12 Ocak 2018 Cuma

Oktay Mahmuti Galatasaray'da


Bir "nerede kalmıştık" daha demek gerekiyor demiştim. Hep söylerim, işin taktik / teknik noktasını basketbol tayfa yazar, biz de blogda konuyla alakalı bir paylaşım yaparız. Kendi görüşümü yazayım, ben işin çok da taktik / teknikle alakalı olduğunu düşünmüyorum. Büyük bir enkaz var, kadro kalitesi bir yana, kafa olarak herkes bitmiş durumda. Bu enkaz taraftara da yansıdı ve ciddi olarak küme düşme ihtimalinden bahsediyoruz.

Potansiyeli olan bir coach gelebilirdi, o da yeniden yapılanmanın ilk parçası olurdu. Peki bu yönetim altında başarılı olabilir miydi, daha doğrusu ısrar edilir miydi? Sanmıyorum, enkazın temeli yönetim zaten, bu görüntü o zihniyetin bir eseri. Erman Kunter'in hangi şartlar altında getirildiği ve bu enkaz olana kadar ısrar edilme nedeni belli. Bütçemiz de düşük değil, bir Fenerbahçe veya Anadolu Efes ayarında değildik ama yüksek bütçelerden birine sahiptik. Tam anlamıyla bir enkaz, sezonun devamı anlamında çok zor işimiz.

Bu şartlar altında Galatasaray'ı kabul etmek zor, çok fazla adayınız olmuyor. Galatasaraylılık gerektirir, bir anlamda ateşe atlamak. Oktay Mahmuti'den başka seçeneğiniz kalmıyor bu durumda, ona yoğunlaşmak gerekiyordu ve doğrusu da yapıldı. İş taktik / teknik noktada değil, karakter ve ruh sahibi olmak gerekiyor. Bu sezon beklentiyi minimum düzeyde tutmak (gemiyi bir şekilde karaya yanaştırmak) ve yeni sezon için iddia sahibi olmak. O karakteri de Oktay Mahmuti sağlar, daha da önemlisi taraftarı ayağa kaldıracak isim.

Benim için 2. bir tercih yoktu, Oktay Mahmuti'nin dönüşü noktasında mutluyum. Evet, coach düşüşte ve son sezonları hiç iyi geçmedi. Oynattığı basketbol da eleştirilir, tutuculuğundan dem vurulur. Unutulan şu, başka yol yok. Oktay Mahmuti'ye de yarar bu hamle, arkasında yeniden Galatasaray taraftarının desteğini hissetmesi çok önemli. 

Galatasaray'da çok özel bir dönem yaşamıştı. 2010 / 2011 sezonunu unutamam, şampiyon olduğumuz sezonu da içine katarak yazıyorum, benim en keyif aldığım dönemdi. O takımın karakteri çok büyüktü ve play off finalinde Fenerbahçe'ye elenmiştik ama elimizden gelenin en iyisini yaparak. Devamında bir Euroleague takımına evrildik, orada da çok özel işler yaptık. Abdi İpekçi'deki CSKA Moskova galibiyetini kim unutabilir. Galatasaray basketbolu Oktay Mahmuti'yle ayaklanmış ve başarabileceğine inanmıştı. Ergin Ataman'la kupalar kazandık ama o temel Oktay Mahmuti'yle atıldı.

Hayırlı olmasını diliyorum, Oktay Mahmuti bu camiaya fazlasıyla yakışan çok düzgün bir karakter. Galatasaray'la da özel bir bağı var ve bu tarz durumlarda sığınabileceğimiz bir liman bulmak çok güzel. Bu sezonu bir şekilde atlatalım, ligde play off oynamak yeterli. Mücadele ve karakter sahibi olmayı diliyorum, yeni sezon adına da iddia sahibi olmak..

11 yorum:

  1. Yanlış yazmışsın. 2010-11 sezonunda 8.olmuştuk. 2011-12 sezonunda şampiyon olduk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru yazmışım gayet, bence sen yanlış anlamışsın. 2010 - 2011'de playoff finali oynadık ve bu bir basketbol yazısıdır. Futbol değil.

      Sil
  2. bu kadroyla ne yapabilir ki.. kendisini severim ama göz göre göre başarısız olacak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. lig de kalalım yeter

      Sil
    2. Play-off yapabilir, daha ötesi olmaz. Mevzu günü kurtarmak, ertesi sezona da iddialı olmak.

      Sil
  3. Koç faktörü basketbolda çok önemli futbol gibi değil, Oktay mahmudi iyi bir koçtur takımı en azından play-off lara taşıyabilir ama gerisi olmaz. Yinede büyük klüp büyük hocalarla çalışmalıdır. Bkz. Fatih Terim ve Oktay Mahmudi.. Tekrar hayırlı olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerisi de olabilir, bu takım Euroleague'de gayet iddia sahibiydi, ilk sezonuna rağmen.

      Sil
  4. Zamaninda Ergin Ataman'i ıslıklayan bir taraftar kitlemiz vardı. İşler kotuye gidince hocaya da aynısını yapmazlar umarım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir