20 Şubat 2018 Salı

Konu maalesef Carrasso'nun sakatlığına evrilecek


Böyle bir şans yok cidden. Son zamanlarda o kadar dillendirdik ki nazar değdi, başka bir açıklama bulamıyorum. Bambaşka bir yazı düşünüyordum, konu maalesef Carrasso'nun sakatlığına evrilecek. Antalyaspor karşılaşması Carrasso'yu kazandığımız maç olabilirdi, nihayet iyi ve güvenebileceğimiz bir yedek kalecimiz var diyordum. Ön yargılar da kırılmıştı, maç kadrosuna yeniden alınmıştı ki sakatlandığı ve ameliyat edileceği açıklandı.

Ne zaman döneceğini bilmiyorum. 36 yaşında, bu noktadan sonra geri dönüşler de var. Isınmaya başladığı zamanlardı, hatta Muslera'nın şu görüntüsü yüzünden de oynaması gereken isimdi. Ben de bunu yazacaktım, Muslera da kenara alınabilir diyecektim. Belhanda ya da Mariano'yu formsuzlukları itibariyle kenara alabiliyoruz, Muslera neden alınmasın. Tabii şimdi böyle bir ihtimal kalmadı.

Volkan Demirel örneğini veriyorum sürekli. Volkan Demirel'in Fenerbahçe kariyeri boyunca bu tarz örnekler çok gerçi, Serdar Kulbilge ya da Mert Günok'a formanın verildiği ve Volkan Demirel'in dinlendirildiği zamanlar var. Bu da doğaldır, formsuz olan ismi kenara almak o ismi yükseltebilir. Lige kötü başladı, bir dönem kale Kameni'ye geçti ve Volkan Demirel yeniden formaya kavuştuğunda müthiş bir etki göstermeye başladı.

Bizim de iyi bir yedek kalecimiz vardı, düşünmedik bile. Muslera için ısrar etmek ona zarar verdi, gördüğümüz gibi kısa vadede Taffarel'in dönüşü de etki etmedi. Muslera'yı severim, geçmişine çok büyük saygım var, izlediğim en iyi kalecilerden biri ama bugünü konuşuyoruz, bugün başka. 2.5 yıllık bir formsuzluk bu, her geçen dönem daha da geriye gidiyor. Kaleci antrenörleri de sık sık değişmedi bu arada, o yorum hatalı. Taffarel sonrası yardımcısı Fadıl Koşutan'la çalışıyordu, Frans Hoek gibi bir ismi istemeyerek. Kendi istedi yani, bu tabloyu yaratan kendisi ve sıkıntı tamamen Muslera'yla alakalı.

Akhisar karşısında Carrasso'yu kullanabilirdik, böyle bir ihtimal kalmadı. Tam Muslera'yı zorlayacak, insanların oynamalı dediğim bir isim oldu ki bu sakatlık geldi. Muslera bir şekilde ayaklanmak ve kendini bulmak zorunda. Şu aşamada en büyük handikaplardan biri, acı gerçek budur. Şu kısa sürede nasıl düzelir bilmem de acil bir çözüm gerekir..

6 yorum:

  1. tanrılar bile bizim karşımızda.. bu kadar olmaz..

    YanıtlaSil
  2. 2-3 hafta içinde antrenmanlara başlayacakmış.Yaşını da düşünürsek bi 5 haftaya anca hazır olur.Kötü oldu bu

    YanıtlaSil
  3. Takımımız bu sezon Igor Tudor'la çıktığı 16 lig maçında 21 gol yerken (maç başı ort. 1.3), Fatih Terim yönetiminde çıktığı 7 lig maçında sadece 6 gol yemiş (maç başı ort. 0.86). Bence Taffarel'in dönüşü etki etti, tabiki lig sonunu beklemek lazım ama Muslera 0.86 ortalamasını devam ettirebilirse ve sezonu 33 maçta maksimum 36 gol (maç başına 1.1 gol) yiyerek tamamlarsa şampiyonluk bizimdir diyebilirim.

    https://rerererarara.net/entry/2361438

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muslera'da çıkış olmasını diliyorum, son Akhisar maçında gayet iyiydi. Devam eder umarım.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir