29 Ocak 2018 Pazartesi

Yedek oturması şu an ki süreç ile alakalı, o da 11'e dönecek


Belhanda için de Werder Bremen haberleri var, daha öncesinde Nice'ın istediği söyleniyordu. Nice aslında Belhanda'yı takımda tutmak da istiyordu, bonservisini karşılayamadılar. Onlar 4-5 milyon avro seviyesindeydi, biz 8 milyon avro verdik. Sneijder'den beklediklerini alamadılar, Belhanda onlar adına önemli bir kayıp oldu. Belhanda / Galatasaray ilişkisi de sarsılıyor gibi görününce böyle bir teklif yapmışlar.

Her iki takımın ortak noktasını söyleyeyim, Belhanda için para çıkmaz onlardan. Werder Bremen pusuya yatmış gibi, Hajrovic gibi bir soygun yapma peşinde olabilirler. Ya da kiralık olarak istediler, bu da Galatasaray'a uymaz. Galatasaray, Belhanda'yı en az aldığı rakama satmak ister, o da Ocak ayında değil de yazın olur. Belhanda'yla alakalı "gözden çıkarıldı" gibi bir algı var, ben buna hiç katılmıyorum.

2 maçtır yedek oturması tamamen süreç ve şartlar ile alakalı. Fernando'nun yokluğuyla alakalı bir durum diyorum, ne alaka demeyin. Fernando'nun alternatifi yok, o olmadığında farklı şekilde kurgulanmak gerekiyor. Orta sahamız daha top yapan oyunculardan kuruluyor, agresiflikten biraz uzaklaşıyoruz. Bu isimlerin arasına bir de Belhanda'yı eklediğimizde savunma direnci iyice düşüyor. 

Yasin Öztekin / Garry Rodrigues gibi isimlerin oynadıkları kanatlarda savunma desteği var, mecburen kesemiyoruz. Feghouli de formda, formu da Akhisar maçından bu yana devam etmekte. Sağ kanatta bekliyoruz ama serbest rolde de iyi oynuyor. Belhanda'ya oranla çok daha hareketli ve 3 kanat özellikli futbolcuyla da farklı bir hücum profilini ortaya çıkardık. 

Yine de Belhanda 11'e dönecektir, dönmelidir de. Feghouli sağa, Garry Rodrigues de sola geçer. Fatih Terim'in Belhanda'dan vazgeçtiğini asla düşünmüyorum, tam aksine onu da yükseltir. Hocanın ilk etapta bu tarz dokunuşları hep olmuştur, sonrasında o isimler geri döndüğünde performanslarını katlar. Osmanlıspor maçında çok zor bir rolü vardı, bence onun da altından kalktı. 

6 yorum:

  1. Belhanda transferi tutmadı bence. Hele verilen bonservis ve maaş tam bir skandal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutmadı demek için erken, skandal kısmını bilemem.

      Sil
  2. Belhanda orta sahadaki tek cok yonlu oyuncumuz 10-8 numaralar ve sol kanat oynayabiliyor. Kalmasi yararimiza olur yoksa elimiz cok daralır. Geldigi günden beri üzerine cok oynandi ama ben formunu beğeniyorum kendinden isteneni yapıyor. Mesele su ki tudor doneminde diger her oyuncu gibi geriyi cok düşündü ve kafası bu yüzden karıştı galiba... çünkü ben önce ben on numara değilim dedi sonra da on numarada daha iyiyim filan dedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gitmesi durumunda orası da boş kalacak, yerine kimseyi yazamayacağız. Bu anlaşılmıyor maalesef.

      Sil
    2. Aynı adamlar şu zamanda Latovlevici yi ıslıklıyorlar maçta ne bekliyorsun ki, elimizde başka alternatif varmış gibi

      Sil
    3. Islık kötü, özellikle maç devam ederken. Herhangi bir artısı yok..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir