11 Şubat 2018 Pazar

Selçuk İnan dün itibariyle 33 yaşına girdi ve Galatasaray formasıyla 7. sezonunu yaşıyor


Selçuk İnan dün itibariyle 33 yaşına girdi ve Galatasaray formasıyla 7. sezonunu yaşıyor. Twitter'da Forma Kültür hesabından aldım bu fotoğrafı, Selçuk İnan'ın Galatasaray'da 7 sezon boyunca giydiği parçalı formaları derlemişler. Güzel bir nostalji ve doğum günü kutlaması olmuş. Ben de bu vesileyle biraz Selçuk İnan'ı konuşayım, Fatih Terim sonrası birçok ismi özel olarak yazıyorum.

Geride bıraktığı muhteşem bir Galatasaray kariyeri var, bunu kimse inkar edemez. Galatasaraylıyım diyen çoğu Galatasaraylıya göre de bu takımda büyük işler yapmıştır, x bir takımda şu kariyerin "heykeli" dahi dikilir. Biz ise son yıllarda Selçuk İnan'ın düşen grafiği üzerine konuşuyoruz ve haklıyız da. Büyük bir düşüş içindeydi ve şu ana kadar da çare bulunamadı.

Yaş haddi ilerliyor, temposu düştü. En iyi döneminde dahi hızlı bir isim değildi ama oynadığı takımın şampiyonluk seyrini tek başına değiştirecek kadar da özel futbolcuydu. Galatasaray'a transferi de bu ligin kırılma noktalarından biridir, Galatasaray'ın yeniden ayağa kalkmasında payı büyük oldu. Öyle bir dönemdeyiz ki gün itibariyle Muslera'yı da eleştiriyoruz, yine haklıyız. Bu da doğal, ne olursan ol kötü durumdaysan eleştirilirsin, ülke gerçeği.

Bir de bu olaya ister istemez maaş boyutu giriyor, insanlar oynanan futbolu "para" üzerinden de yorumluyorlar. Büyük bir maaşı var, en çok kazananlardan biri. Uzun da bir sözleşme yaptı ve insanlar da doğal olarak daha fazlasını bekliyorlar. Şu ana kadar bu tepkiler arasında Selçuk İnan sinmişti ve taraftarlar kendisine küsmüştü. Fatih Terim sonrasında ise o da yükselenlerden, taraftar da onu yeniden hatırladı, tribünlere çağırmaya başladı.

Nasıl bir liderdir bilmem, bunu futbolculara sormak lazım. Sonuç olarak bu takımın kaptanı, özellikle şu zamanlarda her zaman daha fazlası beklenir. O da sorumluluk duygusunu almaya başladı ve 33 yaşına girmesine, geçen yıllarda da düşen temposuna rağmen kendisini yükseltti. Son Konyaspor maçı örnek, son yıllarda görmediğim bir tempoydu. Pas ve teknik kalitesi hala yüksek, bu takımın da bir numaralı duran top kozu.

Doğru kullanmak önemli, bunun altını çizelim. 4-3-3 diyorum, bu düzen Selçuk İnan'a da iyi gelir. Fernando dönecek, işin sertlik ve hatta liderlik noktası onda. Belhanda ise dikine oynayacak, oyunu kuracak isim. Selçuk İnan da o bağlantıyı iyi sağlar, top tutma özelliği de nefes aldırır. Tempoyu, sertliği ve oyunu kurma noktasını paylaşacağı isimler var. Geçtiğimiz yıllarda Donk ya da Tolga Ciğerci'yle oynamak da onu düşürdü, takımın temposu genel olarak düşüktü. Buna Sneijder'leri de dahil ediyorum.

Ben ondan her zaman "regista" profiline dönüşmesini bekledim ve bu da kariyerini uzatırdı. Örnek vereyim, Pirlo gibi. Orta saha ve savunma arasında kalması ve oyunu geriden kurması yapabileceği en iyi işlerden biri. Bunu düşündü mü bilmiyorum ama ısrarla 8'de kaldı, yeri geldi 6 gibi de oynadı ama beklediğim bu değildi. Bugün itibariyle hala şansı olsa da belli ki bu tarzda kalmaya devam edecek. En azından doğru partnerlerle birlikte kendini bulabilir, içinde bulunduğumuz yarış içinde önemli bir koz olur..

7 yorum:

  1. selçuk konusunda bende seninle aynı fikirdeyim. hatta geçen sezon sonu herkes gidebilir ama selçuk ve muslera kalsın demiştim. bence iki tane iyi ve tempolu 8 numaranın arkasında savunmanın önünde çok iyi olur. hem tekniği,hem pas kalitesi ve oyun görüşü ile geride oyuna katkı verebilir ama kendisini buna ikna etmek lazım. tabi bunlar düşüncelerimiz takım kadro yapısı şuan farklı dediğimin olay için uygun değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oyuna evrilmesini yıllardır bekliyorum, yapamadı. Umarım bugün yapar, kariyerini uzatması için ihtiyacı var.

      Sil
  2. Eski Selçuk=Iniesta
    Şimdiki Selçuk=Selçuk Şahin

    YanıtlaSil
  3. Selçuk bizden ayrılmayacaksa ondan isteyeceğimiz seneye 3 kulvarda yarışırken iyi bir rotasyon oyuncusu olması. Ayrıca bu sezon için savaşmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Savaşıyor gibi görünüyor, umarım devam eder.

      Sil
  4. Galatasaray'a transfer olduğu gün asla aklımdan çıkmaz. Fenerbahçe de istiyordu ve bize gelmez onlara gider diye çok cekiniyordum eğer gitseydi fenerbahçe en az iki sezon daha şampiyon olurdu. İlk sezon harika oynadı. Limit üstü bir performansı vardı çıtayı yok yüksek tuttu en bastan sonrasında hep onu aradık. Ardından sneijder transferi oyununu bozdu. Sonrasında da yanina uygun isimler transfer edilemediği için geri gitti sürekli. Kendisi adına en çok üzüldüğüm şey 2016 avrupa şampiyonasında prim meselesinde adı geçmesi ve arda nin çetesinde gibi görünmesi oldu. Kaç sezon daha kalır bizde bilemem ama metin oktay, ali sami yen, fatih terim vb. İsimlerin seviyesinde olmasa da tugay ergün ümit gibi galatasaray efsanelerinden biri oldu su anda. Umarım kendine doğru bir kariyer çizer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kırılma anıydı demem ondan, ligin seyrini değiştirmişti transferinde.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir