15 Ocak 2018 Pazartesi

Fernando'nun yokluğunda Donk bana göre formaya en yakın isim


Fernando'nun Göztepe maçında yaşadığı sakatlık çok büyük şanssızlıktı. Biraz da o şansı kendi ortaya çıkardı aslında, olmaması gereken yerde gereksiz bir hareket. Daha uzun sürebilirdi, şu aşamada ucuz atlattık gibi görünüyor. 2. yarı ilk maçın Kayserispor deplasmanı olması bizleri düşündürüyor, kırılma noktalarından biri olacak. Aşılması durumunda önümüz açık, fikstür avantajımızın olduğunu düşünüyorum.

Fernando'nun yokluğu üzerine alternatifleri konuşalım. Viitorul maçının ardından bu konuya biraz girmiştim. Donk, Tolga Ciğerci ve Selçuk İnan gibi 3 aday var, bana göre de Donk bu formaya en yakın isim. Yeterli olmadığını biliyorum, hatta tempo konusunda o pozisyonda sorun yaşasa da Fernando yokluğunda idare edebilir. Fatih Hoca'nın da Donk için gelen teklifleri kabul etmediğini biliyoruz, onun üzerinde ısrarcı.

Viitorul maçı bir anlamda Kayserispor maçının provası, daha çok "yokluklar" üzerine kimlerin oynayacağına yönelik. Fernando mühim, maalesef aynı tipte bir alternatifi yok. O pozisyonda Selçuk İnan oynasa daha pas oyunu oynarsınız ama temponuz düşer. Ben Selçuk İnan'ı hamle oyuncusu gibi, son 20 - 30 dakika adına düşünüyorum. Tolga Ciğerci'yle ise tempoyu kaybetmezsiniz, hatta Badou Ndiaye'yle birlikte daha yükselirler ama orası için yeterli sertliği göstermez, pas noktasında biraz daha sıkıntı yaşarsınız.

Donk'un ise o pozisyon adına temposu yeterli olmasa da fizik, teknik ve pas özelliği önemli. Geriden oyun kurarken sorun yaşamazsınız, topu tutar, orayı süpürür. Badou Ndiaye zaten bir tempo unsuru, Donk da bu anlamda sırıtmaz, durumu idare edebilir. Viitorul karşısında 65 dakika sahada kalması da buna işaret, hocanın ilk düşüncesi Donk olacaktır.

Tudor hiç düşünmedi Donk'u. Takımdan gönderilmesine asla lafım olmazdı da kalıyorsa eğer ihtiyaç halinde düşünürsünüz. 21 kişilik kadroda düşünmedi bile, Türkiye Kupası haricinde hep tribündeydi. En azından orada olabilirdi, eminim ki kullanılırdı da. Fatih Hoca'nın mevcut isimleri kazanma politikası doğru, hatta ilk önceliği de alternatif isimleri yeniden ayaklandırmak. Donk da o isimlerden biri, Bucaspor maçında verdiği iyi reaksiyonu bu kamp döneminde devam ettiriyor..

8 yorum:

  1. denayer ve donk un en büyük sorunu konsantrasyon, o yüzden ben olsam ikisini bir arada oynatmam

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mecbur oynayacaklar, pek alternatif var gibi görünmüyor.

      Sil
    2. açıkçası korkum denayer abi, stoper olarak oynadığı maçlarda hep sıkıntı yaşadı, serdarı da bozar eğer böyle sıkıntılı oynarsa

      Sil
    3. Dany'i düşün, Şampiyonlar Ligi'nde katkı verdi. Hoca hızlı ve atletik stoperleri sever.

      Sil
  2. Bence de en iyi alternatif Donk. Tolga'da son 20 dk girebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga Ciğerci sanki düşüş yaşayacak gibi bir izlenim edindim, umarım böyle olmaz.

      Sil
  3. Maç çok zor olacak dediğin gibi.Maicon yok,Fernando yok,sol bekte oynayabilecek isimler (Lato,Hakan) güven vermiyor.Kazanırsak çok zorlu bi eşiği aşmış oluruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, önümüz açılmış olacak. İş de hücumda bitiyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir