27 Aralık 2017 Çarşamba

Transfer ütopyası "2018" #11; Hakan Çalhanoğlu


Beğenirsiniz, beğenmezsiniz, bu apayrı bir şey. Ben de çok tutmam kendisini, bunu sık sık da dile getirmişimdir. Yine de şu tabloda gelmesin diyemem, böyle bir lüksüm yok. Çok abartılı yorumlar var, bunlara katılmam, Hakan Çalhanoğlu gayet iyi futbolcudur. Çok tutmam, nedeni de mevkisiz gibi görmem, kafamda ona net bir pozisyon bulamamam. 10 mu, 8 mi, kanatlar mı gibi. Hepsinde oynar, yine de şu pozisyonun net futbolcusu diyemiyorum.

Atlanan noktalar şunlar, bu adam henüz 23 yaşında. Diğeri de Milan'ın Hakan Çalhanoğlu için 22 milyon avro'luk bir yatırım yapması. Doğru ya da yanlış transferdir ama yatırım neticede, Milan'ın kendisinden yüksek beklentileri var. Tabii şu aşamada bunun altında kaldılar, yaz dönemi transfer harcamaları büyük bir fiyasko oldu, konu sadece Hakan Çalhanoğlu değil. O da bu halkanın başarısız ayaklarından biri oldu ve son dönemde iyiden iyiye gözden düşmüşe benziyor.

Soru şu, Milan böyle bir yatırımdan kolay vazgeçer mi? 22 milyon avro'luk bir yatırım, bu işin bonservisli bir oluru görünmüyor. Kiralamak bir ihtimal, o da çok iyi ilişkiler gerektirir. Fatih Terim'in "gerekirse dostluklarımızı kullanacağız" sözünden ötürü akla gelen ilk isim Hakan Çalhanoğlu oldu. Eski Milan yok tabii, sahipler değişti, hala o dostluklar var mı bilinmez. Hakan Çalhanoğlu iknasını Fatih Terim halleder de işin Milan ayağı zor.

Kiralama yöntemine ikna etmek lazım, Beşiktaş'ın Talisca için yaptığı gibi. Futbolcuyu en az 1.5 sezonluk kiralayacaksın ve burada parlatacağına, devamında Milan'ın önemli kazanımlar elde edeceğine ikna olması lazım. Çok tutmasam dahi bilinen, beğenilen bir 10 numara. Bayer Leverkusen formasıyla fena işler yapmadı, ne olursa olsun Milan gibi bir takıma 10 numara olarak transfer olmak da büyük olaydır. Beğenmemek bir yana, bunu atlamamak gerekiyor.

Fatih Terim 2 hamleden bahsediyor. Biri sol bek, konuşmaya dahi gerek yok. Yabancı bir sol bek olacak, o hakkı da Carrasso'dan yana kullanacak gibiyiz. Diğer tercihi ise hücum için bir joker gibi. Forvet isteği de bir ihtimal olsa da hücumda birçok pozisyonda kullanabileceği bir isim arıyor gibi. Bu isim de mümkünse yerli olmalı, yabancı sınırı hem limitte, hem de kenarda tutabileceğin yabancı anlamında yerli gerekli. Emre Akbaba'yı uzun zamandır konuşuyoruz, geçenlerde aklıma Emre Çolak geldi, işin ütopyası da Hakan Çalhanoğlu oldu.

Galatasaray'da da oynayabileceği birçok pozisyon var. Orta saha, forvetin arkası ya da kanatlarda kullanmak mümkün. Sol taraf için "oyun kurucu" özelliğinin altını çiziyorduk. Hakan Çalhanoğlu transferi olsa oynayacağı yer sol taraf olur. Garry Rodrigues'in yerine düşünülür, başka bir yer bulmak zor. Belhanda'yla rekabete sokabilirsiniz, orta sahanın ortasında düşünürsünüz ama ağırlık sol tarafta gibi. Farklı bir düzen de mümkün, taktik esnekliğe uyan bir hücum oyuncusu. Garry Rodrigues'in enerjisi ve mücadelesi çok yüksek ama akıl noktasında Hakan Çalhanoğlu öne çıkar. Onun kadar enerjik, patlayıcı bir isim olmasa da akıl ve bitirme noktasında farkı olur. 

Teknik ve şut özelliği yüksek, Dünya'nın en iyi duran top kullanıcılarından biri. Sadece duran top kullanmasıyla dahi bu ülkede süpürebileceği çok takım var. Ben de çok tutmam ama belli avantajları var. Türkiye Ligi için yazıyoruz ayrıca bunları, seviye diğer nokta. Fatih Terim'in de Milli Takım'da çok tuttuğu, ısrar ettiği bir isim. Transferini zor görsem de ihtimali varsa hayır deme lüksüm olmaz..

18 yorum:

  1. Hakan Çalhanoğlu gelirse Belhanda yerine 10 numara pozisyonuna gelir. Playmaker top saklama özelliği pek yok, agresifliği fizik gücü savunması da Belhanda'nın gerisinde.

    Belhanda'yı çok beğenmiyorum ama Hakan Çalhanoğlu'nun şut ve frikik harici bir artısı yok. İliç gibi topsuz koşusu gol sezgisi de yoktur Hakan'ın...

    Almanya'da sistem içi oynayan yıldızlar Nuri gibi Hakan gibi sistemsiz Türk futbolunda o kadar başarılı olamıyor. hayır demem ama beklentim olmaz. Takımı zayıflatabilme ihtimali de var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu yoruma katılıyorum, bence de önünde değil. Çalhanoğlu'nu çok tutmuyorum bu arada.

      Sil
  2. Garry'i kesip koyarsak hucumdaki TEK PATLAYICI SÜRATİ olan oyuncuyu kesmiş oluruz. Ama bir tane daha 10 numara karakterli gole yakın ofansif orta sahaya ihtiyaç var evet. Uygun maliyete kiralayabilirsek deneyelim ama hepsi o.

    Asamoah'ı alıp orta sahada kullanmayı tercih ederim. Sol bek + Asamoah tercihi bence Çalhanoğlu + Asamoah 'tan daha iyi bir tercih olur.

    Criscito + Asamoh Asamoh + Çalhanoğlu bence ilk kombinasyon daha iyi.

    YanıtlaSil
  3. Takımda yeri yok bence dediginiz gibi
    Garry nin yedeği, yaşın olur.
    Hakan temposuz, hareketsiz ve çabuk degil, belhandayi da kesemez.
    Bunları şu anki GS oyunu üzerinden yorumluyorum.
    Yoksa geçen seneki pas oyununa dayalı GS de çok faydalı olurdu,
    Bence Enes ve emre çolak daha faydalı kiralama olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sıkıntısı o, pozisyonsuz adam. Şuranın ideal oyuncusu diyemiyorum, birçok yerde oynayabilmesinden ötürü.

      Sil
  4. Hakan çok zor bence.Şu an Fatih hocanın da vurgu yaptığı gibi mali durum kritik. Olabildiğince az harcama ve ffp nin geçmeyeceği bir maaş planlaması lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milan bir yatırım yaptı, hoca da değiştirecekler. Mancini deniyor, o da Çalhanoğlu'nu mutlaka kullanacak, görmek isteyecek.

      Sil
  5. belhanda gibi biri zaten varken bu adama verilecek her kuruşa acırım. allah vergisi yeteneği olan, duran toplara süper vuran birini düşünün. yaşı da 65 olsun. o da hakan kadar oynar. duran toptan başka hiçbir şey yapmıyor sahada hakan.

    YanıtlaSil
  6. Kişilik olarak sevdiğim bir futbolcu ama Hakan in günümüz futbolunda cok karşılığı yok gibi geliyor... Galatasaray in oyununa ise hic uymaz... Sneijder etkisi yapıp takımın oyununu bozabilir kenarda oturduğu sürece de teknik direktörü zorda bırakacak bir futbolcu çünkü... Belhanda varken Hakana gerek yok...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galatasaray'a uyması zor, ona ben de katılıyorum.

      Sil
  7. Oyuna ağırlığını koyamaması bazen kaybolması beni düşündüren nokta. Zaten büyük maçlarda orta saha göbekte top yapmakta zorlanıyoruz.
    Bir yandan da kiralama maliyeti yıl bazında 2-3 m euroyu geçmeyecek Hakan potansiyelindeki birini kadroda bulundurmak çok çekici geliyor.
    Daha iyi bir plan bulamazsak 1.5 yıl kiralama şartıyla oldukça mantıklı bir transfer olur.

    Ama bizi şampiyonluğa taşıyacak garanti hamle bugün itibariyle Hakan olmaz. Gaitan olur :-)

    Asamoah gelsin de...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok tempolu bir futbolcu değil, sıkıntısı orada aslında.

      Sil
  8. Hakan gelirse Fatih hoca nın elinde çok iş yapar gibi bir his var içimde :) Yorumu buraya bırakayım nasılsa burak bey nostalji yaptığında yorum tutar ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geleceğini düşünmüyorum, aslında. Milan hocayı değiştirecek ve Çalhanoğlu en azından sezon sonunu görecektir.

      Sil
  9. Kendisini severim ancak gelmesini istemem çünkü frikik ve şut dışında özelliği yok.Kanatta Garry'yi kesemez ortada belki Belhanda'yı keser.Frikik ve şut pozisyonu dışında sahada olmayan bi futbolcu.Belhanda mesela 90 dakikada ara ara muhteşem oynuyor ama onun dışında sahada yok.İkisi birlikte oynarsa kafadan 9 kişi oynamış gibi oluruz ayrıca ben hocanın Garry'yi tuttuğunu düşünüyorum ve bence yeri sağlam futbolculardan biri.Ha şayet Belhanda olmasaydı takımda ve o mevkide Selçuk oynuyor olsaydı ben Hakan kesinlikle gelsin derdim bu da ayrı konu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cuk diye oturacak bir transfer olmaz, ona göre kurgulanmak gerekir, bu da aciliyet değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir