7 Ocak 2018 Pazar

Coutinho Barcelona'da


Piyasanın geldiği nokta hiç iyi değil. Dev takımlar paraya doymuş durumda ve x futbolcu için onları herhangi bir rakamla ikna etmek güç. Neymar'ın PSG'e gidişinde elleri kolları bağlıydı, o kaybın yerini doldurmak da o kadar kolay olmadı. Büyük kazandılar, kazandıkları ölçüsünde istedikleri hamleleri yapamadılar.

Barcelona adına Coutinho ve Dembele ismi ön plana çıktı, yaz boyu bunları konuştuk. Dembele'yi aldılar, Coutinho için ise şartları zorlamalarına rağmen Liverpool'u ikna edemediler. Paraya doymuş durumda herkes, bu tarz büyük transferleri yapmak çok zorlaştı. Ancak Liverpool'u ikna edebildiler diyelim, 160 milyon avro gibi bir rakam var. Ederi bu muydu gibi tartışmaları geride bırakıyorum, bugün stoper Virgil van Dijk'i 85 milyon avro'ya alabiliyorsunuz. O paraya da çok diyemiyoruz, iyi futbolcuların ederi artık bu.

Barcelona için işler beklediklerinden daha iyi gidiyor. Neymar gitti, Dembele'nin uzun bir sakatlığı vardı ama sorun yaşamıyorlar, La Liga'da alıp başını gittiler, Şampiyonlar Ligi'nde de işler iyi gidiyor. Şimdi Dembele de döndü, Coutinho transferiyle de çok daha güçlü hale geldiler. Coutinho onlar adına olmazsa olmazdı, gerek sol taraf, gerek orta saha için. Barcelona da istediğine 6 ay gecikmeli de olsa kavuşmuş oldu.

Liverpool da büyük kazanıyor olmasına rağmen bu boşluğu kolay dolduramayacak. Coutinho'yu tutmak için ellerinden geleni yaptılar ama bu tarz takımların da kaderi bu oldu. Forma aşkına ikna edemiyorsun, bir türlü yukarı da adım atamayınca kaybediyorsunuz. Emre Can da sezon sonunda bedelsiz olarak Juventus'a gidecek. Sezon sonu Naby Keita gelecek, Virgil van Dijk gibi bir stoperi kadroya kattılar ama yine kan kaybediyorlar.

Ocak ayında daha agresif hareket edecekler, ellerinde imkan var. Mahrez'in ismi geçiyordu, belki de bu yazı yayına girdiğinde açıklanmış olur. O da Salah'ın pozisyonunda etkili isim, nasıl bir yol izlenecek bilmiyorum. Başka hamleler de gelir, Liverpool'un güç kaybetmesini istemem. Zor tabii, bu paraya doymuşluk herkesin elini kolunu bağlamış durumda, piyasada çok para var..

4 yorum:

  1. Burada iş Klopp'a düşüyor. Yeni bir isim bulabilir Coutinho'nun yerine ama tabii o oyuncunun da zamana ihtiyacı olacak... aslinda savunma saglamlasmisken hic iyi olmadi bu transfer... Klopp-Liverpool ikilisinin bi şampiyonlar ligi ya da premier lig kazanmasını cok isterdim ama ne yazik ki bu ekonomik şartlarda cok zor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mahrez deniliyordu, farklı tip ama Klopp'un elinde iş görür. Klopp bu tarz futbolcu kayıplarına Dortmund'dan alışık.

      Sil
  2. Bence Coutinho'nun yeri en guzel Alex Texeira'yla doldurulur. Ayni tipte oyuncular. Bernard da ayni Coutinho. Bu ikisinden biri Liverpool icin en guzel secenek. Emre Can'i da pek sorun edeceklerini dusunmuyorum. Naby Keita tam Premier Lig oyuncusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence doldurulmaz, arada büyük bir kalite farkı var. Bernard ondan da düşük seviyede, adı bizimle geçiyor hatta.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir