11 Ocak 2018 Perşembe

Gökhan Zan da en büyük farkı yaratacak isimlerden biri olacak


Fatih Hoca'nın teknik ekiple alakalı projesini blogda paylaşmıştım. Hoca da dillendirdi bunu, artık isimler üzerinden de konuşabiliyoruz. Elmander, Gökhan Zan ve Necati Ateş'le bu işin temeli atılıyor, zaman içinde devamı gelir. Milli Takım'da da denemişti ama başarı gelmedi. Galatasaray'da durum farklı, ipler daha elinde ve istediğini yapabilir. Pozisyon antrenörlüğü ve altyapı üzerine bir yapı kuruluyor, temelini de bu tarz isimler oluşturacak.

Bu sefer de Gökhan Zan özelinde yazayım, beklediğim ve istediğim bir isimdi. Belki doğuştan Galatasaraylı değildi ama Galatasaray formasının fazlasıyla bilincindeydi. Juventus maçının ardından yaptığı açıklamaları unutmayız, Galatasaray'ın bir Avrupa takımı olduğunun ve boğulacaksa da büyük denizlerde boğulması gerektiğini o kadar güzel vurgulamıştı ki.

Ben onun için "cam değil, candan adam" derdim. Futbol hayatının büyük çoğunluğu sakatlıklarla geçti, Galatasaray'da da bunları çok yaşadı. Her seferinde geri dönmeyi başardı, çalışkan bir isimdi, profesyonelliğini her zaman takdir ettim. Emre Aşık için verdiğim örnek onun adına da geçerli, 20 maç oynamaz ama 21. maçta sanki o 20 maçta oynamış gibi katkı verir. Fatih Terim de Mancini de kırılma noktalarında ona şans verdi, o da en iyisini yaptı. 

Gelelim futboldan sonraki kısma. Bu işe kafa yorduğunu söyleyeyim, bir hedefi var. Antrenörlük eğitimi aldı, bunun için kursları görmeye devam ediyor. İngiltere'de stajı var, dil eğitimi gördü ve Hatayspor'da bir sportif direktörlük deneyimi var. Her eski futbolcu gelmiyor işte, gelmesi gereken isimleri bu ekipte göreceğiz. Gökhan Zan da en büyük farkı yaratacak isimlerden biri olacak, kendisi adına beklentim var.

Altyapı kısmını da ayrı bir yazıda konuşuruz. Fatih Hoca'nın altını ısrarla çizdiği konu, o gittiğinden bu yana işler hiç iyi gitmedi. Elimizde iyi jenerasyonlar yok değil ama kötü kullanıldılar, değerlendirilemedi. 2000'liler mesela, alıp oynatamıyoruz, çünkü ileri gitmiyorlar. Ali Yavaş bu anlamda efsanelerden biri, onun da geri dönmesi önemli. Gökhan Zan gibi isimlerin de bu noktada katkıları olacak, iş sadece pozisyon antrenörlüğü değil..

7 yorum:

  1. Peki bu isimlerin tam görevi antrenörlük mü yoksa mentorluk mu? Maicon'a böyle dur mu denecek? Gomis'e Necati ne tapacak mesela? Ben biraz daha abilik gibi olacağını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  2. Gökhan Zam altyapı için geldi ama ara sıra stoperleri de eğitmesi gerek bence.Hatta direkt bu iş için keşke Ujfalusi gelse diye düşünmüştüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğitecek zaten, asıl maksat pozisyon antrenörlüğü.

      Sil
    2. Nasıl olacak, Gokhan Maicondan daha mı iyiydi? Ben mi yanlış düşünüyorum?

      Sil
    3. Yusuf burda konu o ondan daha iyiydi değil.Senin mantığına göre Tuğberk Tanrıvermiş'in de Gomis'i eğitmesi yanlış çünkü onun futbolculuk kariyeri bile yok bildiğim kadarıyla.Ayrıca Maicon tamam gol atar felan ama zaafları var özellikle bire birde çok ağır kalıyor.Ayrıca Gökhan hadi Maicon'a öğretecek kadar iyi bi stoper değil sana göre ama ondan çok şey kapacak stoperler var takımda

      Sil
    4. Birinin birinden daha iyi olması gerekmiyor. Çoğu td'nin yönettiği futbolcudan kariyeri daha mı büyük mesela.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir