7 Şubat 2018 Çarşamba

Kaan Ayhan bu blogun önemli gündem maddelerinden biri


Kaan Ayhan bu blogun önemli gündem maddelerinden biri. Transferinin önemli olduğunu ve mutlaka gerçekleşmesi gerektiğini birçok kez yazdım. Bu biraz da bilgilendirme yazısı gibi olacak, çünkü geçtiğimiz günlerde Düsseldorf'un Kaan Ayhan'ın sözleşmesini 1 yıl uzattığı gibi haberler vardı. Oysa durum farklı, hala Kaan Ayhan'ın olası transferi için şartlar devam etmekte.

Sözleşmesi sezon sonunda biteceği için onu daha çok "transfer tarzı" konseptinde konuşuyordum. 1.5 milyon avro'luk çıkış maddesi de olduğundan transferi için sezon sonunu beklemeye gerek yoktu. 23 yaşında, sürekli üzerine koyan, gelecek adına bir şeyler beklenen bir genç isim. Fatih Terim de onu Milli Takım döneminde sık sık kullandı ve bir anlamda savunma jokeri. Stoper, sağ bek ya da orta saha olarak düşünebiliyorsunuz, pas, teknik ve oyun aklı gibi özellikleri de bir savunmacıya göre fark yaratan özellikleri. 

Yabancı kontenjanın da ne olacağı bilinmez, belli ki kısa vadede bu sayı aşağıya düşecek. Bu anlamda yerli yatırımı önemli, Kaan Ayhan da bu noktada olmazsa olmaz diyebilirim. Yerli fiyatları bir şekilde artacak, gerçi çoğu isim için hala çok yükseklerde rakamlar. Kaan Ayhan için ise 1.5 milyon avro'luk rakamın o kadar yüksek olduğunu düşünmüyorum, ederi gelecek yıllarda çok daha artacaktır. Tabii onun aklında ne var bilmem, belki de Bundesliga'yı zorlamak isteyecektir. Burada iş Fatih Terim'e düşer, ikna edeceğini düşünüyorum.

Gelelim işin bilgilendirme kısmına. Kaan Ayhan'ın sözleşmesi 20 maça çıktığı için otomatik olarak 1 yıl uzamış, yani opsiyon durumu var. Bundan haberimiz yoktu, bizler sözleşmesi bitiyor üzerinden yorumlar yaptık. Haliyle 1.5 milyon avro'luk serbest kalma bedeli de hala geçerli, yaz döneminde onu isteyen takımlar bu parayı verip transferi gerçekleştirir. Yüksek bir ücreti de yok, takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakıyorum.

13 Ekim 2017 tarihli bir yazı ama en azından daha teknik, saha içi detaylar anlamında okumanızı isterim;

2 yorum:

  1. Kesinlikle ve kesinlikle alınmalı ama alamayız Başakşehir ya da Beşiktaş alır biz ağzımızı açarız sadece.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir