8 Şubat 2018 Perşembe

Galatasaray'ın şampiyonluk yolu Fernando'nun geri dönüşünden geçiyor


8.13 ile maç başına en çok top çalan futbolcu. Bu istatistiği niye yazdım bilmiyorum tabii, maksat Fernando'yu hatırlamak diyelim. Galatasaray'ın şampiyonluk yolu onun geri dönüşünden geçiyor, bu da bir an önce gerçekleşmek zorunda. Badou Ndiaye'nin gidişi önemli bir eksik, Fernando'nun yokluğu ise telafi edilemiyor.

Çünkü lider bir isim, yanında oynayacak ismi de büyüten. Noksanı da buradan geliyor, Fernando'nun yanında kim olursa olsun yükselecektir. Selçuk İnan veya Tolga Ciğerci, hatta Belhanda. Fernando'nun sahada olması bu tarz isimleri yükseltecek, Galatasaray'ın orta sahasını daha agresif ve sert kılacak.

Badou Ndiaye sonrasında tempo düşüşü kaçınılmaz, bu noktada tarz değişikliği demiştim. Telafi edilebilir yani, Fernando'nun yokluğunu ise herhangi bir tarz değişikliğiyle telafi etmek mümkün değil. Çünkü yeterli orta saha alternatifi elde değil, Selçuk İnan / Tolga Ciğerci ile geçen sezona, Selçuk İnan / Donk ile ondan önceki sezona dönüyoruz. Tolga Ciğerci / Donk'un da olmayacağını Sivasspor karşısında izledik.

Fernando'yla 4-3-3'e döneriz mesela. Fernando ön liberoya geçer, Tolga Ciğerci tempoyu belirler, Belhanda'yla ise oyunu kurar, dikine oynarız. Tolga Ciğerci ve Belhanda topla dikine çıkabilecek isimler, bu da bizi güçlü kılar. Selçuk İnan da hamle oyuncusu olur, topu tutmamız gereken ve pas aradığımız dakikalara ilaç olur. Donk'u da Kayserispor maçında olduğu gibi kullanırız, savunma dediğimiz anlarda uzun topları almak, orta sahayı süpürme noktasında.

Şu an avantajımız fikstür rahatlığı diyorum da Sivasspor deplasmanında büyük avantaj yitirdik. Fernando'suz da zorlanıyoruz, en güçlü yanımız orta saha derken bir anda en büyük zaafa dönüştü. İşin aksi Fernando yokluğunda bir Hamit Altıntop da çıkartamadık, Melo'nun yokluğunda verdiği etki misali. 

Fernando'yla alakalı üşüyoruz dedim, özlem öyle büyük ki çok fazla etkileşim aldı. Sevmediğim nokta şu bilinmezlikler, ne zaman dönecek bilmiyorum. En son Portekiz'e tedavi olmaya gitmişti, umarım bir an önce geri döner. Fatih Hoca'nın Konya deplasmanı açıklamalarından en az 1 ay sonucu çıkıyordu, bir an önce dönmesi bizi şampiyonluk yolunda en güçlü kılacak..

10 yorum:

  1. abi üçlü oynarsak bu sefer de feghouliyi sağa çekmek durumundayız,bu da feghoulinin daha çok efor sarf etmesi anlamına geliyor, durum böyle olunca feghouli erken düşüyor oyundan,garry de sağ da oynayınca servisleriyle çok katkı veriyor ama sola geçtiği zaman sıradan hale geliyor, sol ayağı ile sağ kanatta ki gibi etkili servisler yapamıyor ,bu yüzden feghouli yine forvet arkasında devam etsin bence, bu arada sinanın da 11 e girmesi gerekecek ve son olarak selçuk inanın bence oynaması şart.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ona göre bir ayarlama olmalı, yarın da konuyla alakalı yazdım zaten.

      Sil
  2. Nedense sezonu kapatti bize soylemiyorlar gibi bir suphe var icimde... Umarim yaniliyorumdur. Fernando'suz orta saha ile sampiyon olamayiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Konu hakkında haber olmaması can sıkıcı, katılıyorum.

      Sil
  3. Şairinde dediği gibi "Bir hayalim var Fernando- belhanda, önlerinde feghouli kanatlar rodrigez-sinan ilerde de Gomis" Bu adamların hepsi fit ve formda olsa Yemişim beşiktaşı, başakşehiri kim gelirse delik deşik ederiz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben ise 4-3-3 düşünüyorum, Fernando - Ciğerci - Belhanda orta saha, Feghouli sağda.

      Sil
    2. Sizinle bir tek şu ciğerci konusunda anlaşamıyoruz :) iyi çocuk, güzel çocuk hatta ayak içi falan da atıyor ama olmaz ondan olmaz :))

      Sil
    3. Niye olmasın, Tudor gayet olabileceğini gösterdi :)

      Sil
  4. sivas deplasmanından bile korkmuyordum. kadıköy'e kadar seri yapacaktık. şimdi her maç zor. çünkü orta sahamız çöktü. fernando dönse bile ndiaye çok aranır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de korkmuyordum, son 20 dakikada neler yapabileceğimizi gösterdik ama maalesef o anı beklemek hata, hamlede geç kaldık.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir