11 Ocak 2018 Perşembe

Yıllık 1.6 milyon avro alan bir futbolcu ile 500 bin avro alan futbolcunun farkı


Tarık Çamdal ve Emrah Başsan gözden çıktı, zaten kamp kadrosunda da değiller. Her iki isimle de yolların ayrılması isteniyor. Tarık Çamdal gitmeye sıcak değil, Emrah Başsan ise zorluk çıkarmıyor. Yıllık 1.6 milyon avro alan bir futbolcu ile 500 bin avro alan futbolcunun farkı işte. 

Kendi izlemediğim, takip edemediğim dönemi de içine katarak yazıyorum. Tarık Çamdal, Galatasaray tarihinin en kötü transferidir. En fayda sağlayamayanı ve karanlık olanı. Bende de hata var, o dönem yabancı kontenjanının etkisiyle bu hamle için yok diyemedik. Benimle aynı düşünen çok isim vardı, şu tabloyu maalesef ki göremedik.

4.75 milyon avro'luk bonservisi geçtim, kimlere ne bonservisler ödendi diyelim haydi. Bu adamın sözleşmesi her yıl üzerine koyuyor ve 5 yıllık imzalandı. Gelecek sezonun sonunda biten bir sözleşme, yıllık aldığı ücret ise 1.6 milyon avro'ları buldu. Bugün takım içinde sayabileceğim birçok isimden çok daha yukarıda bir rakam. 

Gitmez tabii, niye gitsin. Talibi de çıkmaz, çıksa dahi şu maaşın yüzde 10'unu dahi karşılamaz. Böyle bir futbolcu fiziği yok en başta, yetenek kısmına girmiyorum bile, olmayan bir şeyi niye konuşalım. Düşünüyorum da aklımda kalan bir maçı da yok, alt liglerde dahi görüntüsü yetersiz. Bu adam işte yıllık 1.6 milyon avro alacak. Kimsenin kafasına silah dayanmadı, hakkı tabii bu rakam. Ona bu parayı verenlere hesabı sormalı, kahraman ilan etmek yerine.

Emrah Başsan'a bakalım bir de. Bonservisi olmadan geldi, yaşı da gençti diyelim. Yıllık ücretinin maksimum hali de 500 bin avro. Tarık Çamdal'a oranla kendi pozisyonunda daha yetenekli, talibi de çıkar, gittiği yerde fayda da sağlar. Haliyle bu adam gider, çünkü amacı futbol oynamak. Transferine karşı çıkmıştım, çünkü Galatasaray yeterliliğinde değildi. Yine de zarar etmiyorsunuz, doğru sözleşme verildi, elden rahatlıkla çıkar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir