7 Şubat 2018 Çarşamba

Evra, Premier Lig'e dönüyor ve West Ham United'la anlaşmış durumda


Ocak ayının bir numaralı gündem maddesi diyebilir miyiz? Tam 1 ay Evra'yı konuştuk, daha doğrusu bekledik. Ben gelmesi taraftarıydım, çünkü büyük bir tecrübeden bahsediyoruz. Sorunlu profili doğru da futbol için aç bir isimdi. Mutlaka ABD veya Çin gibi ülkelerden teklifler almıştır, buna rağmen tek başına yaptığı idmanlarla Avrupa ihtimalini zorladı.

Evra için mantığım şuydu, 6 ay + 1 yıllık opsiyonlu sözleşme. Evra'nın da eminim ki hedefi en az 1.5 yıllık sözleşmeydi ve 36 yaşında olsa da kendine iyi bakan, çalışan bir futbolcu. Bu süre zarfında üst seviyede futbol oynayabileceğini düşünüyorum. Hele ki Türkiye Ligi gibi bir ortamda, mutlaka farkı büyük olacaktı. Bu işi de kamp döneminden önce bitirip, kamp dönemini Evra'yla birlikte yaşamak gerekiyordu.

Bir süredir tek başına çalışıyor çünkü, maç eksiği olan bir isim. Tecrübesiyle bunu kapatabilir tabii, herkesin 3-4 maçta kendine geleceği ortamda o 1-2 maçta bunu aşabilirdi. Teklif gitmesi halinde de Galatasaray'ı isteyebileceğini düşünüyordum, maddi sorunlar konuşulurken bonservis olayına girmeden Evra hamlesi çok daha öncesinde gerçekleşirdi.

Böylelikle sol bek için harcadığınız rakam cebinizde kalırdı mesela, orta saha ya da forvet için harcayabilirdiniz. Nagatomo transferini asla eleştirmiyorum, son 2 gün itibariyle daha iyisinin olması da zordu. Yine de onun için ödenen 1 milyon avro'ya yakın kiralama ücreti var, Evra için böyle bir imza ücreti olmazdı mesela. Zaman da kazanmış olabilirdiniz, o da ayrı detay.

Asamoah için gereksiz bir zaman harcadık, Ocak ayında gelmeyeceğini bildiğimiz halde. Yüksek ihtimalle de onu zorlarken diğer ihtimalleri pek düşünmedik, son 2 güne indiğimizde de Evra gibi bir isim kumar olarak görülmüş olabilir. Durumu eleştiremiyorum, yapacak bir şey yok deyip geçmek gerekecek.

Güncele dönelim, Evra Premier Lig'e dönüyor ve West Ham United'la anlaşmış durumda. Bu da Evra'nın ne durumda olabileceğine yönelik iyi bir gösterge. Bitmemiş yani, bunu anlayabiliyoruz, hala Premier Lig temposunda iş yapacağı ön görülüyor. Yaş önemli de bu tarz fırsat hamleleri açısından çok takılmamak gerekiyor. Evra da Galatasaray için iş görebilirdi, en önemlisi de bize zaman kazandırırdı..

4 yorum:

  1. Akıl olmayınca yapacak bir şey de olmuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akıl var da mutlaka başka şeyler oldu, bilemiyorum.

      Sil
  2. Hocam sen biliyorsun Evra'nin alinmasi gerektigini defalarca yazdik yorumlarda zira adamin sadece pozisyon bilgisi ve hirsi bize cok sey katabilirdi. Sen de her defasinda bence de faydali olur ama baska durumlar var demek ki almadilar, devre arasini takimla gecirmedi artik almazlar seklinde cevaplar verdin ve tahminin de dogru cikti. Gel gor ki o zaman Evra'ya yasli, cop vs diyenler simdi Westham'a gidince keske alinsaydi diyor, bence blogumuza sahip cikalim, en azindan tutarli yorumlar icin bu blog onemli...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir