26 Ocak 2018 Cuma

Koray Günter / Ahmet Çalık, ikisinden birinin kiralık olarak ayrılması olası


Galatasaray'ın stoper rotasyonu bir hayli geniş. Nitelik anlamında elbette eleştirilir, doğru bir rotasyon olduğunu ben de düşünmüyorum. Sayısal bir fazlalık bu, ligin 2. yarısında başka takımlara gidip kiralık oynayabilecek isimler var. Koray Günter ve Ahmet Çalık burada ön plana çıkar, ikisinden birinin kiralık olarak ayrılmasını olası görüyorum.

Ahmet Çalık için Göztepe iddiaları vardı. İsterim de, Göztepe iddialı bir takım ve Ahmet Çalık orada gelişim gösterirdi. Onların da çok fazla yabancı futbolcusu var, yerli hamlesi noktasında Ahmet Çalık'ı düşünmüş olmalılar. Ligin 2. yarısında şans bulmasını zor gördüğüm bir isim, bu sezon oynadığı maçlarda da görüntüsü hiç iyi değildi.

Koray Günter'i ise farklı özelliklerinden ötürü Fatih Terim'in tutabileceğini düşünüyorum. Bucaspor rotasyonunda ona şans verdi mesela, Maicon'la fena bir ikili de olmadılar. Topu iyi kullanabilme, teknik özellikleri olan bir stoper, fizik noktasında da güçlü olduğunu düşünüyorum. Potansiyelinden hep bahsettik ama gereken şansı veremedik, geçen sezonu sakatlığa kurban gitti derken o gelişimi bir türlü gösteremedi. Sezon sonunda sözleşmesi bitiyor, ne düşünüldüğünü merak ediyorum.

Koray Günter için de Eto'o transferi neticesinde Antalyaspor'a kiralanabilir gibi bir durumu vardı. Bahsetmek istediğim bu, iki isimden biri kiralanabilir. Maicon, Denayer ve Serdar Aziz üçlüsü içinde dönecek bir stoper rotasyonu olacaktır. Donk'dan da katkı alıyor hoca, Hakan Balta dahi nihayetinde bir ihtimal. 

Nitelik eleştirilecek elbette, iyi bir sol stoperimiz yok mesela. Maicon / Serdar Aziz ikilisini beğeniyorum, yine de üst seviye için bir sol stoper gerekecek. Denayer de eleştiriliyor, güvenilmiyor, onu seven biri olarak ben de bu yoruma katılıyorum. Diğer isimlere ise girmiyorum, şu rotasyonda güvenebileceğim stoper sayısı 

2. Stoper için bir şişkinlik var, ligin 2. yarısı için bunu gidermeli. Ben Ahmet Çalık kiralanmalı diyorum, iyi durumda değil. Beklentim vardı kendisinden, onu karşılayamadı. Fatih Hoca sonrası yükselebilir dedim, o ışığı da şu ana kadar Koray Günter verdi. Umarım o potansiyeline ulaşır, bundan sonrası için önemli bir isim olur..

9 yorum:

  1. serdar veya maicona birşey olduğunda güvenebileceğin tecrübeli bir stopere ihtiyaç var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya da 11'e alabilirsin öyle bir isim, güveneceğin isim Serdar Aziz olur.

      Sil
  2. Bence Balta stoperi yedekler o tecrube kendisinde var ama halen Sol Bekimiz yok, bu ne acaip is. Burak Elmas'in aciklamalarindan anladigim kadariyla transfer yapmamiz zor vs. deniliyor ve Holebas'i Terim reddetti gibi de haberler vardi basinda bunu destekleyen. Besiktas Love'i almisken bana gore devre arasini transfersiz gecirmek demek sampiyonlugu vermek demektir zira buyuk maclarda alinacak beraberlikler bile en az 2 takimi uzerimize atar puan tablosunda. Sizce devre arasi ozellikle sol bek almama luksumuz var mi? Bana gore Basaksehir ve Besiktas kanatlari Lato'nun icinden gecer su durumda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum gerçekten, izleyip göreceğiz..

      Sil
  3. Merak ettiğim bir şey var: Nasıl Beşiktaşta (Şenol Güneş takımlarında) oyuncu aylarca oynamasa bile oynadığında hazır görünüyor veya genç oyuncu yarım sezon ayağına top değmese bile kendini sürekli geliştiriyor?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hücum ya da hücuma dönük oyuncularda geçerli genelde. Takımın ritmini bulmasi toplu ve özgürce hücum insiyatifiyle alakalı belki

      Sil
    2. Bilemiyorum, güzel bir konu aslında. Araştırmak lazım.

      Sil
  4. Ahmet Çalık kiralanmalı. Seneye hazır dönmeli oynarsa gelişir kulubede oturup iki ayda 1 maç yaparak değil. Koray bu saatten sonra gelişse de bize faydası yok sözleşmesi bitiyor. 1m euro maaşa sözleşme uzatırsak ayıp bize. Koray'ın geleceği Serkan Çalık gibi olacak sanırım.

    yarım sezon için Ahmet'in maaş yükünden kurtulacağız hem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koray Günter'in sözleşme şartı konusunda yorumuna katılıyorum, şu an için ücreti fazla. Ahmet Çalık'ın kiralanmasını ben de düşünüyorum, bir geleceği olabilir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir