30 Aralık 2017 Cumartesi

Transfer ütopyası "2018" #13; Patrice Evra


Gün içinde 3 yazının üzerine pek çıkmam, bunu bir bonus yazısı olarak görün. Madem Evra'nın ismi an itibariyle konuşulmaya başlandı, sıcağı sıcağına yazalım. Galatasaray'ın sol bek girişiminde bir ihtimal de "ya kimseyi alamazsak" üzerinde. Maddi bir sıkıntı da olabilir, bilemiyorum. Bana göre iş daha çok yeni sezonda Asamoah'ın gelme durumuyla ilgili ve bu sezonu kurtarmaya bakılıyor olabilir.

Yaz döneminde Latovlevici'yi bu uğurda almış ve başarısız olmuştuk. Doğru bir plandı ama tutmadı, yapacak bir şey yok. Bunda Latovlevici'nin yaz dönemini sakat geçirmesi ve kamp görmemesi de etken olabilir. Aziz Behich'ler ise farklı bir konu, onu zaten yazdım. "Ya kimseyi alamazsak" üzerinden doğan ihtimallerden biri doğal olarak Evra oluyor. Amaç biraz da bu sezonu kurtarmak ve bonservisinin elinde olması da onu ihtimal kılıyor.

Evra'nın kariyerini konuşmayacağız elbette. Çok büyük bir kariyer, Avrupa'nın en iyi sol beklerinden biriydi. 36 yaşında olmasına rağmen ben yaşının da olduğuna inanmıyorum, çünkü hala üst seviyedeydi. Bu adam geçen sezonun ortasına kadar Juventus forması giyiyordu, oradan Marsilya'ya geçti. Devam da ederdi ama maç içinde taraftar kavgasına karıştı ve sözleşmesi fesih edildi. Bu sezon Marsilya'yla maçlara çıktı ama uzun zamandır boşta, Instagram videolarından gördüğümüz kadarıyla tek başına çalışmalara devam ediyor.

Ne durumda olduğunu bilmiyorum, sıkıntı o. Marsilya'da bıraktığımızda fena bir seviyede değildi, bunu yaşına rağmen yazıyorum. Uzun ayrılık oldu, yaşı da düşünülünce iş biraz kumara dönüyor. 1.5 yıllık bir sözleşme olabilir mi diye düşünüyorum, önce yarım sezon, başarıya bağlı da 1 sezon opsiyonlu. Yeni sezonda Asamoah ya da o ayarda bir sol bek hamlesiyle de Evra'yı kenara alabiliriz. 

10 Kasım 2017'den bu yana serbest statüsünde, bunu ekleyelim. Ocak ayında da mutlaka bir Avrupa takımına imza atacaktır, Avrupa dışına çıkacağını düşünmüyorum. Tecrübesi ve kalitesi Türkiye Ligi'ni kaldırabilir, fizik gücüyle alakalı da başka şeyler konuşuruz. Yönetilmesi zor karakter tabii, lider özelliği var ama bir o kadar da kontrolsüz. En son bıraktığımızda hala temposunu koruyordu da, gücü de yerindeydi. 


Bildiğimiz Evra sol tarafı otobana çevirirdi tabii, eski zamanlarında. Manchester United'da bayılırdım kendisine. Sonra Juventus'a gitti ve orada da iyi bir kariyeri vardı, son durak Marsilya'da da hiç fena iş çıkarmadı. Yaşı 36 olsa da bu anlamda yaşına pek takılmak istemiyorum. Sol bek için ne düşündüğümüze bakmak gerekiyor, biraz da mali durumlar konuşur. Asamoah ihtimal ama zor, Filipe Luis işinin zaten mantığı yoktu, belki daha genç bir sol bek gelebilir ama bu da bonservis istiyor. Şu dönem Alex Telles gibi bir isim alamayız mesela, öyle düşünün.

Hal böyle olunca da "kimseyi alamıyorsak Evra gelsin" gibi bir ihtimal ciddi ciddi konuşulur. Carole'nin geri dönmesi dahi bir ihtimal haline gelebilir, o durumdayız. Kısa bir zaman var, anladığım kadarıyla yüksek bonservisler konuşmayacak ve mevcut ihtimaller arasında en garantisini düşünüyoruz. Menajer önerisidir tabii, o ayrı..

29 yorum:

  1. carole yerine ucuz maaşla 17 maçlık evra daha iyi. en azından yeni birini görürüz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa vadeli duruma ben de olumsuz bakmıyorum.

      Sil
  2. Evra'yi yonetebilecek bir teknik direktöre sahibiz, mankul paralara gelirse tecrübesiyle cok sey katar, önümüzde bir Cicinho örnegi varken Evra'yi kötülemek büyük hata olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Parası makul olur, sözleşme süresi de kısa olursa olabilir sanki.

      Sil
  3. Size katiliyorum. Asamoah ve eger tabi mumkun olursa her ne kadar bende zanetmesem de Filipe Luis ilk secenektir benim icin. Davie Santon, Evra gibi isimler ise ikinci secenektir benim icin, ama sonucta bunlar da Turkiye'de is gørur. Yasi gecmis kariyeri dususte bekler Turkiye'de iyi is yapmisliklari var. Cicinho, Joao Perreira, Miguel Lopes, Bosingwa. Hatta su anda Clichy, Mariano , Adriano ørnekleri var 30 yaslarinda gelen. Bøyle dusunerek su an bosta olan ve Asamoah,Filipe Luis, Santon gibi bekler olmaz ise kisa vade icin bosta olan iki kariyerli sol bek var onlar da Guilherme Siqueira ve Patrice Evra. Køtu bir mantik degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davide Santon konusunda bir sıkıntı var yalnız, sağ ayaklı bir sol bek. Hocanın söylemine tezat.

      Sil
  4. Geçen günde yine bi sol bek konusunda kimse olmuyorsa Evra'yı isterim tarzı bi yorum yapmıştım.Kararım hâlâ o yönde.Evra gibi bi futbolcuyu zaten en iyi olduğu dönemde getiremiyorsun kimseyi alamazsak senin de dediğin gibi önce yarım sezonluk sözleşme imzalanır bu sezonu iyi bitirirsen sözleşmeni 1 yıl daha uzatacağız denir olur biter yani.Bu tarz futbolcularda asla yaş konusuna bakılmaz bu da ayrı bi durum

    YanıtlaSil
  5. Marsilyadan neden ayrıldı sol bekleri kötü şu anda ona rağmen 34 yaşında kadroya dahil ettikleri Evra'yla yollar ayrılmış.

    YanıtlaSil
  6. Kiralık olarak Hamburg' tan Douglas Santos alınabilir belki Hamburg fazla zarar etmeden yolları ayırmayı düşünüyor para etmesi için oynaması parlaması lazım oyuncunun.
    Ölü fiyata satmaktansa yarım sezon kiralamayı tercih eder Hamburg. Denenebilir.

    YanıtlaSil
  7. 6 aylık sözleşmeyi kabul etsin 1 dk bile düşünmem iyi iş çıkarırsa artı bir yılda uzatırız aziz behich evranın sol kramponu yapmaz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de düşünmem, iyi işler yapacağına da inanırım.

      Sil
  8. Bonservis elinde 81 li Evra düşünülüyor da 86 doğumlu Siqueira neden düşünülmez adı geçmez onun da bonservisi elinde Udinese Benfica A.Madrid gördü.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çünkü çok büyük bir sakatlıktan çıktı, belki de hala sakat. Kimse düşünmüyor, bir de o açıdan bak.

      Sil
  9. Olabilir yani evet sol bek arayan çok takım var Marsilya Fenerbahçe EPL den C.Palace vs.

    Aziz Behich Fenerbahçe işi olmaz ismail ve Hasan varken yerli yedeğe değil kaliteli fark yaratacak yabancı sol bek lazım fenere.

    Trabzonspor Mas yerine alabilir ve bence en kuvvetli aday Aziz behich için trabzon. Bizden daha becerikliler (M'Bia alınışı Cavanda'yı bize kakalayışları)

    Bize aslında 1 değil biri yerli biri yabancı 2 sol bek lazım. lato kesin gitmeli şimdi gitmese haziranda + 1 yıllık daha tazminat ödersin kontenjanda yerde yok zaten. Bunu bi anlatamadık. Resmi olarak adam alınmadığı için fesh etmiyoruz tıpkı Carrasso gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 sol bek bence de lazım, mümkünse biri yerli olmalı. Ama Ocak ayında böyle bir hareket mümkün olmuyor.

      Sil
  10. Evra ve Carole olabilir sol bek rotasyonu Latovlevici ve Carasso ayrılır. Yalnız Evra'nın sözleşme şartları önemli. İmza parası + yıl için abuk sabuk opsiyon şartı koydurmak isteyebilir astarı yüzünden pahalıya gelmez umarım. Evra'nın bu yaşta araplar hariç ciddi kontrat bulması imkansız ama yine de korkuyorum aptalca şartlarda anlaşma yaparız o potansiyel var bizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evra gelirse Carole'nin döneceğini sanmıyorum, o son çare.

      Sil
  11. Fazla söze gerek yok ligimizde Cicinho,Lomana Lua Lua, Theofanis Gekas, Etoo, Adebayor, Wagner Love gibi yaşlı örneklerin katkıları ortada dururken Patrice Evra, bu lige 45 yaşında dahi üç gömlek fazla gelir. Bu adamlar futbol oynamayı bilir. Lakin Evra uzun zamandır oynamıyor durumu nedir o bilinmez. 1,5 yıllık bile olsa makul bir ücretle hiç bakmam alırım. Bu transferde sadece ücret önemli.

    YanıtlaSil
  12. Nigel De Jong son gün için mantıklıydı 2.5m euro aldı yıllık 1 yıllık anlaşmayı kabul etmedi 2 yıllık yapıldı. Top oynamadığı abd'den bile tutunamadığı belliydi. Burdaki hata son gün De Jong'a kalmak değil resti yiyip 1 yıl yerine 2 yıllık anlaşma yapmaktı.

    Şimdi aynı oyun Evra için oynanıyor adam iyi oyuncu ama her şeyden önce hem piskopat hem 36-37 yaşında. 1.5 yıllık kesin anlaşma için zorluyorlar biz de yiyicez gibi duruyor. Efendim sonra paramız yok ondan böyle diyoruz hadi ordan...

    5 ay para saç. Sonra görünüşte ucuz ama orta vadede oynatamayacğın adamlarla sözleşme yap. Evra'ya 1.5 yıl için toplam 4m gömüceğine 6 ay için 2m öner daha iyi.

    De Jong'a toplamda 2 yıl için 5m euro verdik. Bir yıl bile faydalanamadık. Kötü yönetiliyoruz 5 ayda bu finansal durum bu kadar değişmez. Kısa vadeyi kurtarıcam diye orta ve uzun vadede saçma çok daha kötü sonuçlara yol açmazsın.

    Kısaca Evra'nın önüne koy 6 aylık anlaşma restini çek olmuyorsa kiraık birini bulursun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesela bizi direkt şampiyon yapacak kimi bulursun?

      Sil
    2. Nigel de Jong yorumu doğru, 1 senelik kontratla geçmeliydik o işi. Bulursun demek zor, bulunmuyor, bulunsa gelir zaten. Bu başka konu.

      Sil
  13. Evra'nın bu sezon Marsilya'da oynadığı maçları izlemeye çalıştım ve pek hoşuma gitmedi performansı. Bu nedenle de oynatılmamış yedek beklemiş vs.

    Yani olay sadece tekme olayı değil tekme attı ceza aldı ama performansı da açıkça kötüymüş. Terim genelde kariyerli oyuncuları sever Abdullah Ercan'ı da almıştık Hakan Ünsal'la birlikte sol bek oynamıştı 2003-2004 sezonunda. Christian Xavier vb. bu tip seçimlerdi

    Her neyse Marsilya'da Avami istikrarlı şekilde kötü oynuyor ve sol bek arıyorlar buna rağmen Marislya ile tekme olayına kadar çıktığı maç sayısı ve performansını da izleyince anlaşma olsa bile son çare olarak 6 aylık olmalı.


    Ve diğer bir nokta atlıyorsunuz ama Lato ve Evra kadroda olursa... Lato'nun 17 maç opsiyonu var 9 maç oynadı bugun itibariyle. Evra maç sayısına bağlı opsiyon istiyor.

    İkinci devre 17 lig 3 ya da 5 kupa maçı var 20-23 maç arası yani. Sol bekte ya Evra ya Lato olacak. Her ikisi de beklentinin altında oynarsa mecburiyetten oynayacakları için göz göregöre sözleşmeler UZAYABİLİR.

    Kısaca şu: Lato ve Evra birlikte kadroda olmamalı. İstemdışı uzatılmış sözleşmeye maruz kalmamak için. Ve Evra için ben olsam makul bir opsiyon şartını kabul etmezdim. Evra'nın bu saatten buyuk kulup bulamaz blöfü yemeyelim. Sağlam durdursak 6 ayı kabul eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evra ismi bambaşka bir profil yalnız + olarak Türkiye Ligi performansı bekleyeceğiz. Cicinho örneği veriliyor ısrarla, çok da doğru örnek.

      Sil
  14. Merhaba karabükteki Poko da boşa çıkıyormuş alsak güzel olmazmı :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir