28 Şubat 2018 Çarşamba

Oyuna girdiklerinde kim umutlanıyor, seyri değiştireceğiz diye düşünüyor?


Yasin Öztekin'i eleştirdiğim ve övdüğüm zamanlar var. Blogun arşivi kendisiyle alakalı yazılarla dolu. Biz bugüne dönelim, Yasin Öztekin'in içinde bulunduğu durumla alakalı konuşalım. Fatih Hoca sonrası yükseliş gösterir diye düşündüğüm isimlerden biriydi ki o şansı da buluyor. Kupa veya lig fark etmiyor, Fatih Hoca'nın onun adına ısrar ettiği dönemler var.

Tudor yüzüne bakmıyordu mesela, Fatih Hoca ise Yasin Öztekin başta olmak üzere birçok isme şans verdi. Bu süreçte Donk'u kazandı mesela, o şansı iyi kullandı. Mesele de bu, şansı iyi kullanmanız, yoksa hoca rotasyonu çok seviyor ve şu süreçte de olmazsa olmaz. Kısıtlı bir kadromuz var, kulübenin iyi olmadığının altını ısrarla çiziyoruz, elde olan isimlerden kimi kazanırız diye düşünüyoruz.

Bu sorun da özellikle hücum tarafında. Forvet alternatifi de böyle, mevcut form durumlarıyla kanat rotasyonu da sorunlu. Garry Rodrigues şu aşamadaki tek iyi isim, Feghouli'nin ise hala kendisini bulmasını bekliyoruz. Yine de istatistikleri iyi, kalitesiyle işi bir noktaya kadar taşıyabiliyor. Yasin Öztekin ya da Sinan Gümüş ise kendilerine gelen şansları ısrarla değerlendiremiyorlar.

İşi sadece ilk 11 olarak düşünmeyin. Maçlar 11 kişiyle oynanmıyor, kenardan getirdiğimizde etki edecek, patlayıcı özellik gösterecek bir alternatif de yok. Yasin Öztekin veya Sinan Gümüş oyuna girdiğinde kim umutlanıyor, seyri değiştireceğiz diye düşünüyor. Form yakalamaları için de bu tarz maçlar şans ama yine beklentinin uzağındalar. Sinan Gümüş'ün gol atması bir şey ifade etmedi, ben maçı sürüklemesini beklerdim. Yasin Öztekin için de aynısı geçerli.

Yukarıdaki pozisyon en büyük örnek, bir bakıma Yasin Öztekin'in kariyer özeti. Dakika 67, maç 1-1 ve kötü oynuyoruz, pozisyona girmekte zorlanan bir Galatasaray var. Yasin Öztekin'in şu pozisyonda Feghouli'yi görememesi inanılmaz bir olay. Anlık bir aksiyon da değildi, neredeyse 1 dakika Feghouli pası bekledi ve orada boştu. Atmadı, topu sol tarafa kırdı ve rakibin kalabalık olduğu yere girdi. Haliyle de hiç olan bir pozisyon. Devamında da Feghouli'nin 2 pozisyonda Yasin Öztekin'e vermediği pozisyonlar var, bilerek zorladığı. Bunlarla uğraşıyoruz işte.

Yasin Öztekin tüm Galatasaray kariyeri boyunca gole yakın bir isim oldu. 31 gol 30 asisti var ve bir kanat oyuncusu için muazzam istatistik gibi duruyor. Öyle olmuyor işte, bu maçtakine benzer öyle pozisyonlar yaşanıyor ki Yasin Öztekin'in o aşamayı kaydedememe nedeni. Kendine oynuyor, çok fazla şahsi düşünüyor, sürekli golü zorluyor. 

12 yorum:

  1. Galatasarayda oyuna sonradan girebilecek iyi bir kulübe oyuncusu olabilir kendini sürekli hazır tutarsa. Daha fazlası olmaz Yasin den... buna uygun bir maaş verilmeli ve yola devam edilmeli... kabul etmezse de daha fazlasını verecek kulüp bulamaz zaten..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da olmadı gibi duruyor, maalesef kenardan geldiklerinde de etki göremiyoruz.

      Sil
  2. Yasin'in oynadigi cogu macta karisik duygular yasiyoruz, pozisyon bilgisi mi eksik, cevre kontrolü mü yapamiyor yoksa bilerek mi pas vermiyor, gormezden mi geliyor dusunur durursun, bu tarz seyleri mutlaka bir kac macta bir yapar. Eskiden Selcuk da boyleydi su an kendisi cok daha pozitif bir oyuncu oldu ama Yasin ayni Yasin an itibariyle yasi da geldi olgunlasmasini bekliyorsun ama olmuyor. Yasin belli bir gol asist ortalamasi olan defektli bir oyuncu belki Volkan Sen'in bir tik daha iyisi fazlasi degil, daha genc gelecek vaat eden birisine de sans verilebilir seneye kalsin diye israr edilmez umarim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şuna karar verdim. Sneijder'in sola yakın oyununda Yasin ve Telles'in etkisi artmıştı. Sonrasında ise hep tartıştık, olay bundan ibaret.

      Sil
    2. Buna da katilirim, gayet yerinde tespit zira gecmise donuk bakarsak istatistikler cuk diye oturuyor bu soyledigine hocam. Ne olursa olsun gelisime acik bir futbolcu degil Yasin, begenmedigimiz Sabri bile kac yasindan sonra gelisme gosterirken; Yasin umitsiz bir vaka olarak kaliyor, hem de yerine gore art niyetli ya da oldukca bencil olabiliyor.

      Sil
    3. Yaş da 30 oldu zaten, bu noktadan sonra gelişim imkansız.. Sabri Sarıoğlu bence takım oyuncusuydu, kapasitesi doğrultusunda bir takımda oynadığından iş görüyor. Bence çalışma ahlakı, iş disiplini de daha öndedir.

      Sil
  3. Sinan Gümüş ve Yasin öztekin genç futbolcular için ibretlik iki örnektir! Genç bir futbolcu osam bu ikisini izleyip Ne yapmam gerektiğini ya da futbolcu olarak nasıl yaşamamam gerektiğinibunlardan öğrenirdim! Sinan Gümüş'ün üst düzey futbolcu olması için herşeyi var ; İyi bir sol ayak, şut özelliği, iyi bir fizik, çalım özelliği vs vs ama kendisine iyi bakmıyor kesinlikle! Çünkübu fizikte ve yaşta bir futbolcu sahaya çıktığında fiziksel olarak bu kadar ezilmez! Fiziksel olarak kendine bakmadığı için saha içindr istediklerinin çoğunu yapamıyor bu saatten sonrada olmaz bence! Yasin de fiziksel olarak iyi kendinede bakıyor bence ama o da mental olarak sakat! Kafasında tilki olmayan futbolcu o pası atardı!! Eyyamcı hakem diyoruz ya Yasin de eyyamcı futbolcu:) Kafasında kırk tane tilki dolaşıyor adamın ;) kendine rakip gördüğü takım arkadaşına pas atmaz, Golü hep kendi atmak ister, Trip atar, şekil yapar vs vs bundan da olmaz boşuna uğraşmamak lazım! Ben yönetici olsam bu ikisini de emre akbaba tranferindr kullanırım hiç acımam! Emre ile anlaşma yapıldıysa bu ikisi deniz türüç e karşılık verilsin hem deniz hem emre bunlarda 10 kat fazla katkı verir bize!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ikili hakkında öyle yazılar yazdım ki. Özellikle de Sinan Gümüş için verdiğim kavgaların haddi hesabı yok.

      Sil
  4. Şu bencilliği olmasa gol+asist toplamı 100'ü bulurdu ama bencil işte kendini süperstar sanıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gol / asist istatistiği bir kanat oyuncusuna göre iyi durumda olsa da maalesef bir şey ifade edemedi.

      Sil
  5. Yasin Öztekin küçük takımların büyük futbolcusu olur. Galatasaray forması ona 3 beden büyük geliyor. Zaten bu gidişle sene sonu teşekkür edilir/edilmelidir. Dağın tavşanları adam olur Yasin Öztekin olmaz.Bir adamın kendini kaç sezondur geliştirmemesi başka türlü açıklanamaz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rolünü bilse, kendi sınırlarının farkında olsa belki yine bir alternatif olabilirdi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir