31 Ocak 2018 Çarşamba

Badou Ndiaye Stoke City'de


Badou Ndiaye'nin ismi yaz döneminde de Premier Lig takımlarıyla anılıyordu. Hatta West Ham'a gitti gözüyle bakıyordu herkes, Galatasaray'a transferi bu açıdan sürprizdi. O dönemde de çalışma izni konusu çok konuşuldu, Badou Ndiaye'nin şartları karşılamadığı söylendi. Yine aynı konu var mesela, Stoke City'nin ilk başvurusu kabul edilmedi, ikincisinde kabul edilecek.

Badou Ndiaye hakkında günlerdir yazıyorum. Bu transfere karşıydım, yönetimin böyle bir düşüncesi olduğuna inanmıştım. Mali sorun büyük, sıcak para gerekiyor, bir yandan transferi konuşuyoruz derken en çıkar yol futbolcu satışı oluyor. Badou Ndiaye'yle alakalı da 1 aydır aynı gündem var, Premier Lig'den bazı takımlar bu adamı istiyordu. O dönem ihtimal vermiyordum, şampiyonluk yarışı içinde bırakılamaz diye. Gün itibariyle ise olan oldu, önümüze bakmak durumundayız.

Yaz döneminde satılmasına kesin gözüyle bakıyordum. Ligin 2. yarısında yükselmesi olasıydı, bir de Dünya Kupası ayağı var. Bugün 15 - 17 milyon avro arasında rakamlar konuşuyoruz, yazın 20 milyon avro'nun üzeri hayalcilik değildi. Boşluğu da cabası, orayı dolduramadık, çünkü çok kör bir zamanda gitti. Kongre süreci derken çok zaman kaybedildi, eminim ki kimse önünü göremedi. Altyapısını kurmak ve elimizi güçlü kılmak gerekiyordu, şimdi ise içeriden bu durumu nasıl telafi edebiliriz diye düşüneceğiz. Bu konuyu da ayrı olarak yazacağım.

Daha iyisi mümkündü, onu yazmak lazım. Keşke gitmese ve şartlar böyle gerektirmeseydi. Fatih Hoca'ya yaptığı bir yanlış var, Osmanlıspor maçı öncesi oynar mısın dediğinde "oynamam" dedi. Gitmek isteyebilirsin, mutlaka haklı sebeplerin vardır ama takım arkadaşlarına ve hocana, daha da önemlisi sana inanan taraftarına ayıp etmiş oldun. Böyle bir para kazandıran futbolcu normal şartlarda baş üstünde taşınır, Badou Ndiaye ise iyi hatırlanmayacaktır.

Bu rakam Galatasaray rekoru oysa, bonservis listesini de tekrar güncellemek gerekecek. Bruma'dan da daha fazla kazanmak mümkündü, kazanamadık. Aynı şey Telles için de geçerli, son halka da Badou Ndiaye. Futbolcu size "gitmek istiyorum" diye geldiğinde eliniz kolunuz bağlanıyor, hamle şansınız kalmıyor. Elimiz de güçlü değil, bizi bağlayan unsurlar var. Hayırlısı olsun diyelim, bundan sonrasını konuşmak en doğrusu..

Bu konu hakkında yazdığım yazıları tekrar paylaşayım, son halkası da mevcut içinden ya da transfer yapılırsa eğer nasıl kurgulanacağımız olacak..

https://www.sportifcumleler.com/2018/01/badou-ndiaye.html
https://www.sportifcumleler.com/2018/01/hedef-sampiyonluksa-gun-itibariyle.html
https://www.sportifcumleler.com/2018/01/soru-su-simdi-ne-olacak.html

12 yorum:

  1. hiç üzülmeyin renkdaşlar. bizi istemeyeni biz hiç istemeyiz. sadece "oynamam" dese neyse.. sanki zincire vurduk. bırakın gideyim, önümü kesmeyin diye bağır çağır masalara vurmuş saygısız herif.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de teşekkür ederim kendisine, güzel bir bonservis getirdi ve o para kısa vadede çok sorun çözdü.

      Sil
  2. Celil yüksel bir şansı hak ediyor bence
    Gökayla birlikte

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanmıyorum şans bulabileceklerini ve şu ortamda da zor.

      Sil
  3. 16m euro + satış karından %15 yahu ndiaye 27-28 yaşında 29 undan sonra 16 m üstüne kaça satılabilir? Yukarıda Allah var. Zaten Ndiaye yaşı ve kapasitesi itibariyle bonserviste tepe noktasında satış karından pay almak boş gerçekleşmeyecek bir şeyi satın almak olmuş. 16 + pay yerine paysız 17 istemek daha mantıklıydı.

    Ornek mi? Lincoln'u ve Elano'yu satarken de satış kârı payı koyduk 29 yaşındaki adamlara ne oldu sonra??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Satış karını unutmak lazım, oradan bir şey gelmez.

      Sil
    2. Aynen o zaman niye kabul ettik? Valla kendi adıma Cenk Ergun'u aradım. Daha tedbirli bir adamdı.

      Bir yerli kaleci, poko ve kiralık forvet bulacaktik Lato ve carassoyu göndererek para da lazım değildi fazla. Beceremedik.

      Sil
    3. Tedbirliydi de birçok transferde çok abuk kokular geliyor..

      Sil
  4. Ve bi veda mesajı bile yayınlamadı.Hakikaten çok karaktersiz biriymiş.Güvenimizi boşa çıkardı o da.Düşsün Championship'e de aklı başına gelsin.Böyle görmemiş insanları sevmiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yayınladı da zorlama geldi bana..

      Sil
    2. Galatasaray taraftarını çok seviyorum felan dedi öyle laf olsun diye ama bu yaptığından sonra söylediği hiçbir söze inanmam

      Sil
    3. Kendi bilir, ben saygı duyuyor ve bize inananlarla yürümeyi tercih ediyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir