9 Ocak 2018 Salı

Transfer tarzı "2018" #12; Uğur Çiftçi


Konuşulan isimlerden biri de Uğur Çiftçi. Sezon sonunda sözleşmesinin bitiyor olmasından dolayı bir ihtimal halini alıyor. Ana plan olduğunu düşünmüyorum, belki de bir alternatif üretme çabasıdır. Bu işin en son noktası bence Evra. Fatih Hoca şu aşamada soğuk baksa bile çare kalmaması durumunda hayır demeyecektir. 

Uğur Çiftçi veya x bir yerli ise alınacak sol beke alternatif olur. Öncelik değil ama yeni dönem adına ihtiyaç olacak. Bazı sıkıntılar var, Türkiye altyapısı almış yerli futbolcu konusu öncelik. Diğeri de 14 kişilik yabancı sınırı, limitteyiz çünkü. X bir sol beki bugün almamız durumunda Latovlevici'yle yollar ayrılır diye bekliyorum, alternatif olarak ise yine sol bek kalmıyor. Linnes veya Denayer'i orada düşünmüyorum.

Uğur Çiftçi'nin Galatasaray için yeteceğini düşünmüyorum. Bu ülkede alınabilecek en iyi sol bek Aziz Behich ve o dahi yeterli durmuyor. Fazla seçenek yok, yerli sol bek için 2-3 isim sayabiliyoruz, aralarında Türkiye altyapısı almış tek isim ise Uğur Çiftçi. Sözleşmesinin bitiyor olması da bonservis noktasında avantaj sağlıyor. Alınacak sol bekin arkasından o da gelse şaşırmam.

Hızı ve temposu var, onun dışında bir de mücadelesini ön plana çıkarayım. Bu sezon 15 maçta 1 gol 1 asist, toplamda ise 122 maçta 4 gol 10 asist yapmış. Üreten bir oyuncu değil, yaş 25 ve şu noktada ancak yedek olarak düşünülür. Carole'den de iyi durumda olduğunu düşünmüyorum, bahsettiğim avantajları sayesinde ön plana çıkabilir sadece. Pas veya orta özelliği iyi değil, müthiş bir driplingci diyemem, ancak mücadeleyle sivrilir. O da yeterli olmuyor, bu takımların bekleri farklı özellikler ister.

Bu hafta hareketlilik bekliyorum, zaten çok fazla zaman da yok. Sol bek konusu kesinlikle çözüme kavuşmalı, Asamoah ya da başkası. O pozisyon boş bırakılamaz, Uğur Çiftçi gibi isimler ise orayı dolduramaz. Yabancı sınırı 5+3 gibi bir seyirde devam etseydi eminim ki şu ana kadar bir yere imza atardı. O ve Ahmet Oğuz öyle değerli hal alırdı ki..

27 yorum:

  1. Yarim sezon sonra nereye kiralayabiliriz diye fellik fellik takim arariz yine... anasindan sansli dogan yerli sol bek oluyor zaten bu ulkede... Yarim sezon Evra sonra Asamoah ile yola devam etmek lazim, bunun alt kalitesini almamak aldirmamak lazim.

    YanıtlaSil
  2. Haberlerde yer alan Ümit Davala'ya Uğur Çiftçi'yi izletiyor ifadesi 2003-2004 Fatih Terim dönemi ve Fiorentina kadrosunu Müfit Erkasap'a emanet eden Terim'i getirdi aklıma.

    Milli Takımlar başantrenörü koordinatörü olan birisinin Uğur'u izlememe tanımama ihtimalü yok herhalde.

    Uğur Çiftçi tipik Gençlerbirliği Hacettepe Oftaş ekolü önce atletizm sonra taktik en son teknik önceliği olan altyapının tipik ürünü. Mehmet Çakır Ahmet Çalık vb. gibi.

    Donk veysel salih dursun umut gündoğan koray gibi 5-6 maç oynayıp sözleşmesini yedek külübesiyle Florya arasında tamamlar ha evet ucuz ve tr altyapılı.
    Önemli olan belli bir faydayı verebilmesi Sinan Yasin Selçuk gibi.
    Uğur linnes ve Denayer'in önünde değil hatta bariz altında bir isim.
    İlla yerli alınacaksa Aziz Behich denenmeli tr altyapılı değil.

    Tr altyapılı oyuncu çıkmıyor olsa fellik fellik arıyor herkes. Hayır 80 lerde rıdvan tanju ünal 90 larda tugay ogün sergen yetişirken altyapı çok mu gelişkindi. Yetenek kendini belli ederdi saf yetenek. İnternet nesli büyüdü adam oldu evde büyüyen nesilden oyuncu ancak eğitim alarak format görerek çıkıyor çıkıyor herhalde.

    Uğur alınırsa Terim'den ümidimi keserim. Antrenörü Hasan Şaş yeni transferi Uğur Çiftçi olan takım.

    Cihan Haspolatlı ve kerhen yokluktan imza attıracakken beşiktaşa kaptırdığımız Çağdaş Atan sınıfı bir transfer olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haber öyle diyor da doğru mudur, yanlış mıdır emin değilim. Her habere inanmamak gerekiyor.

      Sil
  3. Asamoah olmuyorsa kiralık ya da satılık Santon Blind Shaw Cristico İsmaily Jerome Roussillion vs onlarda olmuyorsa Aziz Behich Carole olmadı son çare 6 ay olmak kaydıyla Evra'yı al.

    Evra'ya 6 ay için 1m euro de opsiyon yok 2 gün içinde cevap ver de gelirse gelir gelmezse kamyon çeksin. 36 yaşında talibi olmayan sorunlu damgası yemiş eski yıldızdan bile naz yiyoruz nasıl bir duruştur bizdeki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blind'i çok isterim, müthiş katkı sağlar. Yazdığım isimlerin, daha doğrusu yol haritasının geneline de katılıyorum.

      Sil
  4. Bu tarz isimlere maaş baglamak yerine alt yapiya bile yönelebiliriz. O mevkideki ihtiyacı karsilamak noktasında cok büyük bi fark oluşturacağını düşünmüyorum. En son evra da olmayacaksa eldek 3alternatife alt yapidan bir oyuncu ekleyebilirz ikinci devreyi bu sekilde çıkarırız bi şekilde.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uğur Çiftçi gibi bir isimde altyapı durumuna, ya da mevcut durumla devam etme olayına ben de katılıyorum diyeyim.

      Sil
  5. Bu tarz futbolcularda mücadele var evet ama Galatasaray'da oynaması için sadece mücadele yetmiyor.Sabri'yi severim mesela ama mücadeleden başka neyi vardı ki?Zaten sağ bekte forma giydiği neredeyse her maç taraftar tepki koydu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabri Sarıoğlu sadece mücadele değildi, öyle olsa bugün Göztepe'de şu noktada olmaz.

      Sil
    2. İşte onu diyorum.Galatasaray ve Göztepe ayrı.Uğur mesela şu an Gençlerbirliği'nin önemli bi futbolcusu ama bize gelse kaldıramaz.Sabri de öyle işte bizde uzun yıllar oynadı ama asla Galatasaray sağ beki olamadı ama Göztepe'de fark yarattı

      Sil
  6. juventus adamı satmaz peki tamam yapacak bir şey yok. ama biz neden asamoah ile masyaa oturmuyoruz? şu an buna engel yok ki?
    açıkçası hayal kırıklığı yaşıyorum. "juve kendisi bilir, asamoah imzayı attı bile" şeklinde haberler okumayı bekliyordum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok da şu var, Asamoah'ın eli güçlendi. İmza parası alma imkanı yakaladı mesela ve iyi bir performansı var. Başka talipleri de görmek isteyecektir.

      Sil
    2. Şu gerçeği kabul edelim artık... Asamoah bize gelmeye çok da sıcak bakmıyor. Anlayın artık.

      Her seferinde reddedilen yine de yedekte tutulan ama gerçekte sevgili adayı bile olmayan platonik aşık gibiyiz :)

      Gururun varsa aşkını içine gömüp devam edersin...

      Sil
    3. Şu noktadan sonra bakmayabilir. Çünkü oynuyor, yeniden ayağa kalktı, eminim ki talipleri de arttı. Doğal.

      Sil
  7. uğur çiftçi yerine her ne kadar direk sol bek olmasa da orayı da kotarabilecek (ve emin değilim ama milli takımımızı seçtiği için yerli sayılacağını düşündüğüm) kaan ayhan'ı zorlamak daha mantık geliyor bana...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaan Ayhan solda olmaz. Böyle düşünüyorsak Denayer, Linnes falan da oynuyor.

      Sil
  8. Transfer tarzı vs. için Florentin Pogba düşünülebilir. Üst düzey sayılmaz ama uzun boylu, boyuna göre atletizmi fena değil, önemlisi solak sol stoper ve sözleşmesi bitiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sözleşmesi bitiyor ama sık sakatlık yaşıyor, bu sezon toplam 5 maça çıkabildi. Bu seviyede mi bilmiyorum.

      Sil
  9. Davide Santon gelebilir sağ ayaklı olabilir fakat Denayerin sol bekte verdiği performansin üstüne çıkacaktır. Yaşı uygun uzun boylu versatile biri.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşünülebilir, alternatif olacağını düşünüyorum da ters ayak mevzusu hocaya uymuyor.

      Sil
  10. Insua'ya masraf etmek yerine ekstra maliyet cikarmayacak Carole'u kullanıp yanina yerli statüsündeki Aziz Behich'i almak daha mantıklı.

    Aziz yerli yedek sol bek olarak 3.5 sezon rotasyonda faydalı olur. Carole konusunda da sene sonunda nihai karar verilir.

    Evra gelir tutmazsa ve 1.5 yıllık anlaşma olursa sene sonunda elimizde 2 yabancı sol bek olacak Carole Evra ve onları gönderip başka yabancı sol bek bakıcaz.

    Carole de bizi şampiyon yapmaz. Mariano'nun sol versiyonu değil. Ancak Evra Insua da değil. Brezilyadan uygun maliyetle oyuncu almak zor. Opsiyonlu kiralasak keşke ama Taffarel o konularda çok becerikli değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Insua olayını yarın yazacağım, bana çok mantıksız görünmedi.

      Sil
  11. Uğur Çiftçi 6 ay sonra satmak veya kiralamak için yer arayacağımız, özelliksiz bir oyuncu. Sadece sol ayaklı diye de bu adam alınmaz. Biz oyun kurabilen diyoruz, defansif olarka iyi olmalı diyoruz gidip Uğur Çiftçi'ye yöneliyoruz. Uğur'dan daha iyi 2. ligde bile 5 tane sol bek sayarım. Dünyada da sol bek köküne kıran mı girdi ki bizim scout eseri bir sol bekimiz yok. Carole'e bile burun kıvırırken Uğur Çiftçi şaka gibi...Yeni bir Veysel Sarı'mız olur. Hayırlısı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu özelliği iyi diyemiyorum, belki mücadelesi deriz. Büyük takımda oynayacak bekin kendi açısından farkları olmalı, sağda Mariano'yu kullanıyoruz, bunun gibi. Katılıyorum yorumuna.

      Sil
  12. Onun yerine altyapı dan bir oyuncuyu oynatmak daha mantıklı,f.terim yapar bunu,semih kayayı oynattı,güreş de Ferhat oztorunu oynamıştı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, hoca şu an genç takıma hakim değil. Öncelikli konular var, oraya da sıra gelecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir