13 Şubat 2018 Salı

Antalyaspor maçında Linnes oynamalı diyordum, beklediğim gibi oldu


Tudor döneminin en büyük yükseliş gösteren 3 ismi Tolga Ciğerci, Garry Rodrigues ve Linnes'di. Garry Rodrigues ve Linnes'in ortak özelliği ise iyi oldukları dönemde kenara alınmaları. Fatih Terim döneminde de çıkış sağlayan isimleri sıraladığımızda Garry Rodrigues ve Linnes yazılır. Bu sefer bir fark var, ısrar ediliyor ve iyi oldukları noktada oynuyorlar.

Forma adaleti noktasında Antalyaspor maçında Linnes oynamalı diyordum, beklediğim gibi oldu. Burada bir kalite kıyası yok, elbette Mariano'nun verebileceği çok daha fazla şeyler var. Kalitesi yüksek olsa da rekabetsizlik onu düşürdü. Formayı cepte gördü, her geçen zaman biraz daha aşağı düşmüş oldu. Bir süre yedek kalması ve kendine gelmesi iyidir, Belhanda tarifesi gibi.

Mariano'nun arkası dolu, Linnes iyi bir alternatif. İşleyen, iyi bir düzen içinde büyüyor, Molde dönemi farkı da buradan geliyordu. Şu ana kadar ki performansları vasatın altında kaldı, hatta sol bek performansı da sağ bek performansının önündeydi. Fatih Terim'le birlikte yerini buldu, her geçen zaman da üzerine koyuyor. Şu ana kadar Fatih Terim dönemi çıktığı herhangi bir maçında boşu yok, oynadığı her maçta performansı çok iyiydi.

Bu görüntünün ardından Kasımpaşa maçında da Linnes oynar. Hatta Belhanda'nın yokluğunda o pozisyona Feghouli geçecek diye bekliyoruz, Linnes'i sağ önde dahi kullanmak mümkün. Böyle joker bir yapısı var, orta saha özelliği dahi bulunduruyor. Kıymetli, sorunsuz bir alternatif. Hakkının en çok yenildiği anda dahi ses çıkarmayıp, isyan etmedi ve işine baktı. Carrasso için yazdıklarım onun adına da geçerli.

8 yorum:

  1. Çok fazla hücum bindirmesi yapmadı bu maç yapması lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapıyor bence, düzen içinde iyi iş çıkardı.

      Sil
  2. Fatih Terim ayarı diye birşey var :) Biraz balans ayarı her futbolcuya lazım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rekabet mühim, forma rekabeti hissedildiği an kimse salmaz. Tudor dönemi bu sorunu yaşadık, çünkü alternatif kimseyi hazırlamadı. Bugün ise bambaşka..

      Sil
  3. Bence Mariano çok çalışıp form tutana kadar Linnes oynamalı.

    YanıtlaSil
  4. mariano aşırı kötü orta yapıyor. onu geçtim neyse, savunmada topa basmıyor savaşmıyor. sadece pozisyon alıyor. otursun kenarda.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir süre dinlenmek iyi gelecektir, klasik Fatih Hoca ayarı diyelim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir