12 Şubat 2018 Pazartesi

Galatasaray 3-0 Antalyaspor, bugün "lider" diyoruz


İlk 11 beklediğim gibiydi, adaletin gerektirdiği gibi. Fatih Hoca'yı az çok tanıyorum, bu anlamda 11'i tahmin etmek zor değildi. 4-3-3'e doğru evriliyor düzen, Belhanda bu yapının 8 numaralarından biri. Selçuk İnan'ı da yanına yazdığımızda mevcut kadro içinde arkalarına yazılacak isim Donk oluyor. Linnes'in ise Fatih Hoca sonrası boş maçı yok, hepsinde iyi oynadı ve form noktasında Mariano'nun önünde. 

Rahat bir ilk yarıydı, beklenildiği gibiydi. Fişi ilk yarıda çektik diyebiliriz, 45'de Gomis'in kaçırdığı golle de maçı bitirmiş olduk. 2. yarıda daha hareketli bir oyun istesek de bu durgunluk doğal, 12 günde 4. maç oldu. İlk yarıda maçı bitirince de ister istemez rehavet oluşabiliyor. Futbolcular durakladı, tribünler sustu, rakibin de etkisi büyük olmayınca idman temposunda bir 2. yarıydı.

Antalyaspor ligin zayıf kadrolarından biri. O sansasyon, flaş dediğimiz çoğu futbolcusu ara transfer döneminde ayrıldı. Mevcut kadro içinde de çok fazla sakatları var ve şu noktada kadroyu dahi zor oluşturuyorlar. Herkes Hamza Hamzaoğlu'yu eleştiriyor ama bu Galatasaray'ı durdurmaya yönelik oynamak da zor. Kendi oyunlarını oynamak istediler, aradaki kalite farkı sonucu erken getirdi. İş ilk golü bulmaktı, sonrası geldi zaten. Önlem adı altında da çıksa sonuç değişmezdi, net favoriydik.

4-3-3 oturuyor ve bunda da Donk'un varlığı önem kazanmaya başladı. Belhanda / Selçuk İnan ikilisi topu kullanma ve öne taşıma noktasında gayet iyi. Donk da bu ikilinin arkasını iyi süpürüyor ve son haftalardaki yükselişi devam etmekte. Daha bu düzenin içine Fernando'yu ekleyeceğiz ve ülkede o pozisyonun en iyi oyuncusundan bahsediyoruz. 4-3-3 içinde o da daha iyisini verir mesela, teknik yapısı itibariyle 2'li orta saha düzeninde zorlanır ama önünde iki orta sahayla birlikte odaklanacağı yer savunma olacak. Donk'u da böyle kazandık, Fernando ise ligin ilk yarısındaki görüntünün üzerine çıkar.

Linnes / Nagatomo bekleri de iyi durumdaydı, orayı da doldurduk. Mariano son haftalarda formsuzdu ve bu biraz da rekabetsizlik yüzündendi. Şimdi iyi bir Linnes var, mutlaka Mariano da üzerine koyacak. Nagatomo ise iyi görüntüsüne devam ediyor, en azından sezon sonuna kadar orayı doldurduk demiştim. 2. yarıda rehavet ve duraklama ile alakalı pozisyonlar verdik gibi görüldü ama çoğu uzaktan ve etkisiz şutlar. İtiraf edelim ki Carrasso'da doldurdu orayı, çok fazla pozisyon görmemiş olsa bile. Onu da ayrı olarak yazacağım.

İlk yarıda bazı tercihler doğru olsa maç 5-6'ya da giderdi. Kaptığımız topların ardından çok fazla açık alan bulduk ama pas tercihlerinde hatalar oldu. Hızlı ve teknik oyuncularımız var, Garry Rodrigues de o isimlerin başına yazılır. 2. golde yaptığı asist mesela, bu nasıl bir gelişim dedirtti. İyi bir Gomis de özellikle iç sahada durdurulamıyor, çok rahat 2 gol attı. 45'de kaçırdığı golde takılmasa yine devamı gelir, o da skorun kırılma anı.

Belhanda'nın yaptığı büyük saçmalık, lafım yok. 3-0 maç, haklı olsan dahi sakin kalmayı bilmen gerekiyor. Yükselmeye başladın, formaya kavuştun ama olmadık bir kırmızı kartla kendini yine geriye atıyorsun. Hakem de konuşulacak tabii, ortamı geren kendisi. O ortamda çok rahat idare edilebilecek pozisyon, 2. sarı ise bu kadar kolay nasıl çıktı anlamadım bile. Pusuda bekliyor resmen, tat kaçıran bir kırmızı oldu. Penaltıları da konuşalım o zaman, Galatasaray lehine ne zaman penaltı çalınacak?

Neyse, moral bozmaya gerek yok. Yeniden lideriz ve Fatih Terim bu noktadan sonra en iyi yaptığı işi yapacak. Liderliği koruyacağımıza ve şampiyon olacağımıza inanıyorum. Düzen de oturuyor, 5'de 5 diye hedef belirlediğim ilk haftada rahat bir 3 puan aldık. Gelecek hafta ise kalan 4 maçın en zoru olan Kasımpaşa deplasmanı var. Belhanda'nın yokluğu da ayrı bir handikap olacak ve bu maça özel yeni bir düzen değişikliği gelebilir..

30 yorum:

  1. Kasımpaşa maçında çok fazla arayışa girmeyip bu takımı mümkün olduğunca az bozarak sahaya çıkmamız lazım kadro istikrarı değil ama oyun istikrarı bizi şampiyon yapar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 4-3-3 oturuyor gibi, bundan sonrası ufak dokunuşlar olur. İskeleti oluşturduk, Fernando'yu bekliyoruz.

      Sil
  2. Şampiyon olmak istiyorsan gerekeni yapacaksın! Böyle maçları ilk yarıda bitireceksin ki bitirdik! Bu demektir ki artık 1 numaralı favori biziz! Nagatomo sezon sonu şampiyonluk görürse, Asamoah bile gelse taraftar tarafından istenir.Belhandanın haftaya olmaması büyük handikap! Takım Fenerbahçe maçına kadar aynı kadroyla oynayabilse uyum açısından çok daha iyi olurdu ama malesef saçma bir kırmızı buna engel oldu. Bu arada unutmadan Tolga'dan olmaz Burak bey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tolga'dan olur, alternatif anlamda katkı alınır. Şu an tempo yapabilecek, mazzela denen tarzdaki tek orta sahamız. Mecburuz biraz da.

      Sil
  3. Carrasso Muslera'dan daha iyi durumda gibi gözüküyor, özellikle takip ettim yan toplarda her an çıkmaya hazır, terreddütü yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tecrübe dedim, yarın için de yazdım.

      Sil
    2. Konu secimlerin mukemmel zaten hocam, senden baska Carrasso'yu yazacak hem de okunabilir olacak kimse de yoktur. Bu yorumu Ahmet Calik yazina yazacaktim da zamanim olmadi bu tip nuanslari iyi yakaliyorsun Carrosso fikri de guzel. Nagatomo yorumum icin derbi macini bekle ama :)

      Sil
  4. Gomis diyorum başka birşey değil.

    YanıtlaSil
  5. belhanda'ya inanamıyorum. allah aşkına bunu da savunmayın. maç bitmiş ya bitmiş herkes düdük çalsa da evimize gitsek diyor gidip rakiple didişiyor. tam herkes onu överken ne yaptı, inanamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanamıyorum, çok büyük bir amatörlük. Yine de hakemin tutumunu yazmadan geçemem.

      Sil
    2. Sneijder bu yuzden buyuk oyuncuydu ya da Alex bunlar yeteneklerinin yaninda akillarini da, konsantrasyonlarini da takimin yararina kullanan adamlardi, Belhanda yetenekli olsa da maalesef onlar gibi lider degil.

      Sil
    3. E değil tabii, o yüzden onlardan geri planda. Yalnız ben kıyas yapmam, bu da hata.

      Sil
  6. gomis yine hat trick yapamadı yazık oldu..

    YanıtlaSil
  7. garry solda bence daha iyiydi. ama haftaya sağa geçebilir çünkü yasin forma giyecektir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Solda daha iyi, kat ettiğinde şut özelliğini de beraberinde geliyor.

      Sil
  8. feghouli gol attı diye işin içinden çıkacaksınız yine. oysa rakibi zerre zorlamıyor. bütün yaz yatması sezonu çöpe attı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O doğru ama Feghouli bence iyi durumda, formda hatta.

      Sil
  9. donk oynamasın, tolga donk'un işini yapar diyenler net cahil. gayet farklı oyuncular. fernando'nun ideal yedeği donk.

    YanıtlaSil
  10. helal be japon! lato ile alakası bile yok! bek gibi bek. son maça kadar böyle devam ederse mutlaka takımda tutmalıyız. o da imza atar zaten bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mutlaka atar, mutlu olduğunu düşünüyorum. Bekleyelim yine de, zaman ne gösterir.

      Sil
  11. maicon'dan hiç memnun değilim. 6 milyona satsak, 3 milyona denayer'i alıp denayer-serdar ikilisiyle devam etsek göbek atarım. en azından hızı var hattı önde kurarız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben memnunum, o da toparlamaya başladı. Ben de aksine Denayer'e güvenmiyorum.

      Sil
  12. mariano'nun kesilmesi de iyi. linnes savaşıyor. mariano doğru pozisyon almayı biliyorum diye taraftarı kandırıyor, topa basmıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mariano biraz havaya girmiş ve salmıştı, şu durum iyi.

      Sil
    2. Sene basindan beri soyledim hocam Linnes cok iyi bir bek, mukemmel degil belki ama her seyi ortalamanin uzerinde ve son ana kadar mucadeleyi birakmiyor. O sonlarda Feghouli'ye sifira kosarak yapmaya calistigi asist icin kimse o kadar zorlamaz, mucadelesine hastayiz.

      Sil
    3. Doğru sistem içinde iyi bir hücum beki, ben öyle düşünüyorum. Bugüne kadar yapamamasının nedeni de doğru sistemlerin olmayışı.

      Sil
  13. Burak bey, evet Galatasaray iyi oynuyor fakat arkada 3 tane ciddi rakip var. Taraftar basit gorse de buyuk maclari evimizde kazanacagiz diyemiyorum. Bunda 3 yildir derbi kazanamamizin etkisi de olabilir. Bu takim bir buyuk mac kazanasin inanin moraller ve ozguven tavan yapar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fatih Hoca diyorum ısrarla, tam da bu yüzden..

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir