27 Ocak 2018 Cumartesi

Aminu Umar & Galatasaray, seviyesi bence Galatasaray değil


Aminu Umar'ı Samsunspor günlerinden iyi bilirim. O dönem için Samsunspor adına heyecan verici bir gençti. Samsunspor'un da onun özelinde beklentisi vardı, 1.5 yıl boyunca da heyecanlı bir futbolu vardı. Hikaye bundan sonra başlar, onca teklife rağmen onu takımda tutmayı tercih ettiler ama parası ödenmediği için sözleşmesini tek taraflı fesih etti, bedavaya Osmanlıspor'a gitti. Samsunspor bunun üzerine 1.5 yıllık transfer yasağı cezası aldı ve geçen sezon küme düşmekten son maçta kurtuldu.

Ocak 2015'den bu yana Osmanlıspor forması giyiyor. Badou Ndiaye'yle birlikte en çok göze çarpan isim olsa da onun seviyesinde bir isim hiç olmadı. Umar'ın da adı dönem dönem büyük takımlar için geçti ama bu konuda bir hareketlilik gelmedi. Devamında Badou Ndiaye Galatasaray'a transferini gerçekleştirdi, şimdi de Premier Lig yolcusu. Umar'ın ise bu seviyeleri göreceğini sanmıyorum.

Samsunspor döneminde kanatlarda oynuyordu, Osmanlıspor'da ise daha çok forvete evrildi. Çok hızlı bir oyuncu ama kafasız diye nitelendirdiklerimizden. İyi bir bitiriciliği yok, pas ve son tercihlerinin geneli hatalı. Tipik kontra oyuncusu diyelim, eskiden Anadolu'dan bu yollu birçok futbolcu büyüklere kapak attı. O dönemin kapanmış olduğuna inanmak istiyorum, Umar'ın seviyesi bence Galatasaray değil.

Eskiye oranla geliştirdiği en önemli özelliği fizik gücü. Samsunspor günlerinde çok daha inceydi, şimdi daha kalınlaştı. Hızı ve patlayıcı özelliği var, kanatlar ya da forvette kullanabileceğiniz bir isim. Açık alanda etkisini gösterir, kapalı savunmalar karşısında ise özel bir silahı yok. Garry Rodrigues'e kafasız diyoruz da tekniğiyle Umar'ı öldürür. 

Şunu düşündüm, Umar'ın pres gücü kullanılabilir. Ön alanda rakibe basması, hareketliliği iyi bir özellik olarak düşünülür. Açık alanda da kenardan getirip yine etkili olabileceğiniz bir futbolcu olur. Tabii böyle bir gereklilik var mı, ya da acil ihtiyaç mı dersek hayır derim. Maddi şartları da bilmiyorum, 5 milyon avro'luk serbest kalma bedelinden bahsediliyor ama hiçbir bilgim yok. 

Transferin bitmesine az bir süre kaldığı için gözler ister istemez Anadolu'ya dönüyor. Ödeme vadesini uzatarak transfer yapma düşüncesi bir anda doğuyor ve Umar gündemdeyse de nedeni budur. Yanlış bir transfer olacağını düşünüyorum, Galatasaray'ın seviyesinde bir futbolcu değil. Badou Ndiaye hayalleri hiç kurulmasın, o potansiyele de erişemeyecek. Tipik Anadolu forvetlerinden, hızlı ve açık alan kovalayan..

19 yorum:

  1. En basindan beri defalarca dedigim gibi sadece sol beke odaklanilmali ve transfer yapılmalıydı. Bizim forvete acil ihtiyacmiz yok ama sol beke ekmek su kadar ihtiyacımız var. Sol kanadı toparlayacak bir isim transfer edilmek zorundaydi ama fırsat elden kaçtı. Bundan sonra aminu ya ugur çiftci ye eto ya paralari döküp transfer yaptik diye dolaşır beceriksiz yonetimimiz. Tek guvencem Fatih Terim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sol bek mühim, forvet konusu da bence o kadar mühim. Önceliğim sol bek tabii.

      Sil
  2. aminu kim ya geçin abi allah aşkına. bi bu eksik.
    terim değil hamzaoğlu istese ne köylülüğü kalırdı ne başka şeyi.. konop hayali kuruyoruz aminu diyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalanlandı zaten, sorulduğu için yazdım. Yalnız kurduğun hayalleri daha çok kuracaksın gibi..

      Sil
    2. Albayrak ne kadar yalanladı emin değilim. Sanki toplantıda birileri sus artık yerli yersiz gereksiz açıklama yapma demiş. Çünkü gülerek yalanladı ve tersini söylemedi. Alirsak satamayiz Aminu'yu.

      Sil
  3. Hiç ihtimal vermiyorum. Hele Terim'in takımın başında olduğu dönemde. "Garry Rodrigues'e kafasız diyoruz da tekniğiyle Umar'ı öldürür." Yorumun da cuk oturmuş. Konuya ve Umar-GS ihtimaline nokta.

    YanıtlaSil
  4. Ndiaye ve belhandanin gidecegi soyleniyor bu ikili giderse emre akbaba ve deniz turuc ikilisi bu boşluklari doldurmazmi hem yerli hem gelecek vaat eden futbulcular

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda gitmez, her yorumda ısrarla yazıyorum.

      Sil
  5. Osmanlispor'dan Aminu'yu değil Hakan Arikan'i isteseydik daha iyi olur. Sözleşmesi yazin bitiyor. Eray 3.kaleci olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da bırakmazlar, ellerinde iyi yedek sonuçta.

      Sil
  6. Burak Malatyaspor kalecisi Ertac Ozbir'e dikkat çekmek lazım.

    YanıtlaSil
  7. Tek santrforlu sistemlerde dıger ofansif oyuncuların skor katkısı yapması lazım. Ndiaye gidiyor selçuk yeni rolünde tolga fernando ve belhanda gole yakın değil. Garry ve feghouli ise nispeten gole yakin.

    Aminu iyi bir kanat forvet. Değerli kılan ise sinan gibi tembel olmayıp, garry gibi hem çalışkan hem de takım oyununa yatkın olması. Work rate ve teamwork iyi yani.

    Tekniği ortalama olsa da müthiş hızı gol tehditi savunma yardımı çalışkanlığı değerli. Fenerli Osmanlıda oynamasi dezavantaj. Ederi nedir 5m euro + kardan pay.

    Garry yazın satılır farklı bir dizilişe geçeriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belhanda da yaklaşmıştı aslında, Göztepe ve Buca maçlarında bunu göstermişti.

      Sil
  8. Preko'dan kuvvetli ama set hücumunda kapalı dar alanda etkisiz uygun maliyet e osmanlı bırakmaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bırakmasın da, bence büyük takım futbolcusu değil.

      Sil
  9. Umar Aminu nun en önemli özelliği yerli statüsünde olması

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli statüsü değil, Türkiye'de yetişmiş futbolcu gibi sayılması. Yoksa yabancı kendisi, yabancı statüsünde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir