9 Ocak 2018 Salı

Ümit Davala'yı ise ayrı olarak seviyorum, kol kırılır yen içinde kalır dediği için


Taffarel 2-3 gün gecikmeli, Hasan Şaş ise Erzurum'daki pro lisans kursu bittiğinde kampa katılacak. Şimdilik Ümit Davala ile idare edelim, şu fotoğraf beni fazlasıyla mutlu etti. Futbolculuk döneminde de Galatasaray'a fazlasıyla yakışıyordu, izlediğim en önemli isimlerden biriydi. Şöyle diyeyim, Ümit Davala gibi bir futbolcu bugün oynuyor olsaydı değeri çok daha büyüktü.

Grosskreutz'u övüyorduk, kalecilik hariç oynayamadığı bir pozisyon olmadığı için. Galatasaray'a geldiğinde de bu anlamda sevinmiştim ama bizler Ümit Davala'yı izledik. Döneminin jokerlerinden biriydi o da. Sağ açık, sağ bek ve orta saha ağırlıklı oynasa da sol bek, sol açık, forvet arkası veya forvet oynadığı maç sayısı çok. Onu da bir tek stoper ve kaleci olarak izlemedik. Hatta Hakan Şükür'ün Juventus'a transfer durumunun konuşulduğu dönemde uzun süreli forvet oynadı.

Fatih Terim'in Milan kariyeri kısa sürdü ve Ancelotti'nin ön yargısına takıldı. Daha uzun bir İtalya kariyeri olabilirdi. Fatih Hoca, Galatasaray'a geri döndüğünde o da geldi, birçok eski yıldız gibi. 2. dönemde tutunamadılar tabii, o da ilk sezonun ardından Werder Bremen'e gitti. Artık olmaz deniliyordu, orada da şampiyonluk kazandı. Sakatlık dönemleri vardı, bu yüzden de futbolu erken bıraktı ama arkasında müthiş bir kariyer var.

Ümit Milli Takım'ın hocasıyken Galatasaray için o görevi bıraktı ve Skibbe'nin yardımcısı oldu. İhale ise ona bırakıldı, hocayı kovamadılar ama kendisiyle yollar ayrıldı. 2-3 aylık bir süre üstelik, buna rağmen Ümit Davala bir gün çıkıp kötü şeyler söylemedi. Bir daha ki Galatasaray dönemi ise Fatih Terim'le oldu ve efsane ekibin parçası oldu. Ümit Davala, Hasan Şaş ve Taffarel'li teknik ekipten bahsediyorum, en az Fatih Hoca kadar özledik.

Yeterlilik, yetersizlik tartışmaları yapmayacağım. Başarılı bir ekip işte, kazanımlar ortada. Futbol yorumlarına ya da x yerlerde yapılanlara göre yargılanıyorlar, buna katılmam. Fatih Hoca'nın en büyük icraatlarından birinin bu ekibi yeniden bir araya getirmiş olması olduğunu düşünüyorum. Uyumlu, camiayı ve hocayı tanıyan, kendilerini Galatasaray'da kanıtlamış isimler. İlla teknik direktör hayali olacak diye bir şey yok, bu anlamda katkılı işte.

Ümit Davala'yı ise ayrı olarak seviyorum, kol kırılır yen içinde kalır dediği için. Çağırırlar gelir, gönderirler gider ama asla kötü bir söz söylemez, televizyon televizyon gezmez. Böyle bir Galatasaraylı, bu formanın hakkını en güzel şekilde veren isimlerden. Ben onun geri dönmesini beklemiyordum, Tuzlaspor'da projeleri vardı ve kendini antrenör olarak zorlamıyordu. Fatih Hoca dışında bir isim de onu ikna edemezdi, tekrardan hoş geldi..

2 yorum:

  1. Fatih hoca şu ana kadar türk futbolunda hiç denenmemiş birşeyi deniyor.Geniş bir ekiple sorumluluğu ve çalışma programını bölerek Teamwork tarzı bir yapı oluşturmaya çalışıyor.Fakat klasik türk mantığıyla yaklaşarak İstemezükçüler hemen ortaya çıkmış. İyi hoşta bu arkadaşlat yetersiz, teknik taktik bilmiyor vs vs ciler eleştirilere başlamış! Adı üzerinde takım çalışması! Terim in kafasındaki ekipte herkes kendi özelliklerine göre bir bölümden sorumlu olacak o iş üzerinde yoğunlaşacak bence başarılı olur olmaz o ayrı bir tartışma konusu! Bari biraz bekleyip öyle eleştiri yapsak! Biz daha teknik ekip kurulmadan iş başı yapmadan eleştiri yapıyoruz komik gerçekten :) Bu arada Ümit davala benim diyen çoğu Galatasaraylıdan daha Galatasaraylıdır ve sürekli bu klübün her kademesinde çalışmış , oynamış değerli bir karakterdir.Umarım teknik ekibin önemli bir parçası olur ve başarı tekrar bizim olur..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu yazmıştım daha detaylı, tam olarak dediğin gibi. Pozisyon antrenörlüğü, futbolcularla birebir iletişim gibi konuların altını ısrarla çiziyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir