25 Şubat 2018 Pazar

Garry Rodrigues'le alakalı yazmaya devam


Garry Rodrigues'le alakalı yazmaya devam. Galatasaray'da son günlerin en konuşulası ismi. Çıkışı, yükselişi, takım içi önemi ya da olası piyasa değeriyle. Hız ve atletizm önemli kavramlar, bu hemen hemen her pozisyon için geçerli. Özellikle de Premier Lig adına diyelim, Badou Ndiaye de bu işin sağlaması.

Badou Ndiaye'nin de önemli eksikleri var. Pas aksiyonu ya da teknik özelliği gibi. Herhangi bir 8 numarada bu özellikleri ararsınız ama öyle bir temposu vardı ki 2 futbolcu gibi oynayabildiğinden farkını yarattı. Bu özelliği sayesinde Stoke City'e 16 milyon avro'ya gitti, üstelik Galatasaray'da forma giydiği 6 aylık döneme rağmen.

Garry Rodrigues'in de eksikleri var. Teknik özelliği müthiş bir seviyede değil, final anında da yaptığı hatalar var. İşin akıl noktasında çok iyi bir noktada değil ama mücadelenin her an içinde. Tempo ve atletizmiyle fark sağlıyor, durdurulması bu anlamda güç. Doğru kullanıldığında da 27 yaşında dahi büyük bir gelişim gösterebiliyor. 

Badou Ndiaye için konuştuğumuz gibi, hız, atletizm ve tempo üçgeninde piyasası fazlasıyla olacak. Konuşuluyor da, devre arasında Schalke 04 istemişti. Bugün Fiorentina'yı okudum, bir yanda Sevilla iddiası var. Premier Lig için de ciddi ciddi konuşuluyor ve asıl piyasası orada olacak. Haliyle de alt limiti 15 milyon avro tutmak ve üzerini hedeflemek hayal değil.

Çılgın paralar dönüyor, Cenk Tosun'un gittiği rakamı hep birlikte gördük. Elbette bunda Şampiyonlar Ligi arenasının da büyük payı oldu. Eminim ki Badou Ndiaye takımda kalsa ve şu transfer yaz ayları gerçekleşse 20 milyon avro üzeri bir rakamı onun adına da konuşurduk. Dünya Kupası da oynayacak çünkü, müthiş bir piyasa arenası. 

Garry Rodrigues'in ise bu şampiyonlukta vereceği katkı çok önemli. Yükselerek devam ediyor ve bu çıkışın devam edeceğini düşünüyorum. Eğer takımda kalır ve Galatasaray da şampiyon olursa olası bir Şampiyonlar Ligi arenası ona da artı yazar mesela. Bu da hesap edilebilir ama yaz döneminde 15 milyon avro civarında gezen bir teklife de hayır demek zor. Yeni bir transfer dalgasından bahsediyoruz, ufukta olan bir ffp tehlikesi ve para girişi mühim.

8 yorum:

  1. garry'e nazar değmesin diyelim ve tekrar dönelim feghouli'ye. herhalde az önce biten derbiyi herkes izlemiştir. attığı 2 gol umrumda bile değil. 50. dakikadan 70. dakikaya kadar quaresma üzerinden kaç atak şekillendi sayamadım. bu birçok maçta oluyor. skora bazen yansır bazen yansımaz. ama ortada bir "performans" var. rakibi "zorlayan" bir oyuncu var. yetenek olarak quaresma'dan kesinlikle eksiği olmayan feghouli ise sezon başından beri yan gelip yatıyor!
    ah pardon 4 gol attı :( 1 gol daha atarsa yıllık ücretini geçecek ha gayret..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı tarzda 2 isim ve Quaresma da bu maça kadar Beşiktaşlıların durmadan eleştirdiği bir futbolcuydu. Bir şey demiyorum, Belhanda'nın geldiği nokta malumum.

      Sil
    2. belhanda'da haklı olman hayattaki tüm konularda haklı olacağın anlamına gelmiyor. ayrıca beni tanımıyorsun ki belhanda'yı beğenip beğenmediğimi bilesin. ha ama söyliyim, onu da eleştirirdim. ama fark şu. iyiyse över kötüyse eleştirirdim. belhanda bir futbolcu olarak üstüne düşeni yapma çabasında bir isim.
      feghouli büyük bidon şu ana kadar. ve sıfır çaba.
      ayrıca feghouli gayet çalımcı, atak geliştiren bir oyuncuydu. hiç valencia maçı izlemedin sanırım, adamı jardel sanıyorsun çünkü.

      Sil
  2. Kesinlikle sene sonunda satılması taraftarı değilim!Elimizde tutabilirsek seneye Şampiyonlar liginde göstereceği performansla çok farklı rakamlar konuşabiliriz hakkında ki Günümüzde en fazla parayı skorer kanat oyuncuları ediyor! Şampiyonlar liginde yapacağı 3 asist 2 gol falan, fiyatını 30 miyon euro dan başlatır!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu da iyi bir fikir, doğru düşünce. Geçen de yazdım. Korkum şu, maddi sorunlar var ve bazı rakamlara hayır deme lüksümüz olmayacak.

      Sil
  3. Gelen bonservisin %20'si Paok'a gidecek

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir