14 Ocak 2018 Pazar

Galatasaray 2-0 Viitorul FC, en büyük mesaj "Kayserispor maçında kim oynar" üzerine


Fernando sakat, Maicon cezalı. Bundan kaynaklı da oynanan hazırlık maçlarındaki en büyük mesaj "Kayserispor maçında kim oynar" üzerine. Bir de buna sol bek durumunu ekleyeyim, orada da büyük bir bilinmezlik mevcut. En kötü ihtimalle Carole döner diyorduk, o da son 2 maçta 11 oynuyor. Haliyle Viitorul maçını da bu sorular üzerinden yorumlayacağız.

Sağ ayaklı bir sol bek kullanılmayacak, orası kesin. Latovlevici ve Hakan Balta gibi iki ihtimal var, Fatih Hoca da Hakan Balta'yı kimseyi alamamamız durumunda üzerinden sol bekte ciddi ciddi düşünüyor. Fernando yokluğunda ise Donk en ciddi aday. Temposu ve yeterliliği tartışılsa da Fernando yokluğunda bence de ilk aday olmalı, orayı idare edebilir. Maicon'un yokluğunda ise Denayer / Serdar Aziz ikilisini izleyeceğimiz kesin.

Güzel takımız, Fatih Hoca sonrası oluşan coşkuyu seviyorum. Sol bek / forvet transferleri gerçekleşmiş olsa tüm taşlar oturacak, 2 hamle gerekiyor. Gomis'i daha pivot santrafor gibi izlemiştik ve bu oyun da Eren Derdiyok'a uymalı aslında. Sıkıntılı ön alandaki baskı, mücadele ve hareketlilik. Viitorul karşısında fena maç çıkarmadı aslında, yine de bitirme noktasında sorun var. Daha da önemlisi Gomis'le aynı tip olduğundan farklılık gösteremiyoruz. Patlayıcı, daha hızlı ve kanat özelliği olan bir forvetin farkı büyük olur.

Bu maçın ilk yarısına iyi başlamadık aslında, beklenen ön alan baskısı yeterli düzeyde değildi ve topu tutamadık. Rakibin atakları vardı, pozisyon da oluşturdular ama Galatasaray topa sahip olmaya başlayınca o etkiyi kesti. Özellikle 30. dakikadan itibaren rakibi kendi yarı sahasından çıkarmadı ve pozisyonlar geldi. Bazı futbolcular tempo sıkıntısı çekiyor, işin içine giremediler. Selçuk İnan, Sinan Gümüş gibi isimleri bu anlamda sayabilirim. Donk / Tolga Ciğerci'yle ortayı iyi süpürdük ama rakip ceza sahasına bu isimleri sokamadık.

Latovlevici'nin de etkisi düşük. Tarz anlamında doğru profil, etkiye ise bu yansımıyor. Sürekli bindirme halinde, hücumu zorluyor, rakip yarı sahasında daha çok oynuyor ama etkiye dönüşmüyor. Latovlevici sahada olunca da sol ağırlıklı oynuyoruz, bu da hücuma artı yansıtmıyor. 2. yarıyla kıyaslayalım, Mariano sağ beke geçince sağ ağırlıklı oynadık ve etkisi çok büyük oldu. Neredeyse Latovlevici 6 ay yatmış, Hakan Balta oynayan isimdi. Mariano'nun bu etkisinde Hakan Balta'yı da pek göremedik gerçi ama en azından Latovlevici'ye göre ayakları yere daha sağlam basıyor.

2. yarıda as oyuncular oyuna dahil olduğunda ise farkımızı ortaya koyduk, rakibe hiç imkan tanımadık ve bana sorarsanız rahat bir galibiyet aldık. Mariano iyi dönmüş, sağ taraftan oyunu domine ettik. Badou Ndiaye de ön alana daha yakın oynuyor, rakip ceza sahasının içine daha çok giriyor. Bunu Tudor dönemi de dile getiriyordum, böyle oynamalı diye. İlk golümüze bakın, Mariano'nun ortası, Badou'nun ceza sahasını karıştırması ve Garry Rodrigues'in boş kaleye vuruşu. 

Ön alanda baskı derken Serdar Aziz / Denayer ikilisi de sırıtmayacaktır, Maicon'un yokluğunu daha az hissederiz. Görüntü güzel, özellikle 2. yarıda tüm maçı sürükledik. Eksikler belli, tekrar etmeye gerek yok. Mariano ayarında bir sol bek herkesin hayali, o zaman bambaşka şeyler konuşulur. Takımın ayarı yüksek, sol bekte bunu düşürmemek gerekiyor. Patlayıcı bir forveti de 2. bir ihtimal gibi düşünmek lazım..

24 yorum:

  1. Carole ilk lig maçında maçın adamı seçilmişti sonrasında bizdeki gibi düşüş yaşadı ama yine de fena oyuncu değil diyorlar. Sevilla 350 bin euro ödeme yaptığı için karar verecek olan Sevilla. 3 sol beki var ve birini belki gönderecek bu hafta içi Sevilla cephesi konuyu netleştirir.

    Fatih hoca istediği isimler ve transfer fırsatları için sonuna zorlamaya kararlı gibi görünüyor.

    Donk ve Selçuk aktif olarak rotasyonda yer alır Hakan Balta 18'e girer yakın zamanda.

    Kaleci Erce Kardeşler babasını 3 yıl boyunca Aydınspor maçlarında canlı izlemiş biri olarak babasına çok benziyor. Kıa boylu bir refleks kalecisiydi Eser abi. Altınordu Berke'yi satacak lakin Erce'nin Altınordu'da kalması daha doğru. Sezon ortası alacağımız oynaması pişmesi gereken genç kaleciyi alıp ne yapacağız merak ediyorum. Bonservisine al bırak takımında kalsın. Altınordu'dan alıp Karagümrük'e kiralamak ya da kulubude oturtup senede 2-3 maç oynatmak doğru gelmiyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Netleştireceklerini açıkladılar ama son 2 maçtır 11'de, bir anda ivme yakaladı :)

      Sil
  2. Hadi sol bek bulamıyoruz şartları araştırıyoruz zorluyoruz falan da kanat forvet için neden hala somut gelişme yok anlayamıyorum.

    Sorun kontenjan olamaz Carasso'yu göndermek zor değil. Sol bek gelirse Latovlevici gider zaten. Remy dışında kanat forvet tipinde isim geçmemesi de ilginç. Skora yakın biri lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilemiyorum, transfer konusunda büyük bir durgunluk var.

      Sil
  3. Maçta dikkat çeken oyuncu Donk'tu. Fatih Hoca Donk' tan verim alacak gibi duruyor. Bakalım göreceğiz. Sol bek mevkisi gerçekten büyük sıkıntı, Fatih hoca transfer olmazsa Hakan Balta'yı kayseri maçında oynatacak sanırım ama Balta'da fizik açıdan çok yetersiz

    YanıtlaSil
  4. Muslera
    Denayer Serdar donk Linnes
    Feguli Ndiaye belhanda
    Gary gomis Yasin

    Fazla mı cüretkar:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feghouli orada olmaz, orta saha da çok ekstrem oldu :)

      Sil
  5. DONK'u beğenenler ile aynı maçı seyretmiyorum herhalde. Selçuk İnan yavaş kalıyor diye boşa eleştiriyoruz zira DONK onun 2 katı yavaş. Al gülüm ver gülüm futboluyla bizim orta sahamızda asla oynayamaz. Çalım atmaz, kilit pas atmaz, şut çekmez, o boya posa kafa vurmaz ne yapar peki? Alır verir. Aldı verdi bizim taraftar beğendi. İnşallah ben yanılırım. Sol bek pozisyonumuz resmen kanser. Yedek kulübemiz tabir-i caizse felç. 12-13 futbolcu dışındakilerden istediğimiz şekilde yararlanamıyoruz. Yararlanmaya çalıştıklarımızda DONK gibiler işte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca kullanıyor, bence alternatif olur. Gibiler dediğin isimlerden sağlanacak kazanımlar büyük adım olacak. Şut atar ayrıca, kilit pas da atar. Bu hem Donk'u bilmemek hem de gerçekten aynı maçı izlememek.

      Sil
    2. Burak Bey Donk'u kimseden öğrenmeyecek kadar iyi biliyorum. İstatistiklerle de onlar olmadan da konuşalım. Pas yönlerini, pasları kime attığını, kaç gollük şut attığını, maç başına ceza sahasına kaç defa girdiğini tartışalım. Sen iyice bir incele/izle öyle konuşalım. Yalnız 2 yıldır adamakıllı maç oynamadı adam biraz öncelere bakmanız yararlı olur. Sonuçta kimin haklı olduğunu zaman gösterecek dilerim ki ben haksız çıkarım. Gibiler dediklerim ise gayet açık görememişsiniz anlaşılan. Eren Derdiyok, daha düne kadar paramı verin diye gitmemiş Hakan Balta, sol ayağı kırık raket misali Latovlevici, Koray Günter, Eray İşcan... Biz elimizdekileri kazanırız kafası Hamza Hamzaoğlu kafasıdır. Onun da 2. sezonda kazandırdıkları bellidir. 2 tane net transfer yapamazsak sene sonunda hepimiz buralarda çırpınırız. İnşallah mayıslar bizim olur.

      Sil
    3. Ben de iyi biliyorum, ya da başkası iyi biliyordur. Karşındakine ders verir gibi yorum yaparsan böyle bir cevap gelir :)

      Sil
    4. Üzücü, gerçekten..

      Sil
  6. Fatih Hoca nın hala Hakanı Sol bek oynatma isteği açıkçası gözümü korkutuyor

    YanıtlaSil
  7. Hoca ciddi ciddi Balta'yı sol bek alternatifi olarak düşünüyor.Eğer Balta sol bek oynarsa Abidal gibi olur bizde yani hoca ileri çıkmasını istemez çünkü stoperi bile kaldıramıyor bi de sol kulvarda ileri çıksa dönüşler baya sıkıntı olur anca bu tarz bi oyunla Balta oynar.Lato deniyor sürekli ilerde ama nedendir bilinmez bi türlü katkı sağlayamıyor.Ondan beklentim öyle çok yüksek değildi geldiğinde.İyi orta yapsın geriyi de idare etsin tamamdı ama hiç olmadı.Bence sol bek transferi de yapılmayacak gibi duruyor çünkü şimdiye kadar çoktan yapılması lazımdı ama bekliyoruz.Ayı yarıladık transfer dönemini de yarıladık haliyle.Haftaya lig başlıyor.Sol bekin çoktan gelmesi lazımdı yeni bi eksiklik değil çünkü ama ben transfer olacaksa da bunun seçimden sonra olacağını düşünüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elde başka isim tok, bunun adı mecburiyet.

      Sil
  8. Ayrıca eklemeyi unuttum.Donk umut verdi bu maçta.Umarım böyle devam eder.İyi yedeklere ihtiyacımız var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bucaspor maçındaki görüntüsü devam etmekte, şu dönemi onunla geçeceğiz gibi görünüyor.

      Sil
  9. Net bir durum var, nedense kimsenin kounşmak istemediği. Kadromuz yedek kulübesi anlamında yetersiz.Tudor zamanında bu konuya sıra gelmedi belki de konuşulmak istenmedi. Fatih hoca buna sık değiniyor ama ekonomik nedenler dolayısyla transferde zorlanacağız diyor. Takımın ana iskeleti yeterli gibi gözükse de ben hucüm organizasyonu anlamında büyük maçlar için halen yetersiz olduğumuz görüşüne sahibim. Belki heyecandan, belki çoşkudan görmezden geliniyor. Fakat ligin kalitesi göz önüne alınınca bu hucüm yetersizliği özellikle duran top ve yan top anlamında sıkıntı olacaktır görüşündeyim.Umarım yanılıyorumdur Belhanda, Fegouli gibi isimler kendilerini katlar, Ndiaye olgunlaşır, Rodriguez ve Yasin istikrar kazanır ve Gomis'e daha yakın şablonlar görebiliriz. Büyük deplasmanlarda kaleye gitmekte, Gomis'i bulmakta zorlandığımızı unutmayalım. Yedek kulube daha derin olsa belki bu bahsettiklerimin gerçekleşmesi bir tık daha kolay olacaktır, en başta demek istediğim buydu. Umarım çoşku bunları aşmaya yeter. Onun dışında takımda değişen pek bir şey olacağını düüşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tudor dönemi de yazdım, kulübe gerçek anlamda yetersiz, bazı pozisyonların yedeği bile yok. Fatih Hoca doğrusunu yapıyor ama, yetersiz diyerek köşeye çekilmiyor. Bazı kazanılabilecek isimler var, üzerine gidiyor, düşünüyor. Tudor bunu yapmadı ve kaybetti.

      Sil
  10. Abi bu yönetim solbek almaz almaz + son gün de takimdan birini yollar. Gelen paraya transfer yapilir bu sefer gideni arariz.
    Gecen 2 senenin referansi bu.
    Podolski(Sezon sonu ayrildi) ve Burak

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir