14 Aralık 2017 Perşembe

Son 1 haftada öyle şeyler yaşandı ki


Tudor konusunda çok büyük bölünmüşlükler vardı, buna ben de dahilim. Başarı noktasında Tudor'a güvenmiyorum, o konuda bir değişiklik yok. Yine de Tudor'un başarılı olmasını birkaç ay öncesine oranla çok daha fazla istiyorum. Son 1 haftada öyle şeyler yaşandı ki birçok kişi benim gibi düşünür oldu.

Okan Buruk'a teşekkür etmek lazım, bunu ilk gösteren kendisi oldu. Had ve terbiye sınırını aşan cümleleriyle bunu sağladı. Yönetim de maalesef bu konuda bir duruş gösteremedi, Tudor'un arkasında duramadı. Taraftar duruyor işte, yönetimin yapamadığını yaparak. Okan Buruk için Galatasaray kapısı kapanmıştır. Yarın Akhisarspor'dan ayrılabilir, x bir Anadolu takımına da imza atar ama camiası kalmamıştır. Eski defterlere girmiyorum bile, Ankaragücü maçı, Inter'den Beşiktaş'a transferi gibi. 

Diğeri de Sivas Belediyespor maçı, olmayan Galatasaray rotasyonu. Tudor'u en çok eleştirdiğimiz noktalardan biriydi, oyunu okuyamaması ve bu anlamda hamle yapamaması. Şimdi ise şu noktaya geldik, Tudor ne yapsın, haklıymış. Mevcut malzemeyi çok iyi kullandığı söylenemez, daha dar yedek kulübesiyle de iş yapabilen teknik adamlar var ama Galatasaray'ın kulübesi gerçekten kötü.

Fenerbahçe'nin Adana Demirspor karşısında yaptığı rotasyona bakıyorum, bir de bize. İlk 11 için kalitemiz yüksek (sol tarafı eksik olsa bile) ama kenardan bunu destekleyemiyoruz. İyi ki Avrupa'da devam etmiyoruz demiştim, o sıkışık fikstürde bu kadroyla iş yapmamız imkansızdı. Ya Avrupa devam ederdi ya lig, ikisi bir arada mümkün değil.

Son 2-3 gündür çok fazla Tudor yazdığımın farkındayım. Nedeni bu adamın yalnızlığı, kimseden destek alamaması, bazı taraftarın dahi başarısızlığı istiyor olması. Eleştiri tamam, desteği çekmek hayır. Bu yüzden diyorum ki birkaç ay öncesine oranla Tudor'un başarılı olmasını daha çok istiyorum. Son 1 hafta da bazı şeyleri gözler önüne serdi, umarı bu yönde adımlar atılır..

25 yorum:

  1. tudor'un arkasındayım ama oyuncu ıslıklamaya karşı değilim. bu tweet de "gs taraftarı çok şey yeaa" diyen arkadaşlara gelsin
    https://twitter.com/buzzspor/status/941221030915444737

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Islıklamaya karşıyım, maç içinde bu sana bir şey kazandırmıyor.

      Sil
  2. eğer şampiyon olamazsak Tudor la olamayacak gibiyiz ,klüp batma eşiğine gelir abi bunu da biliyorsundur umarım

    YanıtlaSil
  3. merhaba,
    ben o "gs taraftarı (oyuncu ıslıklayan) çok şey yeaa" diyenlerden biriyim ;)
    oyuncu maç sırasında ıslıklandığı zaman iyi performans veremez, bu da takıma zarar verir.
    oyuncu yetersiz olabilir, yeterli olup kötü performans sergiyelebilir, normaldir bu zaten, kim mükemmel ki.
    ancak oyuncunun mücadele etmediği durumda ıslıklarsın.
    oyuncuya olan nefret takım sevgisinin önüne geçmemeli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, maç oynanırken futbolcu ıslıklamanın sana bir artısı yok. Maç devam ediyor çünkü..

      Sil
  4. oyuncuya tepki konusunda şu "maç içinde olmaz" lafını unutalım artık. ne zaman olur? taraftar ne zaman yapmalıdır? idmana mı gidecek? evini bulup serenat mı yapacak?
    hayalini kurduğumuz hayatlar süren bu oyunculara kırbaç bile bence mübah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Unutmayalım, maç devam ederken futbolcuya tepki gösterilmez. Maç devam ediyor çünkü, o an oyun oynuyorsun ve oynayan adamı ıslıklamak seni daha iyi kılmıyor.

      Sil
  5. sayın 1.adsız :))
    ben 2. adsız olarak:
    1-maç bitiş düdüğünden sonra,
    2-idmanda,
    3-çok kafaya taktıysan evinin önünde :)
    4-oralara kadar gidemem diyorsan sosyal medya hesabından :D

    ama asla ve asla maç devam ederken değil.

    stadımızı depaslamana cevirmek oluyor, başında da söylediğim gibi takım öncelikli oyuncu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç başı veya sonunda tepkini gösterirsin, maç içerisinde değil.

      Sil
  6. Tudor'u bende eleştiriyorum fakat son hafta şahit olduğumuz üzere iş artık hakaret ve hadsizlik noktasına ulaştı.Malesef bizim seyircimizde buna çanak tutuyor.Tudor a yapılan tüm eleştirelere katılabilirim hatta tudor un en büyük problemi kazanamamal değil bence kazandığı bir sürü maç var asıl problemi nasıl kaybedileceğini bilmemesi!! Her takım her maçı kazanamaz ama kaybetmenin bile bir raconu vardır hele ki büyük takımsan! Lafı çok uzatmak istemiyorum sonuçta Galatasaray teknik direktörlüğü makamı özel bir makamdır öyle önüne gelen herkes o makama atıp tutamaz. Biz bugün bunu savunmazsak asıl o zaman klübümüzün büyüklüğüne ihanet etmiş oluruz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben güvenmiyorum ama başarılı olmasını çok istiyorum, bu adamı çok yalnız kıldık, yanlış yapıyoruz..

      Sil
  7. idman mı? şaka falan mı bu? açık idman buldun da protestosu kaldı. ev mevzusuna cevap verip iyice ciddiyetten uzaklaşmadan diğer seçeneğe geçeyim.
    sosyal medyada yapınca da sızlanıyorlar/sızlanıyorsunuz zaten. yok mesajları görürmüş, yok morali bozulurmuş, uykusuz kalırmış. yoksa sen de "ama biz 14 sene şampiyonluk görmedik"çilerden misin :) 1-2 tesis bassanız, otobüs taşlasanız görürdünüz diyorum çünkü öylelerine..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tekrarladığım gibi, oyun devam ederken futbolcu ıslıklamanın sana olumlu bir yansıması yok, oynayan o oyuncu çünkü.

      Sil
  8. "bu taraftar o kadar da aptal değil, yemiyor, bi halta yaramadığım görülüyor" diyor bence ıslıklanan oyuncu. gayet faydalı. ayrıca şu unutulmasın. kimse kalkıp 2. veya 3. maçında ıslıklanmaz. taraftarı bu kadar kötülemenize gerek yok.
    ama 7-8 maç boyunda "1 tane bile!!!" olumlu iş yapmayan adam da bi zahmet ıslık yesin.
    "fazla anlayışlı" olmayın. hak ederiz yoksa nargile ile poz veren topçu tipini. acımayın şunlara. özellikle de yerlilere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Taraftarı kötülemiyorum, dediğim şu ki maç devam ederken futbolcu ıslıklanmamalı. Sahada oynayan o çünkü, o ıslıklar futbolcuyu sahada daha iyi kılmıyor. Mantığı çözemiyorsunuz maalesef..

      Sil
  9. bu konuda ortak noktada buluşamayacağız sanırım;
    -ıslıkla takımınızı şampiyon yapabileceğinizi düşünüyorsunuz,
    -14 sene şampiyonluk görmeyen taraftar "seni sevmeyen ölsün" tezahüratını yapan güzel taraftardı, gerekli olan da bu.

    maç içi ıslıklama sayesinde;
    Latovlevici-roberto carlosa, tudor da guardiola/morinhoya dönüştü helal olsun :)

    konu hakkındaki son yorumumu da yapayım, 1.adsız takım sevginizden şüphem yok, sizin gibi düşünenleri anlamak adına güzel bir tartışma oldu.
    hoşçakalın.
    ben 2.adsız :D

    YanıtlaSil
  10. çarpıtıyorsunuz ısrarla. carlos olmadı ama bu şekilde oynayarak sabır taşırdığını gördü. linnes'in formayı ondan daha fazla hak ettiğini gördü. tudor da gördü. (umarım.)
    neyse siz aman ıslıklamayın abi. protesto etmeyelim. küfür zaten yasak. içimizde patlasın. bu sinirle kanser oluruz oh.. paraları götürürken onlar biz de romantizm kasarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç içinde ıslıklayarak futbolcuyu daha iyi kılmıyorsunuz, maç devam ediyor.. Bunu ısrarla yazacağım.

      Sil
  11. Geçenlerde GS nin eski maçlarından birine denk geldim ve Melo'nun takım içindeki alternatifinin Hamit olduğu aklıma geldi ve Fatih Terim'in o an yaşadığı lüksü ve Tudor'un durumunu düşündüm. Tudor'un GS ı 11 kişiden ibaret, yedekte oturup da oyunu değiştirebilecek bir oyuncu neredeyse kadroda yok, öyleki N'diaye ya Fernando sakatlanmasın diye dua ediyoruz çünkü alternatifleri Koray ancak Tudor'un kötü olduğu kısımda burada başlıyor. Mevcut 11 e alternatif isimler hazırlamak konusunda çok yetersiz. Sinan'ın potansiyeli mevcut, karakter konusunda sıkıntılı olduğunu düşünüyorum ancak Tudor onu kazanmak için ne yaptı ya da yapmakta. Aynı durum gençler içinde geçerli kazanmak için ne yapılıyor, şuana kadar pek birşey yapılmıyor hissi var ve bu alternatifsizlik insanları daha da fazla geriyor. Taraftarda bunun farkında ve Tudor'a tepkinin bu kadar yüksek olmasının bir nedeni de bu bence. Çünkü bu kadronun bu şekilde oynaması için ekstra bir teknik direktörlüğe gerek yok, taraftar farklı bir dokunuş bekliyor hocadan. Benzer bir durum Fatih Terim'in son döneminin ilk yılında yaşandı, yine Avrupa'da yoktuk ve yine kadro derin değildi ama Fatih hocanın bir Emre Çolak hamlesi oldu ve şampiyonluğu getiren en önemli alternatiflerden birisi oldu. Sonraki senelerde pek üstüne birşey koyamadı ama o sene Fatih Terim Emre'den maksimum verimi aldı. Benzer bir durumu Tudor'dan da bekliyoruz ki şampiyonluk gelecekse de bu şekilde gelecek..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terim'in ilk sezonunda da alternatif yoktu aslında, Melo'nun yedeği Gülselam'dı mesela. Böyle dönemi de var.. Tudor'un alternatifleri de kısıtlı, bu bir gerçek. Ama o da Terim işte, tecrübesi böyle.

      Sil
  12. terim 3. dönemiydi.
    çok ciddi bir tecrube farkı var arada.
    ilk terim dönemi ile kıyaslanmalı, keşke sabır da gösterebilsek ve tudorun büyük hoca olacağını görebilsek, terim gibi futbol dünyasına kazandırsak.
    sadece oyuncu gelişimi için değil hoca gelişimini de görebilsek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıyas yok, örnek var. Hatta yazdım, o Terim diye. Ama yapılıyor yani, 13-14 kişiyle şampiyon oldu o sezon.

      Sil
  13. biz de oluruz kovmazsak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir