11 Ocak 2018 Perşembe

Loïc Rémy & Galatasaray, ufukta 4-4-2 mi görünüyor?


Remy'nin adı neredeyse her sezon Türkiye'deki kulüpler için yazılır. Sürekli gündeme girer, teklifler yapılır, transferi için uğraşıldığı yazılır ama bunlar doğru mu bilemiyorum. Chelsea'nin beklentisi vardı, istediklerini alamadılar. Crystal Palace'a kiralandığı bir dönem var mesela, tam da o aralar Türkiye'deki kulüpler için yazılırdı. Orada işler kendisi için hiç iyi gitmedi, uzun sakatlık dönemleri olmuştu. Devamında Chelsea'yle sözleşmesi sona erdi, Las Palmas'a imza attı.

İmza attığında da 1 Eylül'dü, koca yaz boştaydı ve ihtiyaç olmasına rağmen adım atılmadı. Nedense göremiyoruz böyle isimleri, illa değer kazanmaları, bir yerlere para vererek transfer etmemiz gerekiyor. Chelsea'de oynarken değerliydi nedense, boşta olunca pek yüzüne bakılmıyor. Oysa bu tarz forvetlerin Türkiye'de iş yaptığı gerçeği unutuluyor. Hemen hemen hepsi yükseliyor, Remy de o isimlerden biri olur.

Fransız basınında bu haber çıktı, Galatasaray'ın Remy'le görüştüğü ve bu transferi gerçekleştirmek istediği yazılıyor. Şartları bilmiyorum, kiralık mı yoksa bonservis mi? Değersiz bir futbolcu asla değil, bonservis noktasında büyük maliyetleri olmasa bile bedava olmayacak. Maddi olarak açılmak zor, transfer konusundaki hareketsizlik bundan. Daha çok kiralık isimleri zorluyoruz, Remy için de düşünce varsa hamle bu yönde olur.


Las Palmas formasıyla 13 maçta 6 golü var. Sezona iyi başlamıştı, sonrasında bir sakatlık dönemi oldu, geri döndü ama beklenilen etkide değil. Las Palmas için de işler iyi gitmiyor, Remy'nin ayrılık isteği bundan kaynaklı olabilir. Bu da onu bir fırsat hamlesi yapar, şu şartlarda transferine de yok denilmez. Gomis'le birlikte hayal edebildiğim, uyumlu ve etkili olabileceklerini düşündüğüm bir ikili. Ufukta 4-4-2 görünür ve bu tarzda bir forvet ihtiyacı var.

Sinan Gümüş'ü de kazanmak bir düşünce, onu ciddi bir alternatif düşünüyorum. Eren Derdiyok'a uyan bir oyun yapımız yok maalesef, şu an yapabilecek bir şey olmadığı için kadroda. Forvet hamlesi sol beke oranla olmazsa olmaz değil ama olursa da ciddi rahatlarız. Remy'i hücum içinde joker gibi kullanabilirsiniz. Gomis'i tamamlar, tek de oynar, kanatlarda da kullanılabilir. Şu an sorunun takımın yaş haddi olduğunu düşünüyorum. Remy de 31 yaşında, giderek yaşlanıyoruz.

Remy, bir forvette arayabileceğiniz çoğu özelliği barındırıyor. Atletik özelliğiyle ön plandaydı ama yaş geçmişte o özellikler köreliyor. Yukarıda da yazdığım gibi, hücum için joker yapısı vardır. Forvet ya da kanatlarda oynar, teknik, hızlı sayılabilecek bir isim. Fena da bir bitiriciliği yoktur, yerden veya havadan hiç fena değildir. Fiyat olarak şartlar uygunsa mutlaka katkısı olur, iyi bir transfer olarak düşünebiliriz..

12 yorum:

  1. bence bedavaya bile gelebilir, las palmas dusme ihtimaline karsilik kontratindan cikmayi dusunecektir, 1,5 yil iyi katki alabiliriz, 4-2-3-1 de sezon basi tolganin oynadigi pozisyonda oynayabilir, ama boyle bir durumda arkasina cok saglam bir sol bek gerekir ve sol acik transferi de yapilmaz..
    Bu arada diger bir ihtimal de, terimin 4_4_2 ye donup belhandayi sol kanada atmasi olur, yine arkasinda cok iyi bir sol bek olmak sartiyla, basari saglanabilir..
    Eren, Sinan ve Yasin de forvet rotasyonu icin oldukca ust duzey bir yedek listesi saglar.
    Acikcasi transferlerle ilgili kaygilarim var, cenk ergun hic ortalarda gozukmuyor, terimin yanlis tercihler yapmasindan korkuyorum..
    Keske latoyla veya carole yi geri alarak yolumuza devam etsek ve tum transfer butcemizi kaliteli bir sol oyun kurucuya kullansak..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer düşünülürse gelebilir. Oradaki maaşının da yüksek olduğunu düşünmüyorum bu arada.

      Sil
  2. Gomis'in yanina Elmanderi ve sola da Hasan Sas i dahil edebilirsek sampiyon oluruz.

    YanıtlaSil
  3. İhtimal vermesem de gelmesine tam aradığımız forvet tipi.En azından bence takıma katılması gereken bi forvet tipi.Duruma göre kanat oynar duruma göre forvet.Gomis'e bişey olursa aman şimdi ne yapacağız demeyiz Remy var zaten deriz.Umarım gerçek haberdir ve gerçekleşir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, Gomis'in yokluğunda da o boşluğu doldurur. Gomis daha güçlü, biraz daha pivot özellikli ama çoğu özellikleri de birbirine benzer. Remy de mesela kanat özelliğiyle ayrışır.

      Sil
  4. Asil ihtiyacımız olan mevkiler dururken ve yabancı kontenjanini bosaltmaya çalışırken cok gereksiz bir hamle olur. Sinan gümüş eren derdiyok gibi isimlerle forveti bi sekilde takviye edebiliriz. Bu kadar çok sakatlanan bi adami bonservis vererek almaya çalışmak akıl tutulmasıdır. Transfer döneminde bütün enerjimizi sol bek transferine harcamalıyız bence. Tudor'un doğru yaptığı sey buydu gereken mevkilere gereken transferleri isted ve iyi bir kadro kurdu ve bize en büyük mirasi bu oldu. 4-4-2 denemeleri veya sistemde kökten degisiklikler cok işimize yaramaz. Bunu bi de remy gibi hicbir başarısi olmayan bir futbolcu için yapmak daha gereksiz bence

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eren Derdiyok'la takviye edemiyorsun, çünkü oyun yapın ona çok ters. En basiti mesela, ön alanda hareket ve baskı diyorsun, onu yapamaz. Sinan Gümüş bir tamamlayıcı, Gomis'in yanında olur, yokluğunda olmaz.

      Sil
  5. Gelecekse bedava gelmeli zaten bonservis ödenirse enayiyizdir. Kirala ya da...

    Boştayken alma...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona ben de değindim, bu adam koca yaz boştaydı..

      Sil
  6. Remy klastir ama Sinan'daki sıkıntı Remy'de de var. Sahada kaybolabiliyor çalışkan bir oyuncu sayılmaz konsantrasyon sorunu var. Yani yetenekli olmasa da Garry Rodrigues kadar zorlayan takım oyununa uyan ve çalisan bir oyuncu değil.

    Hevesli gelmezse futbol oynama iştahı azalmışsa üstüne ciddi sakatlık riski varsa hemen verim almak sanıldığı kadar kolay olmayacaktır. Ha uygun maliyet yani bonservissiz yada kiralık olursa denenebilir zaten para yok.

    Oumar Niasse'yi tercih ederim daha genç daha canlı ama onun başka talipleri var bonservis ödemeyi kabul eden o maliyetlere çıkabilir miyiz zor.

    Keşke madem para yok Beşiktaş gibi genç canlı formda uygun maliyetli no name birini alsaydık Ların gibi.

    Biz Lakovic De Boer gibi ölmüş eşek almayı seviyoruz. Evra Remy yakışıyor mu ya inşallah işe yararlar. Uzun kontrat dolgun maaş verirsek ne desek az olur. Yine de ümitliyim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gomis'i tamamlayabilecek bir isim, ben o noktadayım. Sinan Gümüş için de aynısını yazıyorum, hareketli ve kanat özellikli forvetler bunlar. Niasse benim de önceliğim olurdu ama şu şartlarda onu alamayız.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir