14 Ocak 2018 Pazar

Júnior Tavares & Galatasaray, bu sefer de genç ve potansiyelli bir futbolcu


Sol bek konusunu yıllardır çözemeyiz, buna Fatih Hoca'nın 3. dönemi de dahil. Hatırlarsınız, o dönem Carlinhos ismi çok dillendiriliyordu. O transfer için uğraşılmış ama gerçekleşmemişti. Riera'yı sol bek olarak kazandığımız dönemler, sol bek transferinin gerçekleşmemesi bizi buna itmişti. Ertesi sezona da Carlinhos'u istedi diye biliyorum, başka bir ismi konuşmuyorduk.

Fatih Hoca'dan sonra ise Alex Telles alınmıştı. Scout hamlesi mi yoksa Mancini'nin özel isteği mi hala bilinmez. Severdim, iş yapmadı diyemem. Yine de beklentiyi karşılayamadı, ondan beklenti bugün Porto'da yaptıkları. Doğru transferdi yalnız, bu tarz hamlelere daha çok ihtiyaç var. Telles ve Bruma için önemli rakamlar vermiş gibi görünsek de en kötü ihtimalle zarar etmedin. 

Bugün de bir sol bek arayışı var, hatta Carlinhos'u istediğimiz günlere oranla çok daha şiddetli. O pozisyonu boş olarak görüyoruz, mevcut alternatiflerin orayı doldurması imkansız. Bu süreçte de Asamoah'ı bekledik ve olmadı, devamında 2. bir güçlü ihtimal çıkaramadık. Maddi anlamda elimiz hiç rahat değil, o bir gerçek. Maliyeti düşük, sözleşmesi sezon sonunda bitecek ya da kiralanma durumu olan isimler zorluyoruz.

Junior Tavares'in de ismi son günlerde Galatasaray'la anılır oldu. 21 yaşında, potansiyeli olan bir futbolcu. Eksikleri şu diyebileceğimiz çok özelliği var, savunma kısmı sıkıntı mesela. Etkili bir hücum beki olsa da aynı dengeyi savunmada sergileyemiyor. Tempolu, teknik özelliği var, iyi orta açar, bindirir ama savunması sorun, arkası da genelde otoban. Zaten savunma yönünü de beraberinde geliştiren Brezilyalı bekin bu piyasada değeri çok daha yüksek. Junior Tavares şu aşamada o ayarda değil, belki de hiç olamayacak.


4 milyon avro istendiği söyleniyor ama 2.5 milyon avro + sonraki satıştan pay gibi bir rakama bitirilebilir. Hatta Taffarel'in bu iş için Brezilya'da kaldığı ve transfere odaklandığı dahi yazılıyor. Sever böyle işleri, yardımcı da olur. Yaşı ve potansiyeliyle alakalı Junior Tavares'e burun kıvırmam ama orayı da dolduracak, şu aşamada büyük fark yaratacak bir isim değil. Daha dengeli, orayı dolduracak bir isim gerekli.

Yaşlanıyoruz, bu tarz genç hamlelere ihtiyaç var, bu ayrı konu. İlk 11'in yaş ortalaması hiç iyi bir noktada değil, bu anlamda Junior Tavares iyi isim. Alex Telles kıyaslamaları da olacak ve bu kıyas içine giren ilk etapta hayal kırıklığı yaşar. Alex Telles geldiği gün itibariyle çok daha büyük bir potansiyeldi ve şu an içinde bulunduğu hale geleceği belliydi. Junior Tavares'in ayarı biraz daha düşük, en kötü halde dahi yine zarar edilmeyecek hamle ama o pozisyon için çok daha iddialı isimleri konuşuyorduk.

Bir avantajı da Maicon'u tanıması, aynı takımda forma giyiyorlardı. Geçtiğimiz sezon 25 maçta 3 asisti var, onun adına dalgalı bir dönem olduğunu söylemek lazım. Genç oyuncu, tutması halinde geri dönüşü güzel olur. Maliyeti de söylediğim orantıda olur, bir an önce sol bek konusunda hareket etmek gerekiyor. Mutlaka başka adaylar, ihtimaller de vardır. Fatih Hoca'nın "tüm dünyayı tarıyoruz" sözü vardı, çok sürpriz bir iş de ortaya çıkabilir..

12 yorum:

  1. Kabak tadı verdi artık bek transferi.

    Tavares'i bilmem de Telles denen vitaminsiz yumuşak oyuncuya göre en azından daha atletik görünüyor. Yine de avrupalı beki tercih ederdim. Brezilya pazarı pahalı ve yumuşak bir lig.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Telles denen vitaminsiz dediğin adam için bugün 30 - 35 milyon bonservis konuşuluyor. Porto'da aç bir daha izle, o adamı kazanamamak senin hatan.

      Sil
  2. Bek oyuncuları mümkünse tecrübeli olmalı, bakın Atleticoya. Hücum oyuncularını genç oyuncu yerleştirirsin ama arkan sağlam olmalı, Evra neden hala bitmedi hatta konuşulmuyor anlamıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç de olur, o futbolcular da belli bir yaştan itibaren oynamıyor sonuçta. Bazı pozisyonlar için tamam ama bek için fark etmiyor bence.

      Sil
  3. Carlinhos şu an boşta 9 gün sonra 31 yaşında oluyor.Fatih hocanın aklında hâlâ o var mıdır acaba?Çok istemişti dediğin gibi.Taffarel belki de onunla görüşüyordur.Şahsen eğer böyleyse garip bi transfer olur kimse Carlinhos'u dillendirmiyor çünkü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kötü durumda demek ki :) Bilemiyorum da, çok takip edemedim.

      Sil
  4. bruno peres, ricardo rodrogues, davide santon, jerome roussilon, junior tavares ve gerardo daniel arteaga isimleri geciyor, hepsi birbirinden cok farkli profiller, ilginc bir sekilde yukarida yazdigim 6 ismin 3 u hucumcu wingback digeri defansif fullback tarzi oyuncular..
    Hucumcu bekler bizi heyecanlandiriyor, junior yavares ismi yazin da gundeme gelmisti ama olmadi, gelmesini cok isterim, varsin savunmasi kotu olsun, savunmaci dedigimiz carole nin yaptigi hatalar ortada..
    Bugun bir sitede galatasarayin anlasmak uzere oldugu yazilan genc meksikali arteaga hakkinda bir yazi okudum, heyecanlandim, savunma yonu kuvvetli ama hucuma daha fazla katki vermesi gerekir, ileride top seviyeye ulasabilir vs yaziyordu, tigres_santos laguna macinin ozetini izledim, yenilen iki golde de pozisyon hatasi yapti..
    Ben bruno peres, roussilon, tavares gibi hizli, adam eksiltebilen bekleri tercih ederim, ve karari ben verecek olsam onceligi bruno perese verirdim..
    Baski aninda oyun kuracak, hucumda rakibi acacak ve topu daha fazla tutmamiza yardim edecek bir oyuncuya ihtiyacimiz var..
    Sol onde oynayacak oyuncunun ise kanat forvetten ziyade, dripling yetenegi olan ve oyun kurucu ozellikli, tempolu genc bir isim olmasini tercih ederim, bu elbette maliyet meselesi, boyle bir oyuncu icin en az 8 milyon euroyu gozden cikarmak gerekir, gonzalo martinez muthis bir isimdi, emre mor farkli bir oyuncu ama bence o da dogru bir isim olabilir, keza bernard da benzer sekilde..
    Elbette Loic remy gibi bir kanat forvet bize kisa zamanda daha buyuk katki saglayabilir ve o transfer olursa cok iyi is yapmis oluruz, ama aysal doneminde yas konusunda agzimiz yandi bir kere..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bruno Peres sol bek oynayabilse de sağ bek nihayetinde, adı neden çıkıyor bilmiyorum. Bence sol bekte biraz daha oturaklı bir isim lazım. Tagliafico olurdu mesela, istemiştim.

      Sil
    2. tagliafico buyuk bir firsatti eylul ayinda, tudor, cenk ergun, yonetim birlikte bu firsati kacirdilar, asamoah sevdasi zarar verdi, hayirlisi olsun diyelim..
      Bruno peres cok yetenekli, Roma da sol bek oynadigi maclarda cok begenilmedi, ama sonucta sag bekte de pek begenilmedi orada..
      Bununla birlikte takim yapisi ve beklentiler onemli, sol bekte oynadigi zaman belki sag bekteki kadar etkili dikine cikislari olmuyor, ama oyun kurulumuna katkisi yine cok yuksek, bence ozellikle de fatih terimin oyun anlayisinda geriden oyun kurulumuna katkisi bize seviye atlatabilir..
      Besiktasta adrianonun verdigi katkiyi alabiliriz ondan, ustelik sag bek pozisyonunu icin de birinci sinif bir alternatifimiz olur:)
      Carole nin de takima donmesiyle en azindan 3 yil bek ihtiyacimiz olmaz..

      Sil
    3. Tagliafico konusunda Tudor hatalı aslında, istemedi. Onu sol stoper gibi de kullanabilirdik, bugün şu piyasada 4 milyona Ajax'a imza atıyor. Bedava..

      Sil
  5. Yalnız 31 ocaka kadar piyasayı bekleyip Evra'yı alırsak yine kızarım. 31 ocaka kadar bekleyebilirsin fırsatları görmek fiyatların düşmesi için. Ama transfer listendekileri yokladıktan sonra imkanlar dahilinde bir karar verilmesi gerekiyor(du). Ümidin yoksa Evra'yı alıp hazırlamaya başlaman lazımdı. Evra'yı 31 ocakta alırsan 2-3 hafta zaman kaybedersin.

    Takvime ve olasılıklara göre birkaç farklı senaryo hazırlaman lazım. Latonun kalması plan ya da karar olamaz. Plansızlık olur. Latoyu tutacağıma isimsiz kiralık oyuncu alır riske girerim en azından umudum olur.

    Lato-hakan ikilisi Plansızlık ve intihar olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buna ben de kızarım, bugün dahi gelse fikrim değişmez. Kamp görmeliydi çünkü, o tren kaçtı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir