14 Ocak 2018 Pazar

Bilal Kısa Akhisarspor'da


Bilal Kısa'yı severim, özel bir futbolcudur. Bir yaştan sonra gösterdi bu yükselişi, Akhisarspor döneminde görüntüsü bambaşka. O yükseliş önce onu Milli Takım'a, devamında Galatasaray'a taşıdı. Galatasaray'da sadece 1 sezon kaldı, o sezon da bizler adına fazlasıyla hayal kırıklığıydı ama o sezona yönelik bizleri heyecanlandıran nadir isimlerden biriydi.

İyi bir 8 numaradır, modern futbolun da gerekliliklerini yerine getirir. Sol ayağını o kadar iyi kullanıyor ki, Galatasaray'da attığı jenerik goller hala akıllarda. Seri oynar, topu çabuk dolaştırır, pozisyonuna oranla fizik olarak da bir avantajı var. Ayrıca Galatasaray'da Melo'nun pozisyonunda oynadı sayılır. Pas oyunu mantığımız olsa da Selçuk İnan / Bilal Kısa ikilisiyle iddia göstermek de önemli bir marifettir. 

Bursaspor dönemi hayal kırıklığı oldu. Hamza Hamzaoğlu dahi nedense çok tutmadı onu orada, sonra hoca değişince de yüzüne pek bakılmadı. Arada uzun sakatlık dönemleri de var, yoksa şu haliyle dahi katkılı olabilirdi. Bursaspor'la yolları ayırması ve Akhisarspor'a dönmesi önemli, bir yerlerde kapıların açık olması o kadar kıymetli ki.

Bilal Kısa'ı ayağa kaldıran ve bizlere tanıtan camiadır. Hamza Hamzaoğlu'nun Akhisarspor'unda birçok önemli isim sayarız, belki de en başa Bilal Kısa yazılır. O performans sayesinde 30 yaşının ardından çok önemli yerlere geldi ve Akhisarspor da Bilal Kısa'nın evi oluyor. Kapılar anında açıldı ve bu geri dönüş sağlandı. Bir futbolcu için "burası benim evim" diyebileceği yerler olması çok önemli.

Akhisarspor'la 1.5 yıllık sözleşme imzalamış, hayırlı ve başarılı olmasını diliyorum. Bazı paylaşımları tekrar hatırlatalım;

https://www.sportifcumleler.com/2017/11/eminim-ki-hicbir-galatasarayl-bilal.html
https://www.sportifcumleler.com/2017/05/sc-nostalji-78-bilal-ksa.html

6 yorum:

  1. Bilal'in adına sevindim.Akhisar sempati duyduğum bi takımdır zaten.Eğer tam iyileştiyse bu yaşına rağmen katkı sağlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lider oyuncu bir de orası için, simge isim. 1.5 yıldır kayıp yalnız, yaş da var. Dönüşü zor olacak, umarım başarır.

      Sil
  2. Keşke kalsaydı. Orta saha için iyi bir yedek olurdu. Uzaktan güzel şutlar da atardı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Jenerik golleri unutulmayacak, bu tarz 4-5 golü bir sezona sığdırmıştı.

      Sil
  3. Kosmaktan çok topla oynayan bir oyuncu oldugu icin ben cok cok uzun donus beklemiyorum sahsen. Top yetenegi hicbir sakatlikla eksilmez. Bugun hagi bile topa hala iyi vuruyor. Umarim doner yine harika gollerine devam eder.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 10 numaraya döner belki de, daha serbest rolde oynar ve oyun aklıyla ayakta kalır.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir