24 Şubat 2018 Cumartesi

Bir detay var, takım Gomis oynadığı sürece var olacak


Şu aşama için yazıyorum, Garry Rodrigues bu takımın en önemli kozu oldu. Yalnız bir detay var, takım Gomis oynadığı sürece var olacak. Bitiren isim çünkü, gol yükünü o çekiyor ve ligde atılan 52 golün 20'si ona ait. Gol krallığında da yeniden ilk sıraya yükseldi ve son haftalarda özellikle iç sahada görüntüsü çok yukarıda.

İç saha / deplasman dengesizliği var yalnız, bu bir gerçek. Bu dengesizlikte de Gomis'in de payı var diye düşünüyorum. İç sahada müthiş bir iştahı var, Bursaspor karşısında 3-4 olduktan sonra dahi mücadeleyi hiç bırakmadı. Sivasspor / Kasımpaşa maçında savaşmadı demiyorum, Kasımpaşa maçında zaten sahada kalıp devam etmesi dahi büyük olay. Ama Galatasaray da onun kadar var işte, hücumda vereceği mücadele olmazsa olmaz.

Ön alanda oynamak istiyoruz, bunun yolu rakip savunmaya yapacağınız pres ve mücadeleniz. Gomis bunun ana unsuru, Fatih Hoca'nın da forvetlerinden en büyük beklentilerinden biri. Belhanda, Feghouli ve Garry Rodrigues gibi isimler de bu prese destek olduklarında fark çok büyük oluyor. Bursaspor karşısında gördük işte, rakip pas dahi yapamadı. 

Deplasmanlarda da bunu oynamak gerekiyor, Kayserispor maçının ilk yarısında olduğu gibi. Orada Badou Ndiaye vardı gerçi, bu oyunda en önemli isimdi. Tarz değiştireceğiz ister istemez, Badou Ndiaye'yi de mutlaka arıyoruz ama ana felsefemiz değişmiyor, bu presi uygulamak zorundayız. Eren Derdiyok'un Kayserispor maçıyla birlikte gelen çıkışı vardı mesela. Bunun nedeni de anlattığım oyunu oynamaya çalışması.

Gomis'e geri dönelim. Geçtiğimiz sezon Marsilya'da 31 maçta 20 gol 3 asisti vardı. Galatasaray'da ise 22 maçta 20 gol 5 asist oldu. Bunlar lig istatistikleri, işin içine kupayı da dahil ettiğimizde Galatasaray formasıyla 23 gol 6 asist oluyor. Marsilya'nın Gomis'i mumla aradığını söylüyordum, 2.5 milyon avro bonservis vermediler bu adama. Mitroglu için ise 15 milyon avro ödediler, şu ana kadar ligde 3 golü var sadece.

Gomis'i erkenden transfer ederek büyük iş başardık, üstelik 2.5 milyon avro gibi bir rakama. Forvet kıtlığı olduğunu düşünüyorum, bu iş Temmuz / Ağustos aylarına sarksa çok daha büyük paralar ödemek zorunda kalabilirdik. Yine de yaz dönemi için gelecek her teklife açığım, buna Gomis de dahil. Çin ilgisi diyorlar, 9 - 10 milyon avro'luk bir teklife hayır demek zor. Her futbolcu için geçerli bu, yerinin zor dolacağını biliyorum ama bugünden alternatif arayışına girildiğinde o kadar da zor olmaz.

4 yorum:

  1. TUDOR SEZON BAŞINDA OYUNCULARIN YETENEĞİNDEN ÇOK KARAKTERİNE BAKIYORUZ DEMİŞTİ.BU KARAKTERDE BİR OYUNCU BULAMAZSIN BU FİYATLARA.ADAM HEM ÇOK İYİ GOLCÜ HEM DE MÜTHİŞ BİR KARAKTER.

    YanıtlaSil
  2. çok seviyorum ama 10 milyona hayır demem. yaşı belli. bayılma sorunu var. ayrıca yıllık ücreti 4.2 milyon. (imza parası ile)
    hatta yerine balotelli'nin düşünüldüğü söyleniyor. 3.2 milyona ikna etsek kafadan 1 milyon kazanç..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağlık sorunu başka, o konu çözüme kavuştu, bir sorun teşkil etmiyor. Ama yaş ve piyasa ile alakalı ben de hayır demem.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir