2 Şubat 2018 Cuma

Mevcut olan bu, kimden ne alabiliriz diye bakacağız


Vay be, nereden nereye. Fatih Terim'in şu kısa zamanda attığı imzalar arasındaki en büyüğü belki de. Bazı isimlerin yükselişini, iyi performansını bekledik ama Donk'un şu yükselişi muazzam. Ara transfer dönemi için "kesin gider" gözüyle baktığımız isimdi, gün itibariyle ise iyi bir rotasyon oyuncusuna sahibiz.

Geçmişe dönmeyelim, büyük bir hayal kırıklığı var. Belki de biz fazla misyon yükledik, o da bunun altından kalkamadı. Devamında da gamsız deyip geçtik, o da işin aslı herhangi bir hırs belirtisi göstermedi. Bu sezon takımda kalması ise zorunluluktan, Tudor bir kez olsun kendisini düşünmedi. Hatta yabancı yazma imkanı varken 21 kişilik kadrolara dahi olmadı, kupada ölümüne rotasyon derken görüyorduk.

İlk Bucaspor maçı bir ışık yaktı, en azından daha hırslı bir Donk vardı. Yeni transferlerle alakalı yine "gider" gözüyle bakıyorduk ama hoca da "kalabilirsin" mesajını net vermiş ve Donk inanmış. Hazırlık kampı da iyi geçti, Bucaspor rövanşında da fazlasıyla iyiydi. Kayserispor maçında sonradan oyuna girip oyunu tutan isimlerden oldu, son Konyaspor maçında da Fernando / Badou Ndiaye yokluğunda önemli bir alternatifim mesajını verdi.

Donk, klasik bir 6 numara değildi. Ben hep buna inandım, genel algı ise bu misyonu yükledi. Kasımpaşa'daki yükselişinde 8 numara özelliği de taşıyordu, hücuma desteği, topla driplingleri, dikine oyununun farkı vardı. Castro'yla da iyi bir ikili olmuşlardı, Galatasaray'da ise Selçuk İnan'la bu olmadı. Donk bir tempo silahı değil, Selçuk İnan'la olması zor. Yanında daha tempolu bir isimle ise katkısı olurdu.

Günümüze gelelim. Donk'un bu noktadan sonra katkısı "alternatif" gibi, Kayserispor maçı bir örnek. Oyunu tutmamız gereken anlarda oyunu girer ve savunmayı yükseltir. Fizik avantajı var, rakibin doldur boşalt yaptığı anlarda savunmanın önünü iyi süpürüyor. Yeri geldiğinde 11 de düşünülür, özellikle Tolga Ciğerci gibi bir isimle. Topla da çıkar, şut özelliği iyidir, sekeni toplama noktasında en iyilerden biri.

Mevcut olan bu, kimden ne alabiliriz diye bakacağız. Donk da o isimlerin arasında, özellikle de orta sahadaki bu yoklukta. Yapabileceğini gösterdi, devam etmesini dilerim. Kasımpaşa'daki Donk'u biraz olsun yaşatabilir, kısıtlı bir rolü görünüyor ama istek ve mücadele noktasında hoşuma gitmeye başladı.

16 yorum:

  1. ''Donk bir tempo silahı değil, Selçuk İnan'la olması zor. Yanında daha tempolu bir isimle ise katkısı olurdu.''

    Tolga bu iş için biçilmiş kaftan. Ndiaye gibi sahada basmadık yer bırakmıyor.

    YanıtlaSil
  2. Şu an için en ideali tolga-donk ikilisi gibi görünüyor. Bu arada Fatih hoca şu ortamda takımı şampiyon yaparsa, bu şampiyonluğun hepsi Fatih Hoca'ya yazar. Zaten ben fatih Hocayı şu an yıkılacak binayı kurtarmak için atılan kiriş gibi görüyorum bakalım bu takımı şampiyonluğa kadar taşıyabilcek mi? Allah yardımcısı olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selçuk da oynayabilir, ona takılmıyorum. O da kötü durumda değil ama oyun tarzı ister istemez değişecek.

      Sil
  3. Donk'a gerçekten çok kızıyordum ve Galatasaray in yediği en büyük kaziklardan biri olarak görüyordum.Adam siyahla beyaz gibi değişti. İnstagram paylaşımlarından bile belli oluyor takımı ne kadar sahiplenmeye başladığı. Fatih Hocanın büyüklüğü de burda ortaya çıkıyor işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu aşamada yapacak bir şey yok, destekleyeceğiz. Gamsız değil ama, ben ona inandım.

      Sil
  4. Kapar yeni kontratı, sonrasi ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kısa vadeli imzala sende. Hoca varken sonrası diye düşünmem..

      Sil
  5. öyle bi aklıma geldi..
    olcan adın sanırım akhisar'da orta sahada oynuyor. genelde sağ kanatta. hem orta saha hem sol bek. bir dönemler oh kurtulduk dediğimiz olcan'a muhtaç duruma geldik :) inanılmaz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olcan Adın o kadar kötü isim değildi aslında, maalesef aldığı maaşın kurbanı oldu.

      Sil
  6. Muslera
    Mariano Serdar(Denayer) Maicon Nagatomo

    Donk Tolga

    Rodrigues Feghouli Yasin/Sinan

    Gomis

    Sivas için en ideal kadro budur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben böyle düşünmüyorum, yarın yazdım kadroyu :)

      Sil
  7. Abi yazdığın yazılardan böyle bir ilk 11 çıkarmıştım :) Böyle oldu kadro bekleyip göreceğiz. Umaım kazanırız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef kazanamadık :)

      Sil
    2. Sağlık olsun abi, verilen bazı kayıplar daha büyük zaferlere ulaşmak içindir buda o maçlardan :)

      Sil
    3. Ben de öyle düşünüyorum :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir