2 Ocak 2018 Salı

Transfer ütopyası "2018" #15; Vágner Love


Galatasaray'ın gündeminde mi bilmiyorum. Gündemde olmasına şaşırmam, tam Fatih Terim'in kalemi diyeceğim isimlerden. Hatta Vagner Love'nin şampiyonluk hamlesi olduğunu düşünüyorum. Galatasaray veya Beşiktaş, her iki takım için geçerli bu. Alanyaspor Başkan'ını dinledim, Vagner Love'yi pazarlamanın peşinde, açıklamalarından bunu herkes çıkarabilir. Bakalım günler neler gösterecek, ben Ocak ayı transfer döneminde bir yere imza atmasını bekliyorum.

Garanti adım, Vagner Love'yi en iyi bu tanımlar. Alanyaspor performansı 44 maçta 34 gol 6 asist. Çok kullandığım yorumlardan biri, bu tarz forvetler Türkiye'de istisnasız iş yapıyor. Vagner Love da o isimlerin başında gelir, yeniden ayağa kalkışı burada oldu ve gün itibariyle Galatasaray, Beşiktaş gibi takımlar için adı geçmekte. Yaşı 33 olsa da bu adam garanti katkıdır, hatta şu dönem adına şampiyonluk hamlesidir.

Gelelim katkılarına. Gomis'in arkasına yedek olarak düşünmüyorum, Gomis'le birlikte de gayet oynar, birbirlerini tamamlarlar. Gomis daha pivot özellikli, top tutabilen, gücü ile ayakta kalan bir isim. Vagner Love ise biraz daha hareketli, teknik özellikleri yüksek, birebirde iyi, arkadaşlarına alan açan, şu yaşına rağmen dripling özelliğiyle de ülkenin en iyisi. Gomis / Vagner Love bir arada çok mu yaşlı duruyor diye düşünmemek gerekiyor, bu garanti katkıdır.

Tarz ve zamanlama noktasında Necati Ateş'e benzer, şampiyonluk hamlesi demem bundan. Kıyas yapmıyorum, hangisi iyi futbolcu üzerinden bir yorum değil bu. Vagner Love'yi şu dönem kadroya katmak birçok sorunu çözer. Hücumda Gomis harici bir gol ayağımız yok mesela, kenardan bu katkıyı alamıyoruz ya da Gomis'in yanına bir forvet yazdığımızda da aynı sorun var. Eren Derdiyok'la olmadı, olacak gibi de görünmüyor. 

Ve hedefin şampiyonluk olduğunu söylüyoruz, hatta olmazsa olmaz noktasındayız. Ocak ayında transfer yapmak zor, hayal ettiğimiz genç bir etkiyi oluşturmak daha da zor. Bu dönem biraz yaşa bakmamak ve garanti doğrultusunda hareket etmek lazım. Eto'o dahi 36 yaşına göre bir ihtimaldir, mantıksız bakmam. Vagner Love ise ihtiyaç duyulan tarz noktasında da nokta atış, umarım böyle bir transfer hedef doğrultusundadır..

6 yorum:

  1. Love Jo ikilisi Rusya'yı ve ve Şampiyonlar Ligi maçlarında da Avrupa'yı sallarken çok beğeniyordum bu ikiliyi.Jo bize geldi hatırlamak istemiyor onun bizde geçen günlerini.Vagner Love olur mu bilmem ama olursa çok mutlu olacağım kesin.Bu ligde performans göstermemiş olsa ve şu an başka bi ligde oynuyor olsaydı ve ona ilgimiz olsaydı yine çok isterdim.Umarım gerçekleşir.Bu arada fenerbahçeli alanyaspor başkanını da pek ciddiye almamak gerek çünkü amacı fiyat arttırmak ve sende dikkat etmişsindir hatta belki bu konu hakkında yazı da yazarsın Fatih hoca geldiğinden beri ona karşı inanılmaz bi yıpratma politikası var.Hocayı,dolayısıyla bizi durdurmak için her türlü kirli oyuna başvuruyorlar bu kirli saldırıların devamı da gelecek gibi gözüküyor her yerden üzerimize oynuyorlar umarım hepsine cevabı Mayıs ayında şampiyonluk kupasını kaldırarak veririz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisi de önemli potansiyeldi, o doğrultuda büyüyemediler. Vagner Love haddinden fazla Rusya'da kaldı, sonra ülkesine döndü derken çok düştü. Jo ise bambaşka hikaye, bugün apayrı noktada.

      Sil
  2. gelirse süper etki yapar. bence bu arada transfer dönemini düşük profilli şekilde kapatmak gerek.. Bedavaya ve 6 aylığına evra ve wagner love kısa vadede istediğimiz etkiyi yapar. Love gol atar, evra da sol bekteki deliği tıkar. Hoca eğer devre arası kampta bize önde baskı yapıldığında yaşadağımız oyun kuramama problemine çözüm bulabilirse deplasmanda yaşadığımız kriz de çözülür. Zaten deplasmanda maç almaya başlarsak şampiyonluk da gelir.
    esas hamlelerin yaza yapılması gerektiğini düşünüyorum. Şampiyonlar ligi bileti alınınca gelecek geliri de düşünerek; köklü bir kadro revizyonu daha yapılabilir. Mesela stoper, orta saha, sol açık, yedek kaleci gibi. 3-4 tane satılık veya kiralık Türk oyuncu takviyesi gibi. kaan, emre mor, hakan çalhanoğlu, emre akababa vs...
    ama esas kısa vadede daha pragmatik hemen sonuç alacağımız çözümler bulmalıyız. Az maliyetli ve sonuç getiren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bunu düşünüyordum, ta ki gündemde olmadığı açıklanana kadar.

      Sil
  3. arkadaşlar sizce çok fazla şey istemiyor muyuz? gs gayet kaliteli bir ilk 11'e sağlam olmalı. şampiyonluğa oynamalı. peki güzel.
    e kulübe de çok sağlam olmalı, gençler veya nispeten yetersiz adamlar değil ciddi katkı verecek adamlar olmalı.
    harika, çok güzel de para nerede? "battı balık yan gider" diyorsak gidelim tamam. ama "bir yerlerden masraf kısmak" gerekiyorsa yüksek maaşlar alan 11'in yedekleri daha düşük kalibre adamlar olabilir bence. şahsen ben kızmam yönetime. biz istiyoruz ki ana yemek nefis olsun, içecekler süper olsun, yetmez tatlılar da çeşit çeşit olsun. ben gs'nin bu imkanlara sahip olduğunu düşünmüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam, ben de senin noktandayım. Evra demem bu yüzden mesela, şartları uyuyor ve sol bek olmazsa olmaz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir