3 Ocak 2018 Çarşamba

Burada mühim nokta Evra'nın Galatasaray'ın önerdiği şartlara ne kadar uyacağı


Sıyrılmak imkansız, x bir sol bek alınana kadar yazmaya devam edeceğiz. Geçenlerde biraz süreci izleyeyim, bekleyeyim diyordum, imkansızmış. İşin gidişatı da biraz belli oldu, Galatasaray'ın yolları Evra'ya çıkıyor gibi. Asamoah'la alakalı son bir görüşme yapılacağı söylense de Juventus'un şu süreçte bırakacağına inanmıyorum. Asamoah için gelecek 1.5 - 2 milyon avro'ya ihtiyaçları yok, bu sezon onlar adına daha önemli.

Juventus'un Alex Telles'i istediği konuşuluyor, bu dahi Asamoah'ın sürecini etkilemez. Gerçekleşmesi durumunda Alex Sandro'yu elden çıkaracaklar demek bu, sezon sonu Asamoah'un yokluğu adına da Spinazola gelecek. Adamların çarkı dönüyor, Galatasaray'ın bu durumda Juventus'u beklemek dışında yapabileceği bir şey yok. 

Galatasaray'ın da çarkı dönmeli. Asamoah'ı ikna etmek ve şimdiden imzayı attırmak gerekli. Zaten bize gelmek istemiyor muydu, en azından açıklamalar o yöndeydi. Asamoah bilerek boşa çıktı, Juventus'un da teklifini kabul etmiyor, güzel bir imza ücreti de olacaktır. Yapacak bir şey yok, gelmesi durumunda değer ama şu dönemi boş geçemeyiz, Galatasaray adına da bu sezon çok kıymetli. 

Haliyle geçici bir adım gerekecek. Latovlevici konusu farklıydı, Evra'yla onu kıyaslamam. Latovlevici de kötü bir hamle değildi, gayet mantıklıydı, tutmadı. Olabilir, riskti bu, alınması gerekiyordu. Evra da kendi içinde bir risk, farkı ise isminin ağırlığı. Kendine iyi baktı gibi görünüyor, ligin kalitesi ve mevcut sol bek rotasyonu düşünüldüğünde de yaşı ne olursa olsun büyük bir futbolcu.

Burada mühim nokta Evra'nın Galatasaray'ın önerdiği şartlara ne kadar uyacağı. Yine çıkan haberlere bakınca 6 aylık sözleşmeyi kabul ettiği, buna 1 yıllık başarı opsiyonu eklemek istediği görülüyor. Bu da makul bir istek, Evra'yı bundan daha makul şartlarda getiremezsin zaten. 1 yıl başarı opsiyonunu göze alan ismin futbol oynamak için geleceğini düşünüyorum. Nigel de Jong'la 2 yıllık sözleşme imzalamak hataydı, o hatayı Evra'da yapmamalıyız.

Ben bu transfere sıcak bakmaya başladım, aklıma daha iyi bir alternatif gelmiyor. Asamoah'ı sezon sonu için düşünüp, Evra ile bu sezonu kurtarmak olabilecek en mantıklı adım. Evra ateşleyici bir unsur, sorunlu olduğu doğru ama Fatih Hoca'nın kalemi. Saha içinde isyan edecektir, bize de kazanmayı çok isteyen isimler gerekecek..

22 yorum:

  1. Evra daha geçen sene gayet rekabetçi bir ligteydi kaldı ki Juventus la şampiyonlar ligi finalini gördü 32 33 yaşlarında İtalya'da tutunamayan Eto'o takım bulamayan Adebayor ve V. Love'un bu ligde etkisi belli şampiyonluk hamlesi diyoruz diyeceğim ama ben böyle dediysem ot bitmez daha ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu tarz kariyerlerin yeniden ayağa kalkışı bu ligde. Yine aynı örnek olacak ama Cicinho işte. Zamanında Real Madrid görmüş, bir türlü tutunamamış ama Türkiye'de 35 36 yaşında büyük fark yaratmış bir sağ bek.

      Sil
    2. Ki Drogba Chelsea'ye gittiğinde bu yaslardaydi. Bu adamların arasında ciddi sınıf kalite farkı göremiyorum.

      Sil
  2. Uzun süreli bir hamleye gerek yok tutarsa keyif verir tecrübesi maç başına 2 isabetli orta açar iç saha maclarinda da oynatma gibi bir zorunluluğumuz da yok aslında ama savunma yönü su an nasıl açıkçası bilmiyorum ama pozisyon bilgisi ile onu da mevcut halimiz içinde halleder aglasak mi gulsek mi :)

    YanıtlaSil
  3. Takımı gomisten de ogreniyordur büyük ihtimalle ve gelmek istediği de acikca ortada sene sonuna kadar bize ciddi katki yapar önümüzdeki sene de duruma gore yedek olarak kalabilir ya da tecrübesi ile iyi bir sol bekimiz oldugiunda zaman zaman stoper de oynayabilir...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de böyle düşünüyorum, bakalım idareciler ne düşünüyor..

      Sil
  4. Asamoah gelmiyorsa ve kısa vadelik çözüm arıyorsak düşünecek fazla bişey yok, tabiki Evra gelsin.1 yıllık başarı(şampiyonluk) opsiyonunda da sizinle aynı fikirdeyim, böyle bir durumda hakkıdır. Sezon basında Clichy alınsaydı şu an böyle bir sorunumuz olmazdı ama madem acil çözüm lazım Evra gelsin tabiki. Bu ara gündemde yok gibi ama orta sahaya bir alternatif şart. Aklıma Emre Akbaba geliyor, hem yerli hem yetenekli.Kulübeyi güçlendirir.Tabi 26 yaşındaki bir oyuncu için uçuk bir bonservis istememeleri koşuluyla..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacak bir şey yok. Clichy için katılmıyorum, yıllık ücreti 3 milyon avro, o değerde bir bek performansı verdiğine ise inanmıyorum.

      Sil
    2. 1.5 yıldır tek bir katkısı olmayan Selçuk 2.9 milyon avro alıyor bildiğim kadarıyla..yada yedek forvetimiz eren 2.15 alıyor ( 4 de bonservis vermiştik)zaten tarık çamdaldan falan bahsetmiyorum.. yada şimdi evra gelse yarım sezona ne kadar para isteyecek? 3 milyon avro ücreti olan Clichy kesinlikle alınmalıydı.. Şu anda en azindan bir kaç puanda olsa üstte olurduk ve şu anki gündemimiz başka mevkiler olurdu.

      Sil
    3. Fazla tabii bu paralar. Bu paraların fazla olmasından ötürü Clichy için doğal diyemiyorum ama. Clichy de olağanüstü bir performans göstermiyor bu arada.

      Sil
  5. Sol bek transferinde doğru yoldayız gelen haberlere göre olur olmaz bilemeyiz şartlar elimizde değil. Aziz Behich Blind kiralık seçenekler Evra hepsiyle görüşülüyor mantık silsilesine göre. Bunu yapmak önemliydi sonucu ne olur o biraz kader biraz domino etkisinin nereye vuracağıyla alakalı. Sonuçta transferde 3 taraf var karşı kulüp ve oyuncunun beklentileri vb.

    Emre Akbaba vs. iyi yerli seçenekler var ama istenen bonservis bedelleri yüksek şu an o kadar parayı gömecek durumda değiliz. Öncelik sol bek. Sonrasında ucuz yollu kiralık ofansif oyuncu.

    İnşallah sözleşmesi bitecek olanlardan uygun şartlarda bir yada birkaç oyuncu transfer edebiliriz. Kaan Ayhan'da girer buna Younes de Criscito da Blind de Asamoah hatta Evra da... bekleyelim görelim.

    En kötü Lato'yu gönderip Evra-Carole(Behich) ikilisiyle düşük maliyetle geçeriz.

    YanıtlaSil
  6. Carole dönüyorsa Lato kesin gitti Aziz Behich de bonserviste anlaşılamadı demektir. H.sonu 6 Ocak'ta Sevilla'nın maçı var Carole kadroya alınmamış sanırım.

    Bruno Peres asparagastır sanırım. Amin Younes'ı zorlasak biraz...

    Bu arada Blind + Asamoah taktik açıdan fazlalık vs olmaz. Hayal ama imkansız değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Carole kötü bir yedek olmayabilir, hem takım içinde seviliyor, hem de kötü deneyim dahi olsa İspanya yaramış olabilir.

      Sil
  7. Sol bek konusunda kafayı kırıcaz son bi soru: savunmacı bek olarak Blind mi Evra mı Criscito mu? maliyetler şartlar farklı tabi ama.

    YanıtlaSil
  8. Evra kampın başlangıcında takımla birlikte olacaktır bence.Transfer sezonu açıldı zaten.Hoca da mutlaka alınacak sol bekin kampa götürülmesini istiyordur.Bence bitti yani zaten bi iki gün içinde daha somut bi isim çıkacağını düşünmüyorum

    YanıtlaSil
  9. Atletik sol stoper için Thimothee Kolodziejczak güzel olurdu yazın almanyadan meksikaya gitti sol açıkta başladı kariyere a takımda sol beke döndü sevillada sol stoper oynadı. Meksika günleri uzun sürmeyebilir.

    Madem Terim'in bağlantıları kuvvetli yakın dostu :) mourinho'dan kenedy'i kiralasın 6 ay için evra peşinde koşacağımıza.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kenedy'nin de kendi içinde sıkıntıları var, ne kadar yetenekli olsa bile. Orada daha oturaklı bir bek istiyor gibi. + Mourinho Manu'da, Chelsea'nin oyuncusu Kenedy :)

      Sil
  10. Mourinho beynimde Chelsea'de :) manu-mou birlikteliğini bünye kabul etmiyor herhalde :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir