23 Aralık 2017 Cumartesi

Transfer ütopyası "2018" #10; Kevin Mirallas


Galatasaray'ı Ocak ayında hareketli günler bekliyor. Fatih Hoca'nın De Jong ve Hakan Balta örneklerinden "maddi anlamda sıkıntı mı var" yorumları yapılsa da mutlaka transferin garantisi verilmiştir. Herkesin bildiği gibi az çok eksikler de belli, bu yönde transferler bekleniyor. Sol bek, sol açık ve kulübeye yerli takviyesi gerekli. Fatih Terim'den önce de böyleydi, o geldikten sonra da bir şey değişmedi.

Hocanın yeni kazanımları mutlaka olacak, "bundan olmaz" diyeceğimiz çoğu ismin rotasyon içinde katkı verdiklerini göreceğiz. Yalnız kendi de bahsetti, 1-2 kalite takviyesi yapılabilirse seyir çok fazla değişecek. Şampiyonluğu da olmazsa olmaz olarak görüyoruz, eksik tarafları kapatmak gerekiyor. Özellikle sol bek ve açık için şartlar biraz zorlanacak.

Dış basında Kevin Mirallas haberleri var, bayağı ciddi ciddi yazıyorlar. Everton'da uzun zamandır forma giyiyor ama bu sezon gözden düşmeye yüz tutmuş bir isim. Son maçlarda kadroya dahi alınmıyor ve bu da transferini mümkün kılıyor. Herhangi bir sakatlığı yok, hatta 2014 yılından bu yana sakatlanmamış diyeyim. Geçen sezonun sonunda sözleşmesini yenilese de bu sezon, özellikle Koeman sonrası yüzüne pek bakılmıyor.

Piyasa değeri yüksek, kıymetli bir futbolcu olsa da bahsi geçen takımlar Galatasaray ve Olympiakos. 1.5 yıllığına kiralayabiliriz diye düşünüyorum, sözleşmesinin bitmesine çok var ve maddi anlamda Everton'un büyük bir beklentisi yok gibi. En azından adı geçen taliplere bakarak bunu söylüyorum. Galatasaray'ın da havasını değiştirebilecek, kalite katacak bir isim. 

Önümüz 2018 Dünya Kupası, Mirallas da Belçika Milli Takım havuzunun içinde. Ayrılığı bu taraftan da düşünebilir gibi, oynayacağı, eski günleri zorlayabileceği bir takımda göreceğiz onu. Mirallas'ı ön plana çıkaran özelliği de "gol". Galatasaray'ın da yıllardan bu yana böyle bir sorunu var, kanatlarından yeteri sayıda gol bulamıyor. Podolski yapıyordu en son bunu, o da bir yerde forvete evrildi. Kewell da böyleydi, gol özelliği yüksek, 10 gol sınırını aşan bir futbolcuydu ama bir yerde yine forvete evrildi.

Galatasaray'ın Kewell'ı olur Mirallas, bunu performans anlamında yazıyorum. Daha çok sağ kanatta tanıdık, Feghouli ne olacak diyebilirsiniz de. Mirallas sol tarafta da rahatlıkla oynar, çok iyi bir sağ ayağı olduğundan da kat eden bir kanat oyuncumuz olur. Garry Rodrigues örneği vereyim, sağda oynayınca mücadelesiyle fark yaratıyor ama solda sırıtıyor, nedeni ise sola geçince yaratıcılık beklemek. Mirallas'ın bu yaratıcılığı var, teknik özellikli, sağ ayağını iyi kullanan, şutu / bitiriciliği yüksek, tempolu bir futbolcu.

Yeri geldiğinde takımını sakin de kılar, oyun kurucu özelliği var. Feghouli'yi tam kapasiteyle henüz izleyemedik, Belhanda ise ceza sahasından uzaklarda, haliyle Mirallas'ın kıymeti olacak. Fatih Terim'in de bu transfere onay verildiği söyleniyor, eminim ki Ocak ayında şartlar zorlanacaktır. Bu tarzda bir kanat oyuncusuna ihtiyaç var, kenara baktığımda da bu pozisyonun fazla alternatifi yok..

20 yorum:

  1. İyi adam hatta Olimpiyakos döneminde çok istedik olmamıştı. Düşüşte hemde ciddi düşüşteki bu sayede olabilirliği var zaten. Kiralasak daha iyi olur maddi açıdan 1.5 senelik barutu var zaten.

    Bonservisini alsak 3.5 senelik anlaşma ister sonra satamayız 1.5 bilemedin 2.5 sezon verim alırsın son sene yatar. Kiralık olursa güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, kiralama ihtimali ciddi olarak düşünülmeli.

      Sil
  2. Her dediğine katılıyorum golcü bir kanat oyuncusuna ihtiyacımız var, Mirallasta tam aradağımız adam.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol özellikli bir kanat oyuncumuz belki Kewell'dan bu yana yok. Podolski'yi forvet sayıyorum.

      Sil
  3. Çok iyi oyuncu büyük faydası olur.Emre akbabayı da bekliyorum bu arada o da tam Fatih Terim futbolcusu, Terim çok sever böyle teknik futbolcuları kendisininhep söylediği bir söz var " hücum oyuncusuna savunma yapmayı öğretebilirsiniz ama defans oyuncusuna hücum yapmayı öğretemezsiniz çünkü hücum yetenek işidir'' der. Emre akbaba zaten baştan aşağı futbolcu bir de terim in elimde defansta yapsa gerisini düşünün ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoca sever Akbaba'yı, maliyeti olasıysa gerçekleşebilir.

      Sil
  4. Amin Younes’i düşünüyorum sol kanat için bence tüm şartlar zorlanmalı. Amin Younes veya Yevhen Konoplyanka hamlesi çok iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Younes'i yazdım daha önceden, çok iyi durumda olduğunu söyleyemem.

      Sil
  5. Amin Younes bize kalmaz keşke alabilsek. Bknz. Beşiktaş Kiev gibi zor bir kulupten Vida'yı PSG'nin gündemine aldığı Pepe'yi kadrosuna BEDELSİZ katabildi. Bir kere de biz birşeyler becerelim. Aklıma nedense Fatih Terim Nenad Lalatovic Kızılyıldız-Galatasaray-Shaktar Donestk geliyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarz konusunu bu yüzden yazıyorum zaten, amaç bu :) Younes düşüşte, yukarıda da yazdım.

      Sil
  6. İyi transfer olur.Katkı da verir bence.Premier Lig'den bizim lige gelip de katkı vermeyen futbolcu bir elin parmaklarını geçmez

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mirallas, Belçika Milli Takımı havuzu içinde de yer alıyor. Dünya Kupası düşünülünce mutlaka yükselecektir.

      Sil
  7. asamoah hariç kimse bana heyecan vermiyor. evi arabayı satalım mutlaka alalım onu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke alabilsek ama Ocak ayı için zor duruyor.

      Sil
  8. bonservisi olmayan lavezzi daha iyi..

    YanıtlaSil
  9. Çin pazarından oyuncu bakılıyordu Alan - Lavezzi - Texeria vb. Ya da kiralık Gaitan :)

    Şu maçı kazanalım da... Transfer sonra...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kazandık, konuşabiliriz :) Orada var isimler, maliyeti de kurtarabiliyorsun kiralık durumunda.

      Sil
  10. Latovlevici'de ısrar etmek yerine boştaki Guilherme Siqueira denemek sakatlığı yoksa daha mantıklı bence.

    Latovlevici'nin 17 maçlık opsiyonunu unutmamak lazım. Orta vadeli düşünülür mü latovlevici neden düşünülsün verimli mi değil yokluktan deniyor ama Beşiktaşın bir ara istediği brezilyalı Fabricio var yine ucuza mal edilecek hucum beki...

    Verimsiz yaşlı ve sözleşmesinin uzama riski olan Latovlevici de ısrar bence anlamsız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sakatlığı olmasa da yıllık ücreti maliyet olacak, uzun zamandır oynamıyor ve hep sorun. Şu an as, daha iddialı bir sol bekten bahsediyoruz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir