3 Şubat 2018 Cumartesi

Bir açıdan üzgünüm, Fatih Terim'in yönetiminde gerçekten izlemek isterdim


Galatasaray için önemli bir adamdı, yazmaya dahi gerek yok. Şartlar gelişti ve bir şekilde satıldı, atılacak başka adım olmadığından da önümüze bakmak durumundayız. Konyaspor maçı güzel mesaj verdi, Fatih Hoca olduğu için de biraz daha rahatım. Mutlaka oyun tarzımız değişecek, felsefe aynı kalacak ama Badou Ndiaye'nin yerine o tarzda birini koyamayacağımız için farklı bir şekil alacağız.

Badou Ndiaye'den ziyade Fernando'nun daha büyük bir eksiklik olduğunu düşünüyorum. Fernando hem lider hem de sert oyuncuydu, onun yerini doldurmak çok daha zor. Badou Ndiaye ise tempo noktasında en önemli isimdi, ayrıca en çok ikili mücadele kazanan oyuncumuzdu. Tempomuz maç içinde bir derece daha düşecek ama biraz daha topa sahip olacağız. Eldeki alternatifler kötü değil ve şartlar dahilinde 4-3-3 dahi oynamak mümkün.

Belhanda'yı 8 gibi kullanabiliriz, Fernando'nun yerine Donk / Tolga Ciğerci oynayabilir, Selçuk İnan da eskiye oranla yükselişe geçti ve bir noktada Fernando da dönecek. Badou Ndiaye'yi tutmak keşke mümkün olsaydı, yaz dönemi dahi yerine o tarzda bir isim bulmak zor. Bu tarz futbolcular oldukça değerli ve bu isimleri kullanmayı bilmek gerekiyor. Tudor bilmiyordu mesela, eminim ki Fatih Terim'le çok daha iyisi olacaktı.

Tudor onu 20 metreye sıkıştırıyordu, orta sahanın gerisine yazarak. Çoğu zaman dizilimde Fernando'nun gerisindeydi de, ben de bunu sıklıkla eleştirdim. Fernando geriden oyun kurarken zorlanıyor diyerek böyle bir karar alınmıştı, devamında Badou Ndiaye istatistik yapamayınca da eleştirildi. Oysa bu adamı olabildiğince hücuma yakın oynatmak gerekir, dizginlerini çözerek. 10 numara özelliği de var, ön alandaki baskı ya da topla driplingleriyle farklılık yaratan isimdi.

Bu açıdan üzgünüm, Fatih Terim'in yönetiminde gerçekten izlemek isterdim. 8 numara özelliği de eleştirilir mesela, pas ve teknik özelliği zayıf diyerek. Bu tempoya o özellikleri de eklese adı Pogba oluyor, onu da siz alamıyorsunuz zaten. 16 milyon avro önemli bir rakam, dahası da eder. Stoke City'de ilk maçına çıktı ve 5. dakikada asist yaptı. Daha serbest roldeydi, dizginleri salınmış halde ve Premier Lig temposu içinde mutlaka etki edecek.

Yeni transfer bir süre bekler sözüne de hiç katılmam, geldiği gibi oynayabiliyor işte. Galatasaray'da da ben olsam Sivasspor karşısına Nagatomo'yu 11 başlatırım, düşünmem bile. Bursaspor'un transferi Bostock 1 idmanla Beşiktaş karşısına çıktı ve belki de maçın adamı oldu. Bekleyecek zaman yok, oynamalılar yani. Badou Ndiaye de 2-3 idmanla ilk maçına 11'de başladı ve iyi de bir görüntüsü vardı..

10 yorum:

  1. nagatamo 2 idman yaptı takımla bence de 11 başlamalı ki latov ile başlarsak soldan ağzımıza ederler

    YanıtlaSil
  2. N'diaye ile ilgili en büyük temennimiz bundan sonra iyi oynayıp kendini göstermesi ve iyi bir transfer yapması. Kardan gelecek payın da bizim kasamıza faydası olabilir çokça

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kar payından yüzde 15 için büyük beklentilerin olmasın bence.

      Sil
    2. En azından bizden yetiştiği için yeni transferlerde örnek gösterilir

      Sil
    3. O doğru, bizde de x ismin gelişebildiğini gösterir. Bu da mühim.

      Sil
  3. ndiaye de çok önemli fernando da. ayırmak zor farklı özellikleri var. bi anda orta sahamız yok oldu çıldıracağım..
    belhanda'ya gelince. yorum yapmak bile gereksiz. ozan ufan'la takas ederim.

    YanıtlaSil
  4. Umarım buna benzer bi orta saha için çalışmalar başlamıştır şimdiden

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka başlamıştır, zaman olsa bence yeri de doldurulurdu..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir