ahmet Çalık da o takımın stoperiydi. Eleştiriyoruz, beklentimizin altında kaldığını yazıyoruz da bu adam 23 yaşında. Hiç mi gelişim gösterme ihtimali yok.

Israrla yazıyorum, asıl transfer Fatih Terim'in yeniden ayağa kaldırdığı isimler olacak. Sinan Gümüş ilk akla gelen, diğeri de Ahmet Çalık olacaktır. Maicon / Serdar Aziz iyi bir hat, Ahmet Çalık ise bu süreçte Denayer'in önüne geçer diye düşünüyorum. Hatta yabancı sınırını açma yolunda Denayer'le yolların ayrılması dahi şaşırtıcı olmaz. İyi kötü bir stoper rotasyonu var, bunun yanında açılması gereken bir yabancı kontenjanı da. Denayer'i ne kadar sevsem de olmadı maalesef, tutmadı, bunu yazmak durumundayım.

İşin özü, Ahmet Çalık'ı Göztepe karşısında izlemek şaşırtıcı olmaz. Stoper veya sağ bek gibi görebiliriz, sol bek için imkansız diyorum. Belki de 3'lü bir savunma görürüz, bilinmez. Hocanın 3'lü denemeleri pek başarılı olmaz, tuttuğu bir formasyon da değildir. İlk etapta 4-4-2 ya da 4-1-4-1 gibi düzenler daha olası, hatta paylaşımlardan da 4-1-4-1'in ağırlıklı olduğunu görüyoruz. 

6 yorum:

  1. Serdar aziz kadar sert bi stoper degil. Hamleli bi oyuncu da degil. Pozosyon bilgisi veya hizi da ust düzey olmayinca Ahmet Çalık i galatasaray da tutacak olan özelliği nedir diye düşünüyorum hep.
    Sinan gümüş ise terimle cikisa geçecektir diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil, biraz da savruk. Hamleli yalnız, o konuda yanılıyorsun.

      Sil
  2. Denayer'le yollar ayrılırsa Terim işi bilmiyor demektir bana göre. Mariano'nun yedeği kimdir kadroda? Linnes'in sağ bekte hucum ve savunma konusunda kötü olduğunu defalarca gördük. Denayer kötü denebilecek bir stoper ya da vaat diyelim. Ama yedek sağ bek için kadrodaki en iyi adam.

    Ucuza maliyetli kiralık Denayer'i gönderip bu parasızlıkta sağ bek mi alacağız? Alınabilecek yerli sağ bek var mı? A.Çalık bek olur mu?

    Mariano'yu yedeklemesi için kaliteli pahalı yabancı sağ bek alınması mantıklı mı alınabilir mi?

    Denayer tutmadı ama Ocak ayında göndermenin ne maddi getirisi var ne de mantıklı... kadroyu daraltmaktan başka bir işe yaramaz nokta. Hem adam sağ bek önlibero 3.stoper oynayabiliyor. Ha Denayer'i gönderip De Jong ve Donk'u tutacaksak o başka bir aferini hak eder...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Denayer'i tutacak gibi, düşünüyorum da hız konusunda önemli. Dün sol bek performansı da beklediğimin çok üzerindeydi.

      Sil
  3. Neyse ki bekte Ahmet Çalık'ı değil Denayer'i izledik.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazıda da belirttim, hoca sol bekte Ahmet Çalık'ı oynatmazdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir