9 Ocak 2018 Salı

Saha içindeki değişimin temeli de Florya'dan geçecek


"Fatih Terim'in gelişinin ardından çok şey değişti, takım içerisinde oyuncular arasındaki bağlar kuvvetlendi. Daha keyifli vakit geçiriyoruz"

Taktik konusunda da eleştiri var ama ben ona katılmıyorum. Tudor'un taktik esnekliğinde bir sorun yoktu, sıkıntı işleyen düzeni bozması. O düzen de rakamlarla alakalı değil, 3'lü veya 5'li savunma gibi yani. Felsefe mesele, zor maç diye nitelendirdiğimiz her karşılaşmadaki ısrarcı önlemler, rakibe göre kurgulanmak. Taktik esneklik değil de bu eleştirilir.

Denayer'in açıklamalarındaki altı çizilesi taraf yukarıda paylaştığım kısım. Bunu hemen hemen her futbolcu söylüyor, Fatih Terim'in dokunuşu sadece saha içiyle sınırlı kalmayacak. Hatta saha içindeki değişimin temeli de Florya'dan geçecek. Eksik kısım buydu, arkadaşlık ve birlik beraberlik. Büyük bir iştahla başlanan yeni sezondu, takım sarsıldıkça futbolcular da koptu.

Kriz yönetimi yönetiyor, yeniden ayağa kalkabilmek, futbolcuya kendini inandırmak. Gün gelir o futbolcu seni yer, Tudor da bunu yaşadı. Gomis ve Badou Ndiaye dışında kimse veda etmedi, bu da çok şeyi anlatıyor. Giden isimlerin konuşmalarına takılmıyorum ama Tudor'un oyuncu ilişkilerinde hiç iyi olmadığı da bilinen bir gerçek.

Gelişim göstermek zorunda, yoksa iyi bir teknik adamlık kariyeri olmayacak. Teknik direktörlük için henüz genç, gelişim gösterebilir. Potansiyelinden hep bahsederiz, bence taktik / teknik konusunda gayet iyi ama disiplin kavramını çok yanlış anlamış. Önemli bir futbolculuk kariyeri var, büyük isimlerle top koşturdu ama iş yönetime geldiğinde beceremedi. Galatasaray onun adına zirveydi, sadece tecrübe olarak kaldı.

Hocanın önceliği Florya, orayı yine mutlu kılacak. Bir arada, birlikte hareket eden. Bu kamp dönemi kaynaşma noktasında kıymetli, umarım yeni transferler de bir an önce gerçekleşir. Fotoğraflardan da görüyoruz, herkes keyifli, yüzler gülüyor. Atılabilecek en doğru adımdı Fatih Terim, şimdi başarı noktasında daha umutluyum..

8 yorum:

  1. Fatih hoca takımın başına geçmiş, teknik ekibini belirlemiş, taraftar heyecanlı , yönetim transfer için birşeyler yapmaya çalışıyor ama ne hikmetse! eşki başkan Ünal aysal bu akşam tv ye çıkıp " Fatih terim bu takımı milli takım için bıraktı gitti vs vs deyip taraftarın içine zehiri veriyor!! Bunlar ne kadar karaktersiz, haysiyetsiz adamlar görün işte!! Bunların derdi Galatasaray falan değil tamamen kendi reklamını yapnak ve egolarını tatmin etmek!! Bu adama Fatih Terim her ne yaptıysa az bile yapmış!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O konuda çok tartıştım, sorma. Çok haklısın yazdıklarında..

      Sil
    2. Böyle adamlar Fatih Terim'in galatasaraylılar tarafından neden bu kadar sevildiğini merak ediyor ve bunu hazmedemiyorlar ya işte o zaman aynaya bakacaklar! Omurgasız, şahsiyetsiz adamlar!!

      Sil
  2. Aysal dün akşam söyledikleriyle gerçek bir Galatasaray düşmanı olduğunu kanıtladı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok zamansız ve yersiz açıklamalardı..

      Sil
    2. Eğer o adam gerçekten Galatasaraylı olsaydı bu konuyu konuşmayalım deyip geçiştirirdi. O da diğerleri gibi Galatasaray'ı kullanarak kendi reklamını yapma peşinde sadece. Zaten onun başkanlık döneminde tek başarısı Terim'i getirmek oldu. Terim gittikten sonra Aysal bitti.

      Sil
  3. Aysal sadece savurganca harcayarak büyümeyi başarının böyle geleceğini sanıyorsa da Fikret Orman'in yaptıklarını bir incelesin.

    Dursun Özbek bile bir nebze daha samimi daha Galatasaraylı bir başkan.

    Faruk Süren dahil (en şanslı başkan, çünkü yaptığı bir dolu hata başarıların altında unutuldu) gördüğüm en iyi icraat ve organizasyon yönetme becerisine sahip başkan Alp Yalman 'di.

    En çok da canımı sıkan bu durum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuya hiç değinmek istemiyordum ama gram sevgim de an itibariyle bitti kendisine.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir